Fotók a kaposvári Pál kurzusról

Kilenc napig élveztük Laci atya meghívására a kaposvári püspökség, a székesegyház és a katgim vendégszeretetét. Az A! generáció mellett az egész országból és a határon túlról is csatlakozókkal együtt 36 résztvevőnek tartottunk Pál kurzust és vele egybekötött városmissziót az elmúlt héten.

Erős kurzusunk volt és erős missziónak lehettünk a szolgálói. Tartottunk szabadtéri dicsőítő koncertet, templomi missziós estét nőknek, férfiaknak, családoknak, időseknek és betegeknek, partyztunk a székesegyházban fiatalokkal, kreatív evangelizációs estét vezettünk ugyanott. Kinyíltak a templom kapui az utcára, kinyílt az egyház kapuja, lehetővé tettük, hogy Jézus kinyújtsa a kezét az egyházon kívüliek felé, és behívja őket. Mindezek mellett kimentünk az utcákra, bementünk a plázába, becsöngettünk az otthonokba, elmentünk a szegényekhez és az idősotthonba is. Megtapasztaltuk, hogy minden embernek, férfinak és nőnek, kicsinek és nagynak, szegénynek és gazdagnak, gyengének és erősnek, vallásosnak és hitetlennek, mindenkinek ugyanarra a kérügmára, ugyanarra az örömhírre, ugyanarra az Istenre van szüksége: a teremtő Atyára, a megváltó Jézus Krisztusra és az éltető Szentlélekre.

Minden missziós szolgálatot a kurzusrésztvevők végeztek, megélték, hogy sokkal több van bennük, mint gondolték volna, megtapasztalták, hogy Isten valóban cselekszik általuk az evangélium hirdetésében, a tanúságtételben, a kreativitásban, a közbenjáró imában. Isten meggyőzött minket:

Az evangelizáció működik!

Egyházmegyei híradások a missziós hétről:

Az Élet hete - nyitókoncert
Az Élet hete - nők estje
Az Élet hete - férfiak estje
Az Élet hete - idősek és betegek estje
Az Élet hete - családok és gyerekek estje
Az Élet hete - fiatalok partyja
Az Élet hete - zárómise

Jogi nyilatkozat: A fenti fényképek felhasználása, módosítása vagy újraközlése – személyiségi jogi okok miatt – tilos.
  • Jóbel