Mumus legyőzve!

Az András képzés nem túl népszerű, a minimális 16 fő fele sem jelentkezett rá Velencére. :( Úgyhogy el lett halasztva nyárra. Pontos időpontot még nem tudok.

Hétfőn a fő tevékenység az volt, hogy a tanács által tárgyalt Alapokmányt új formában öntöttem, megoldottam az automatikus bekezdésszámozást, ami elsőre könnyűnek tűnt, de végül trükközni kellett, de sikerült. Készen lett. Kedden meg is osztottam a munkatársakkal és a jogász iskolatagok külön is kértem.

És miután nem az Andrásra készülök a héten, nekiláttam egy mumusnak, amitől  mindig is tartottam és nem mertem hozzákezdeni. A Bandista oldal tartalmainak a migrálásához: 390 db story típust kellett áthozni erre az oldalra. A Drupal Node Export modulját használtam: Biztonsági mentés, tesztoldal, próbálkozások. Ötvenesével exportáltam ki XML-be a tartalmakat. Aztán a még feltettem a Feeds XPath Parser modult és a Feeds modullal olvastam be őket. Kedd estére meg is volt az importálás az éles oldalon is hiba nélkül elsőre :). És ezután jött a lapátolás: egyenként minden tartalmat átnézni, javítani vagy törölni a törött hivatkozásokat és minden egyes tartalomra a mellékleteket feltölteni és közben mérlegelni, hogy az ismét melléklet legyen vagy illusztrációs kép, továbbá katagorizálni. No, ez eltartott... ettől féltem. De kitartással és koncentrációval haladtam. Kedd este lefekvéskor 20-nál jártam. Szerda este 240-nél, tegnap este közi után elértem a 390-ig. És nagyon boldog voltam, hogy legyőztem egy mumust, félúttól már ez motivált! Közben ráakadtam néhány olyan tartalomra, ami fórum ill. oldal tartalom volt, azokat is migráltam. Egy címkefelhőt is készítettem, amit a kategorizálás eredményét mutatja.  Az iskola tagjai ha belépnek itt az oldalon és a Bandista menüben a nyitóoldalra navigálnak, akkor látják az eredményt. (Ha valakit érdekel, miért nem dobom el a régi tartalmat és hagyom a csudába? Mert úgy kell dolgoznom, hogy átadjam a posztomat az utódomnak. Az archívum neki fontos lesz.)

Ezen kívül:

  • A posta meghozta Német László püspök atyától a kinevezést és a nagybecskereki iskola alapítólevelét! Hurrá, ilyet se láttunk még magyarul!
  • Elhoztam a nyomdából azt a 4000 darab jelentkezési lapot, amit a nyomda újra legyártott, miután karácsonykor hibásan nyomta. Nem volt belőle gond.
  • A RedHen jelentkezési modul átírására felkért fejlesztő jelentkezett egy megvalósíthatósági példával. Összehozta! Ügyes srác. Persze ez még csak egy PoC szintű kód, amivel még sok meló van, hogy a kódot a modul gazdái befogadják. Most az árajánlatára várok, hogy a a kód befejezése mennyibe kerülne.
  • Jóbel