Emmausz kurzus Budapesten

Ha
- szeretnéd, hogy égjen a szíved az Ige iránt
- szeretnél az Igével szorosabb kapcsolatba kerülni
- nyitott a szíved az Ige szavára,
akkor várunk szeretettel az EMMAUSZ-KURZUSON
„Hát nem lángolt a szívünk, amikor beszélt hozzánk az úton, és feltárta előttünk az Írásokat?” Lk 24,32
„A te igéd lámpás a lábamnak, s ösvényeimnek fényesség.” Zsoltár 119,105
„Mert nem orvosolta őket sem gyógyfű, semkenőcs, csak a te igéd, Uram, amely mindent meggyógyít!” Bölcs 16,12

Tanúságtétel: 

„Tudatosult bennem, hogy nincs más fogódzkodó, csak az Ige, melyre, mint egy bot támaszkodhatok. A Szentlélek érezhető jelenlétében megnyugvást találtam és megnyíltak füleim a hallásra. És az Ige valóban szólt!!! ... Testvérem, ha voltál már KeKaKo kurzuson ezt se hagyd ki, ha pedig most ismerkedtél meg vele, akkor mindenképp járd végig ezeket! ... Az élményáradat, mely azóta is mindennapos, hitemben megerősít és megújít.”
Köszönettel: Kovács Krisztián

„- Személyesen találkoztam Jézussal (!!!), a legeslegjobb barátommal az Eucharisztiában; ...
- Végre valahára dönteni tudtam egészen-egészen, igazán-igazán Isten mellett és minden(ki) mást Neki alá tudtam rendelni;”
Darvas Bálint

„Ezen a kurzuson szinte észrevétlenül, csendesen érintette meg Jézus a lelkemet. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy szerelemre gyúlt a szívem az Ige, azaz a Szentírás iránt. Nem vágytam másra, csak hogy Vele legyek, a kezembe tartsam, a szívemhez szorítsam, kinyissam és olvassam. Életre kelt számomra a Biblia! Személyessé vált, mint Jézus az Oltáriszentségben. Ma már nem „Isten írásos üzenete” mint ahogy eddig, hanem maga az élő Jézus Krisztus, aki nagy-nagy szeretettel átölel és megvigasztal, bátorít és megerősít, beszél hozzám és az enyém, csak az enyém (és persze mindnyájunké)! Ahogy Jézus mondja a János 6, 63b-ben: „Az igék, amelyeket én mondtam nektek, lélek és élet”. Valóban élet, az élő Jézus Ige!”
Jordán Kornél

„Egy nagyon hosszú, göröngyös és bűnökkel terhelt élet után az Emmausz kurzus olyan volt számomra, mint egy útjelző, amely megmutatta, melyik az az út, amelyet kerestem egész életemben. Gyógyulást és felszabadulást hozott a múlt sérelmeiből. Ezen a megtalált Krisztusi-úton igyekszem haladni azóta is, és semmilyen módon el nem térni ettől. Döntöttem, és 100 %-osan elköteleződtem Jézus mellett. Azóta reggel és este olvasom a Bibliát: ez az alap ahhoz, hogy kitartsak az Úr mellett, a Nála megtalált életemben. Rendszeresen járok templomba, közösségbe, és tudom, hogy jó helyen vagyok.”
Homoki Attila

Letölthető szórólap: 

Kurzusigazgató: 

Tóth Anikó

Koordinátor: 

Mátyás Krisztina

Kezdés: 

2005. március 3., csütörtök 16.30 –

Befejezés: 

2005. március 6., vasárnap 15.00 –

Helyszín: 

Újpesti Katolikus Kultúrház, Bp. IV. ker., Szt. István tér 14.
Megközelítés: a kék metró Újpest-központ végállomásától 5 perc gyaloglással. Közvetlenül az Újpesti Egek Királynéja Plébánia mellett található a Kultúrház, melynek zöld kerítése van.

Szállás: 

A kurzus bejárásos, de szükség esetén tudunk szállást biztosítani, ha vállalod, hogy reggeltől késő estig velünk maradsz. Ha kérsz szállást, kérünk, írd oda a jelentkezési lap aljára!

Hozzájárulás: 

4500 Ft, mely költség a terembérletet és az étkezést tartalmazza. Anyagi okok miatt senki ne maradjon távol!

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni e-mailen, személyesen vagy levélben lehet! Ha bármi kérdésed van, felteheted az ujaratas kukac freemail pont hu e-mail címen vagy esténként a 06-1-240-92-24-es telefonon.
Jelentkezési cím: Új Aratás Közösség
Mátyás Krisztina, 1034 Budapest, San Marco u. 24-26. ’A’ lépcsőház II/7.

Jelentkezési határidő: 

2005. február 21., hétfő

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

- saját, teljes Szentírást (lehetőleg Szt. Jeromos félét)
- tollat, jegyzetfüzetet
- vidámságot és nyitott szívet.

Iktatószám/Azonosító: 

HU-05-10
  • mictyko