Fotók az A!generáció Kornéliusz kurzusáról

Kornéliusz házában gyülekezőt fújtak, és erre össze is jöttek az A! generáció második évét is folytató reményhozó fiatalok. A kurzus a kisközösségi életről szól, elméletben: hogy miért elengedhetetlenül fontos, gyakorlatban: hogy kik és hogyan éljék a Krisztusban megtartó és növekedést is hozó közösségi életet. A fiatalokat megmozgatta és szíven is találta az a csodálatos kép, amelyet az evangélium és az ősegyház krisztusi közösségei rajzolnak elénk meghívásként. Különös, hogy bár szinte mindenkinek van valamilyen közössége, mégis mindenki azt jelezte vissza, hogy lelkesíti ez a nagyszerű evangéliumi közösségi ideál, és keresi a módját, hogy ezt átvigye saját közösségébe. Ez is ennek a kurzusnak a célja! Nagyon jó volt ismét a hangulat és a lelkesedés, már nagyon is összerázódott, szerető csapatként vagyunk együtt, Istennek hála! A kurzuson a debreceni Szent Mihály és a bakonyvidéki Néri Szent Fülöp iskolaközösség tagjai szolgáltak együtt a megszokott kurzusarcokkal ;)
A fiatalok így írtak a hétvégéről:
„Sok rávilágítást, ötletet kaptam a jövővel kapcsolatban."
„A bibliás ima viszont igazán személyes volt és meg tudtam nyílni a többieknek, ami nagy megkönnyebbülést adott."
„Este a személyes beszélgetésben és az osztozásban megéltem, hogy ott van Isten."
„Azt hittem az otthoni közim ,,fullos" kisközösség, de rá kellett jönnöm, hogy nem... amit itt megtapasztaltam, egészen új tapasztalat volt."
„Beszélni fogok a társaimmal az imádság, osztozás és az igeolvasás fontosságáról"
„Megtapasztaltam, hogy milyen jó, hogy Isten mindannyiunkat egyedinek teremtett, és hogy hív minket, hogy a közösségben mindezt megosszuk egymással."
„Mindenkinek megvan a saját szerepe, ami egyenlően fontos, így megláthatjuk egymásban Krisztust"
„A kurzus tükröt mutatott a közösségemről, újult erővel és új tudással térek vissza."
„Soha nem voltam még saját közösségi misén. Csodás volt az egész."

Jogi nyilatkozat: A fenti fényképek felhasználása, módosítása vagy újraközlése – személyiségi jogi okok miatt – tilos.
  • C.Viki