Az evangélium 7 fiatalja kurzus Dunaharasztin

Frissítés: 

2012. május 9: A kurzus az eredeti időpont (június 1-3) helyett egy héttel később, vagyis június 8-10 között lesz megtartva.

http://www.sxc.hu/photo/1111053
A kurzus hét személyiséget mutat be, akik szembesülnek az evangéliumi élet felajánlásával:
 • a naimi özvegy fia;
 • Salomé, Heródiás lánya;
 • az ifjú, akinek öt kenyere és két hala volt;
 • a gazdag ifjú;
 • az ifjú, aki mezítelenül szalad el a Getszemáni kertből;
 • az ajtónál álló lány; végül pedig
 • a fehér ruhába öltözött ifjú az üres sírnál.
Van egy közös bennük, mégpedig az, hogy mindnyájan fiatalok voltak. A jövő előttük állt és mindegyiküknek megvolt a sajátos magatartása az evangéliummal szemben. Mindegyikük találkozik Isten Igéjének a fényével, és mindannyian egyfajta magatartásformával válaszolnak rá. Sokszor ezek a magatartásformák kontrasztban vannak egymással.
A hét fiatal magatartása, reakciója hét különböző színnel jelölhető, melyek szivárványt alkotnak.
Mindazonáltal a szivárvány nem a saját fényétől ragyog, hanem a nap sugarait tükrözi vissza. Ezáltal, a hét fiatal mindegyike, szembesülve Isten Igéjének a fényével, visszatükrözi az Evangélium egy aspektusát.
Mindegyikük megélte a saját fejlődését a felkínált lehetőséggel és döntést hozott, mely az életükbe vésődött. Az Evangéliumban találjuk az ő tanúbizonyságukat, és a kurzuson pedig képet az életükről.

Tanúságtétel: 

"Nagyon megérintett az összes fiatal képe. Talán mindegyikkel azonosulni tudtam, de a leginkább János Márk személye talált.
Pállal kölcsönösen egymás lelkébe tiportak. Hosszú évekig teljesen elkülönülve egymástól, de nagyon hatásosan vitték az Örömhírt az emberek szívébe. Aztán eljött az idő és Pál börtönbe kerül Rómában. Mindenki magára hagyja, fázik... A három legfontosabb dolog, amit kér legkedvesebb tanítványától, Timóteustól, hogy küldje el a köpenyét, az irattekercseket és Márkot. És Márk eleget tesz a kérésnek, elviszi az evangéliumát ahhoz, aki a porig alázta rengeteg ember előtt, aki szinte kitagadta a keresztények köréből… elmegy ennek az embernek a börtönébe és megtörténik a kiengesztelődés…
A kurzus végén rádöbbentem Jézus bízik bennem, hogy én is meg tudom tenni ezeket a lépéseket és a bizalma erőt adott!!! Gyümölcsei már a kurzus után 2 héttel vannak!" (Jakab Johanna)
"2006 nyarán hallottam Az evangélium 7 fiatalja kurzusról és tudtam, éreztem, hogy részt kell vennem rajta. Nem tudtam, hogy miért, csak éreztem, hogy ott kell lennem, részese kell, hogy legyek ennek a tanításnak.
Engedtem a hívásnak, és nagy örömhírt kaptam, sőt ÖRÖM-HÍRADÓT!
A kurzus megerősített abban, hogy szükségem van Jézusra. Arra, hogy beengedjem a mindennapjaimba, az ünnepeimbe, az életembe. Többször hallottam már tanításokat, de most azt éltem meg, hogy a szavak nem csak az agyamig, hanem a szívemig értek és szinte érezhetően formálták azt. Megerősödött a vágyam, hogy Vele akarok élni, az Ő útján akarok járni. Azt az álmot akarom valóra váltani, amit Jézus álmodott rólam.
Jézus a 7 fiatal példáján keresztül szabadított, gyógyított, feloldozott, betöltötte szívem szeretetével és irgalmával, és erősen buzdított, hogy tovább adjam örömhírét: A feltámadt Jézus él!!!" (Busai Barbara)

Kurzusigazgató: 

Tóth Anikó

Koordinátor: 

Pákozdy Richárd

Kezdés: 

2012. június 8., péntek 17.00 –

Befejezés: 

2012. június 10., vasárnap 15.00 –

Helyszín: 

Dunaharaszti, Szent István Plébánia, Fő u. 71.

Szállás: 

A kurzus bejárós.

Hozzájárulás: 

4000 Ft, ami tartalmazza a reggelit, ebédet, vacsorát és a kurzus technikai költségeit.
Anyagi okok miatt ne maradj távol, találunk megoldást.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet.
Személyesen:
Pákozdy Richárdnál kitöltött jelentkezési lappal,
Dunaharaszti, Kossuth utca 59.
E-mailben:
paric kukac freemail pont hu címre küldve a jelentkezési lapot.

Kérjük, hogy telefonszámot, vagy e-mail címet mindenképpen adj meg, hogy visszajelzést tudjunk adni a kurzussal kapcsolatosan. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban! Saját érdekedben kérünk, jelentkezz időben! Ha jelentkeztél, de valamilyen indokból mégsem tudsz részt venni, időben jelezd!
További információ:
Pákozdy Richárd
+36 30 4540113
paric kukac freemail pont hu

Jelentkezési határidő: 

2012. június 1., péntek

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

 • teljes Szentírást,
 • jegyzetfüzetet,
 • íróeszközt

Iktatószám/Azonosító: 

HU-12-23
CsatolmányMéret
PDF ikon Letölthető PDF meghívó196.15 KB
 • lulu