Fotók a debreceni New life in Christ kurzusról

A magyar iskola történetében öt év után másodszor tartottunk külföldi résztvevők számára kurzust idegen - angol - nyelven. (Ez a műfaj a nemzetközi iskolában is ritkaság, gyakoribb hogy külföldi vendégek tartanak tolmácsolással kurzusokat.) Méghozzá Új Élet Krisztusban, New Life in Christ kurzust tartottunk a nagyböjt legelején Debrecenben.
Az érdeklődés nagyobb volt, mint a részvétel, de így is 17 testvér vett részt elejétől végéig a kurzuson. Igazán "katolikus" hétvége volt, képviseltette magát 4 kontinens (Ausztrália és a Déli-sark kimaradtak) 9 ország.
Nemcsak a résztvevők érkeztek sokféle hátérrel, sok különféle helyről, de a szolgálócsapat is "nemzetközi" volt: a helyi iskolaközösség tagjai vállaltak oroszlánrészt a kurzus logisztikai feladataiban, a tanítói szolgálatot az A! generáció tagjai látták el, nagyon lelkesen, nagyon bátran és igen kiválóan; a dicsőítéseket Hajni vezette, aki Kolozsvárról érkezett, a konyhaszolgálatot pedig maguk a külföldi diákok szervezték meg - így a kurzus kulinárisan is igen sokszínű volt.
A nehézségek ellenére nagyon jó hangulatú, áldott hétvégénk volt, péntektől vasárnapig éreztük a Szentlélek jelenlétét és vezetését. A résztvevők nagyon fegyelmezetten, nyitottan vettek részt a kurzuson, egymással és a szolgálókkal is sokat beszélgettek. A kurzus legnagyobb ajándékai talán a tanítók és a résztvevők mély tanúságtételei és megosztásai voltak. Mindannyian azt éreztük, ismét nagy dolog részesei voltunk.
A kurzus hatására a legjellemzőbb az volt, hogy egy testvér megjegyezte: "a kóruson hallatszik, hogy Új Élet kurzus után vannak." Megerősödtek a meglévő közösségek, és alakult egy új katekumen csoport is, már a zárómise után 11 jelentkezővel. Sőt, néhány résztvevőt annyira megérintett a kérügma, hogy bejelentették, szeretnének a az angol szentmisére járó külföldi diákok előtt tanúságot tenni.
Dicsőség Istennek, amiért ekkora erővel indított el minket az idei nagyböjtben!

Esemény hivatkozás: 

Jogi nyilatkozat: A fenti fényképek felhasználása, módosítása vagy újraközlése – személyiségi jogi okok miatt – tilos.
  • C.Viki