március 2021

Projektek kidolgozása

Szóval most koldulunk, ezt készítettük elő, ezért rajzoltam februárban sokat. Reméljük, hogy fenn tud maradni az iroda három fővel.

Egy másik álmon dolgozunk most gőzerővel, a 2+1 éves ifi képzés kidolgozásán. Összeállt a terv, az alapcsapat, megfogalmaztuk pályázatként, most próbálunk rá pénzt szerezni. Ehhez rajzoltam emblémát, elkészítettem hozzá a marketinges anyagot. Hamarosan kiderül mi lesz belőle.

Ez a rajzocska is ehhez készült:

Három éves tartozás

Ismét egy régi adósságomat törlesztem: elkezdtem a pannonhalmi 2017-es szeminárium videó- és hanganyagát megvágni. Ez is egy mumus volt, aminek nem mertem hozzáállni. Eddig. Két kamerával készült és külön lett rögzítve az eredeti és a hat tolmácssáv. Végül Flowblade-del sikerült a vágást összeállítani. A két kamera képével tudok játszani, a hanggal pedig úgy hogy Pepe mindig bal oldalon szól, a tolmács pedig a jobb sávban. Megtaláltam az eszközt arra is, hogy a hat hangsávot egy videoállományba csomagoljam, ahol lehet váltani a különböző nyelvű hangsávok között. A technika és a módszer összeállt, egy tanítás már készen van. Már csak néhány türelmes nap és kész lesz az egész.