Fotók a Generációk találkozója konferenciáról

Egy különleges „Tűzátadó" konferenciára került sor március 18-án Budapesten az MKKMSZ és a Szent András - A! generáció szervezésében.

A téma az előttünk járó nemzedékek által megélt jézusi tűz: hit, tapasztalat, lelkület volt.

A délelőtt a rendszerváltás előtti időket rajzolta fel előttünk. Vendégeink voltak: Marik Erzsi, Pintér Ilcsi, Tomka Feri atya, Kemenes Gábor atya és Köblös Jocó.
Délután a 90-es évek nagy ébredésének eseményeibe vezetett be minket Beke Tünde-Lidia, Bartha Angéla, László Viktor, Nagy Zsolt,Kunszabó Zoltán, valamint Gorove László és felesége.

A rendezvény célja nem csak a visszaemlékezés, hanem az előretekintés is volt. Az előttünk járók ezzel átadtak nekünk: a jelennek és jövőnek valamit a tapasztalataikból, illetve kölcsönösen meg is áldottuk egymást mindkét blokk végén.

A konferencia az A! generáció Egyház tematikájú hétvégéjének volt a része. A fiatalok nem csak résztvevői, hanem aktív szervezői, lebonyolítói voltak ennek a napnak. Ez volt az első közös szolgálatunk a képzés során! Nagy öröm volt ekkora egységben együttműködni az ifikkel! :) Az ezt követő vasárnapon közös visszatekintést tartottunk az A! generációval a konferenciára, valamint tovább mélyítettük az Egyház témát. Ebben Köblös Jocó, Farkas Feri és fia Áron (Nyolc Boldogság Közösség) vezettek bennünket.

A konferencia résztvevői nem csak maguk a szervezők: a fiatalok voltak, hanem országszinten több helyről is érkeztek a konferenciára. Istennek hála, közel 100-an vettünk részt az alkalmon!

Álljon itt néhány sor a résztvevők visszajelzései közül:

„Inspiráló volt számomra, hogy jobban megismerhettem azt a mozgalmat, amibe belekerültem és annak nagy harcosait."
„Hálás vagyok a rengeteg találkozásért! Hálás vagyok különösen egy kedves ismerősömmel való találkozásért, aki annak idején együtt dicsőített édesanyámmal Tápén, és az ő Isten iránti szenvedélyükből és tüzükből vagyok ma én is Jézus követője"
„A nagy találkozás élményét. Csodálatos látni milyen "óriási", hogy épül az IMAKATEDRÁLIS! Hála van a szívemben az Úr Szentlelkének működéséért!"
„Nagyon érdekes volt a délelőtti kerekasztal."
„A kiscsoportos megosztás nagy öröme: a fiatalok. VANNAK, viszik tovább a tüzet."

Esemény hivatkozás: 

Jogi nyilatkozat: A fenti fényképek felhasználása, módosítása vagy újraközlése – személyiségi jogi okok miatt – tilos.
  • C.Viki