Jézus a négy evangéliumban

A kurzus olyanoknak szól, akik a személyes megtérésben újjászülettek és vágyódnak a Bibliát jobban megismerni, a megtérés után továbblépni.

Megismerkedünk négy baráttal, akik Jézushoz visznek bennüneket: Márkkal, Mátéval, Lukáccsal és Jánossal. Jézusról ők teszik a legszebb tanúságot, ezért megismerkedünk először az evangélistákkal, azután az evangéliummal, hogy az evangéliumok Jézusát is befogadjuk.

Jézus a négy baráttal

"Jézus Krisztus, Isten Fia evangáliumának kezdete."
Mk 1,1

"Jézus ezután bejárta egész Galileát. Tanított a zsinagógáikban, hirdette az ország örömhírét, és meggyógyított minden betegséget és minden bajt a nép között." Mt 4,23

"Amint előadták azt nekünk azok, akik kezdet óta szemtanúi voltak és szolgái voltak az igének, jónak láttam én is, miután mindennek elejétől fogva gondosan a végéra jártam, neked, kegyelmes Teofil, sorrendben leírni." Lk 1,3-4

"Ezeket pedig azért írták le, hogy higgyetek, hogy Jézus a Krisztus, az Isten Fia, hogy e hit által az ő nevében életetek legyen." Jn 20,31

Tanúságtétel: 

"A kurzuson két alapvető dolgot tanultam: minden evangelistának van egy saját, karakteres stílusa, amely alapján könnyen azonosítható a hallott vagy olvasott evangéliumi szakasz. Másrészt a kurzuson megérintett Isten „sokszínűsége”, hiszen az, ahogy a négy evangélista négy különböző módon láttatja Jézust, úgy valóban Ő maga is ilyen: irgalmas és hosszantűrő – tanító, Mester - hatalommal teli, szabadító és gyógyító – az életénél is jobban szerető barát.

Ajánlom mindenkinek ezt a kurzust, aki szeretné jobban megismerni Jézust, aki maga az Evangélium számunkra."

dr. Perjési Anita, Budapest

Letölthető szórólap: 

Letölthető és nyomtatható PDF meghívó és plakát.

Kurzusigazgató: 

Beke Tünde Lídia OSB obl., Győr

Koordinátor: 

Dr. Kassai Gábor, Pécs

Kezdés: 

2008. augusztus 1., péntek 18.00 –

Befejezés: 

2008. augusztus 6., szerda 15.00 –

Szállás: 

A kurzus bennalvós.

Hozzájárulás: 

A ház a gondviselésből működik, nincs fix, meghatározott költsége a kurzusnak. Adományokat vár a ház a kurzus javára, gyűjtés lesz a kurzuson. Úgy adjatok, hogy Istennek adjátok. Azért ne maradj távol, mert nincs pénzed.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet.

A környékbeliek jelentkezését Forgó Andrea kezeli a lelkigyakorlatos házban, az ő jelentkezési lapjaikat személyesen vagy postán várja.

Postai jelentkezés esetén a jelentkezési lapot erre a címre kérjük küldeni:

Kármelita Lelkigyakorlatos Ház,
5440 Kunszentmárton, Munkácsy u. 1.

Kérjük, add meg e-mail címedet és telefonszámodat. Visszajelzést ugyanis e-mailben vagy telefonon adunk arról, hogy tudunk-e fogadni a kurzuson. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban!

További információ:

Forgó Andi
+3620 999-67-50
forgoandi kukac gmail.com

Jelentkezési határidő: 

2008. július 18., péntek –

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

  • saját Szentírás
  • toll, jegyzetfüzet
  • hangszered
  • marywolf

Hozzászólások

Jézus kurzus

a kurzusnak vége, szép volt. Jézus is eljött, szemlélhettük, gyakoroltunk az örök életre, mert ott nem lesz más, csak Ő... Tünde-Lidia