Öt

Így most már 5 oldalt üzemeltetek Drupal 8 alatt. A 6.-on épp dolgozom. Anno a 2017-es II. európai találkozó is Drupal 8-on futott, de az csak egy időszakos oldal volt.

  • A Szőreg plébánia honlapja volt az első. Sokáig technikailag is egy félbehagyott projekt volt, mert nem tudtam megoldani dolgokat a korai Drupal 8-as kiadásokban. De hálás vagyok érte, mert ha nem lett volna a kihívás, most sokkal hátrébb kezdtem volna.
  • A Szent Ignác Lelkiségi Iskola honlapja volt az első sikeres Drupal 7-ről 8-ra migrálásom. Összeraktam Tündinek egy jelentkezési űrlapot is, hogy ne kelljen a Google-t használnia.
  • A Centrum oldal is picike oldal, de készen van. Ezen az első kettőn tanultam a költöztetést. A többszörözött képmezők költöztetése még nem sikerült, kézzel kellett helyrehozni.
  • A Szent Mihály Major oldala is picike, de itt próbáltam összehozni valami nem alap kinézetet. Költöztetés szempontjából hasonló volt az előzőekhez.
  • Ez nem munka volt, de a saját családi weboldalunkat is migráltam Drupal 8-ra, hogy dűlőre jussak a többszörözött képmezőkkel (a fényképgalériák ilyenek), és sikerrel is jártam. Nézetek kötlöztetésével eddig nem kellett bajlódnom, ez volt az első ilyen. Ezeket sajnos csak kézzel lehet jelenleg újraépíteni. Jó tanulópénz volt. A videók migrálása is sikeres volt, de ezeket végül töröltem. Változik a világ, ennyit már nem mutatunk meg magunkból nyilvánosan.
  • Most pedig az Énekfüzet oldalán dolgozom. Kb. 90%-os a projekt most. Addig-addig gyötrődtem rajta, hogy sikerült megoldani a „Field collection” mezők költöztetését. Aki keres, az talál. Itt már sok nézetet is kell költöztessek, ezért nem megy olyan gyorsan, de a lényeg, hogy a csoportos mezőket át tudtam hozni. Ezzel megnyílt az út a két alapítványi oldal költöztetése előtt is. :)
  • Jóbel