Fülöp kurzus Szegeden

Azokért, akik szomjasak

A Fülöp kurzus egyszerűen csak Jézusról és az örömhíréről szól. Semmi mást nem lehet a kurzuson megtudni Istenről, csak a legfontosabbat.

Kiknek szól? Neked,

 • ha szeretnél keresztény lenni,
 • ha több szeretnél lenni, mint vasárnapi keresztény,
 • ha még nem tudod, miért öröm Jézusnak élni,
 • ha már nem tudsz Jézusnak örülni, vha szeretnéd Isten igazi arcát megismerni,
 • ha lehúz a bűn,
 • ha nem érted miért ujjongunk húsvétkor,
 • ha hited talán kicsiny,
 • ha Isten Lelke távoli,
 • ha magányos (keresztény) vagy,
 • ha még nem vagy (teljesen) Istené,
 • és szeretnél Istennel egy új életet elkezdeni.

Miből áll? Előadásokból, imából, rajzokból, énekekből és sok-sok gyakorlatból, közös tapasztalatból, hogy valósággá válljon, amit hallasz és látsz.

Ez a kurzus nem a fejed felett fog elsüvíteni, hanem rólad és Istenről fog szólni. Csak nyitott és őszinte benső kell hozzá. És persze dinamikus lesz, nem fogunk rajta elaludni...

Ha valaki meghallja szavamat,
és kinyitja nekem az ajtót,
bemegyek...
(Jel 3,20)

Ha valaki meghallja szavamat

Tanúságtétel: 

2005. februárjában vettem részt Zákányszéken egy Fülöp kurzuson. Tudjátok tele voltam kérdéssel. Kelle ez nekem? De mégis menni akartam. Hittem benne, hogy Jézus hív oda és szerepel az Ő tervében, hogy ott legyek.

Olyan meghatározó volt számomra ez a lelki gyakorlat, hogy még a mai napig is sokszor eszembe jutnak az ott megértett és megtapasztalt dolgok. Elég sokan küzdenek azzal, ami miatt én is sokat szenvedtem. Volt egy rossz Istenképem. Lelki fejlődésem során különböző állomásokra érkeztem. Ez a Fülöp kurzus is egy ilyen, méghozzá meghatározó állomás volt. Végre találkozhattam Isten végtelen szeretetével. Találkoztam az ATYÁVAL, aki úgy szeret engem, ahogy vagyok. Rájöttem, hogy nem kell pedáloznom nála, és nem kell rettegnem tőle, hogy mi lesz akkor, ha rosszat teszek... No persze ez nem azt jelenti, hogy most mar aztán nyugodtan csinálhatok mindenféle rosszaságot.

„Örök szeretettel szeretlek téged, azért vonzottalak kegyelemmel.” Jer 31,3

A Szent András Evangelizációs Iskolának ez az első állomása, ez a lelkigyakorlat. Mindig engedélyt kérnek az Egyháztól a lelkigyakorlat megtartására. Sőt, ott Zákányszéken a plébánost is meghívták. Minden nap tartott nekünk szentmisét.

A tanítók úgy szóltak Istenről, hogy csak ittam és ittam a szavakat: Mintha csak egy száraz szivacs lett volna a lelkem. Megtapasztaltam, hogy nagyon-nagyon gyenge vagyok, Isten szeretetében újra átéltem összetörtségemet. De nem hagyott el kegyelmével az Úr: a közös imában átadtam neki az életemet! És ekkor a Szentlélek nagyon szépen, ahogyan akkor engem kellett, megérintett. Adománya a szomjúság volt. Szomjat kaptam Istenre, szomjat, hogy belőle táplálkozzam. Megismertem az élő, közeli és szerető ISTENT.

Ha valaki szeretne találkozni a Szeretet-Istennel és megfürödni az Ő végtelen szeretetében az nyugodtan menjen el egy Fülöp kurzusra!

Kiss László, Kecskemét

Letölthető szórólap: 

Meghívó (PDF)

Kurzusigazgató: 

Gyuris Gellért

Koordinátor: 

Korom Mária

Team további tagjai: 

Király Orsi, Majoros Ildikó, Rigó Anita, Szabó Zoltán Jenő újmisés

Kezdés: 

2005. július 22., péntek 17.00 –

Befejezés: 

2005. július 24., vasárnap 14.00 –

Helyszín: 

Szeged-Csanád Egyházmegyei Pasztorációs Centrum/> Szeged, Szentháromság u 19.

Szállás: 

A kurzus bejárós, azoknak akik távolról érkeznek, szegedi családoknál tudunk korlátozott számban szállást találni.

Hozzájárulás: 

2.500,-Ft, amelyet érkezéskor kell befizetni. Benne van a reggeli, ebéd, vacsora, a kurzus „technikai költségei”. Ha anyagi problémáid vannak, jelezd előre.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni lehet:

Kérjük, mellékelj felbélyegzett válaszborítékot, vagy e-mail címet, hogy visszajelezhessünk, tudunk-e fogadni a kurzuson!

Jelentkezési határidő: 

2005. július 18., hétfő –

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

 • teljes Szentírást,
 • jegyzetfüzetet,
 • nyitott szivet.

Iktatószám/Azonosító: 

HU-05-29
 • bubu