Az Úrnak szüksége van Rád!

Hardi Titusz OSB

Kedves Testvérem az Úrban! Azért szólítalak meg, mert az örömhír továbbadásában jelentős állomáshoz érkeztünk el és a továbbiakhoz szükségünk van a te segítségedre is.

Az egyetemes egyházban 30 éve, hazánkban 15 éve működik a Szent András Evangelizációs Iskola. Az iskola jelentőségét és hatását a magyar új evangelizációra neked nem szükséges bemutatnunk: 12 500 óra szervezett evangelizáció, 440 kurzus, 230 önkéntes, 22 csapat, 3 teljes idejű szolgáló, 1 iroda. Álmunk minden magyarul értő embernek meghirdetni Krisztus örömhírét, halálát és feltámadását; álmunk minden plébánián látni egy evangelizáló közösséget. Ettől ma még messze vagyunk, de ha visszaemlékezem a magyar iskola alapítására és kezdeteire, akkor nem győzök hálát adni az Úrnak, milyen csodás módon kihajtott ez a kicsiny, de igen-igen bátor, sőt, szinte vakmerő mustármag és milyen hatékony eszköz lett Isten kezében.

Az Úrnak szüksége van rád

Az elmúlt évek eredményeihez nagyban hozzájárult az, hogy voltak olyan teljes idejű szolgálók az iskolában, akik minden idejüket és tehetségüket az iskolába fektethették. De erre azért nyílt lehetőségük, mert voltak mások, akik felismerték: nekik az is feladatuk Isten Országában, hogy folyamatos anyagi támogatásukkal lehetővé tegyék a teljes idejű szolgálatot, időt vásároljanak az evangélium szervezett hirdetésére. Úgy cselekedtek, mint a Lk 8,1–3-ban olvasható asszonyok, akik levették Jézus válláról a terhet a nyilvános szolgálata alatt, hogy anyagiakról gondoskodjon a maga és a tanítványai számára. Mostanra azonban ez a csak néhány testvér támogatásán nyugvó lehetőség erősen beszűkült. Ahhoz, hogy irodánk fennmaradjon, ahhoz, hogy továbbra is legyenek teljes idejű, főállású munkatársaink, akik egész idejüket az Úr szolgálatára tudják szentelni, szükségünk van a te anyagi támogatásodra is.

Tudom, idehaza ma legtöbben nehezebben élünk, mint a gazdasági válság előtt. Nagyon sokan csak „erőnkön felül” tudunk támogatást adni, mint a korintusiak (2Kor 8,1–5). Mégis felteszem a kérdést: gondoltál-e már arra, hogy a kereseted egy része szolgálhatná az evangélium terjedését, mások megtérését?

Vásárolj időt az evangélium szervezett hirdetésére!

A szektásoknak kikiáltott kisegyházakban a tized gyakran egyszerű, hétköznapi valóság: a gyülekezet felnőtt tagjai jövedelmük tizedével támogatják az egyházat. A nagy egyházakban nem vagyunk ehhez hozzászokva, mert régebben, pl. a bencés rendnek is több ezer hold földje volt, amiből el lehetett tartani az apátságokat, iskolákat, lelkipásztorokat… Noha a valóság 60 éve már egészen távol áll ettől, mégis annyira beleivódott a köztudatba, hogy mi katolikusok, még mindig úgy érezzük, az anyagiak kívül esnek a hit körén. Hadd mondjak egy példát: Van egy kis falu az apátágunk gondjaira bízva. A perselypénzből a templom villanyszámláját is alig tudjuk kifizetni és hogy a plébánost eltartsa a falu, az szóba sem jöhet. Ugyanakkor a helyi református gyülekezet számára természetes, hogy eltartsa a gyülekezeti házat, a parókiát és a lelkészt családostul.

Testvérek, látom, hogy amióta vannak főállású szolgálók az iskolában, sokat haladtunk előre. Nagy munkát végzünk, szükségünk van rájuk. Úgy gondolom vagyunk is annyian, hogy együtt lehetővé tegyük a működésüket. Hívlak és kérlek, rendszeres, havi adományoddal járulj hozzá a főállású szolgálók és az iroda fenntartásához. Az apropó, amiért most kérlek az az, hogy idáig hárman dolgoztak teljes időben, de mostantól kezdve csak egyikük folytathatná tovább. Ha sokan összefogunk, akkor egy év múlva is lesz Szent András Iroda Magyarországon.

Azt kérem tőled, hogy rendszeres, havi átutalással támogasd az evangelizációt a Szent András Evangelizációs Alapítványon keresztül. Arra lenne szükség, hogy amit tudsz, azt rendszerességgel vállald. Ha 100 Ft, akkor száz, ha 1000, ezer, ha 10000, akkor tízezer. Szabadon, amit szívedből tudsz adni, azt add.

Annyi teljes idejű szolgálót tud adni a Szent András Evangelizációs Iskola a magyarországi új evangelizációhoz a továbbiakban, amennyit most anyagiakkal közösen lehetővé teszünk. „Nekünk szükségünk van Rád!”

Szent András Evangelizációs Alapítvány
1116 Budapest, Fehérvári út 168–178. C, fsz. 35.
Számlaszám:
Raiffeisen Bank, 12011148–00130975–00100002
IBAN: HU52–1201–1148–0013–0975–0010–0002, SWIFT kód: UBRTHUHB
Adószám:
18257616–1–43
Bővebb információ:
alapitvany@kukac@ujevangelizacio.hu
http://alap.ujevangelizacio.hu

Gondold meg: anyagi támogatásod emberek megtérését segíti elő. Én ennél jobb üzletet nem tudok. Sokszorozza meg az Úr azt a magot, amit adományoddal elültetsz!

Az Úr áldása legyen rajtad, védelmezzen téged minden utadon!

Hardi Titusz OSB, a Szent András Evangelizációs Iskola lelkipásztori felelőse

Kelt Pannonhalmán,az Úr születésének 2011. évében,Szent András apostol ünnepén

  • Titusz

Hozzászólások

pénz

Ez az Iskola annyit adott nekem, hogy azt pénzben nem tudom megfizetni. 1000 Ft/hó összeggel tudok egyenlőre beszállni. Tömő Jani

JANUÁRBA MEGÍNT ELLENÖRZÉSEN LESSZEK!

PEDIG 2010 LE JÁRT ROKKANTNYUGDIJAMAT!NAGY NEHEZEN MEG KAPTAM 2011 BE 2014ÍG!MOST 2012 MI LESSZ NEM TUDOM?ÉN IS VÁLALNÁM 500FT/HÓ HA ELDŐL AZ ŰGYEM JÓ FELÉ!MOST MÁN 2 LÉPCSŐS KURZUSOKRA KÉSZÜLÖK 2012 BE PÁL KURZUS MEG VAN!LACI SZEGEDRŐL!

JANUÁR!

KŰLDENÉM A PÉNZT!DE HOGYAN NEM TUDOM?LACI SZEGEDRŐL MOST MÁN CSAK FEBRUÁRBA LESSZ PÉNZEM!

MÁN CSAK MÁRCIUSBA LESZ

MÁN CSAK MÁRCIUSBA LESZ PÉNZEM!IDÁIG JANUÁRBA ÉS FEBRUÁRBA IS KÜLDTEM VOLNA PÉNZT DE NEM TUDOM HOGY KÉNE ELKÜLDENI NINCS VÁLASZ!HA MOST SE KAPOK VÁLASZT NEM KÜLDÖK MÁSRA IS KELL A PÉNZ!