János kurzus Zalaegerszegen

Frissítés: 

2019. július 1. - A kevés érdeklődőre való tekintettel a kurzus elmarad.

Fotó: https://pixabay.com/images/id-1651855/

Egyszerű szentírási tény: Jézus a tanítványai közül választotta az apostolokat; az őt körbevevő tömegből sohasem. Ha ez így van, hogyan lehetek én tanítvány? A kurzus célja, hogy a Jézus tanítványaivá váljunk: olyanokká, akik mindenben hozzá, a Mesterhez akarnak hasonulni: úgy gondolkodni, mint Ő; úgy alkotni ítéletet, mint Ő; úgy hinni, mint Ő; úgy megbocsátani, mint Ő; úgy imádkozni, mint Ő, úgy evangelizálni, mint Ő, úgy szeretni, mint Ő; úgy élni, mint Ő, úgy halni, mint Ő. Az a legnagyobb megtiszteltetés, ha Jézus meghív tanítványának, mert Ő nem tanokra oktat, hanem élni tanít: vele együtt élünk, hogy olyan bensőséges kapcsolatban legyünk vele, mint a kedvelt tanítványa, János, aki keblére hajthatta fejét.

A kurzus témáiból

 • Jézus terve a tanítványságról
 • A Mester és a tanítvány kapcsolata
 • Egy nap Jézussal
 • A tanítvány hat kapcsolata
 • Jézus tanítványformálási módszere
 • A mi küldetésünk…

„Nem nagyobb a tanítvány a mesterénél; valaki akkor tökéletes, ha olyan, mint a Mestere.” (Lk 6,40)

Tanúságtétel: 

A János kurzus, amelyen részt vettem, életem egyik legfelrázóbb eseménye volt. Már két éve adtam át életem Jézusnak, de sajnos senki nem volt, aki elmondta volna, mit jelent pontosan Jézus tanítványának lenni ma. Tele voltam kérdésekkel és sebekkel. […] Rengeteg tapasztalatom került rendszerbe, és átláthattam, megérthettem életem utóbbi két évének történéseit. A két év alatt először hagytam magam igazán szeretni Istennek. […] A világ legcsodálatosabb dolga, ami egy emberrel történhet, az az, hogy Jézus Krisztus tanítványa lesz. Bátorítok mindenkit, hogy menjen el a János kurzusra, hogy a Mester a fülébe súghassa a titkot…! • Tarjányi Szilvia, Kiskunfélegyháza

Kicsit féltem, hogy mit fogok kapni Istentől ezen a kurzuson. Azt tudtam, hogy ajándékot szeretne adni nekem és, hogy szabadnak kell lennem. […] Ahogy teltek a napok, éreztem, hogy nyugalom és béke költözik belém. A kurzus során Isten rámutatott a hiányaimra, hibáimra, olyan dolgokra, amiket másképpen kéne csinálnom. Az életemben soha ennyi időt folyamatosan az Úrral nem töltöttem, mint itt. Egyszerűen csodálatos volt! A János kurzus után másképpen állok a dolgokhoz, mint eddig. […] Itt éltem át a szentmiséket először – nagyon jó élmény ennyire közel lenni Istenhez. Számomra ez a kurzus fantasztikus volt, és tudom, hogy nehéz napjaimban az itt hallottakból tudok majd táplálkozni. • Zs. Zoltán, Budapest

Kurzusigazgató: 

Nagy Zsolt

Koordinátor: 

Peszleg József

Kezdés: 

2019. július 15., hétfő 16.30 –

Befejezés: 

2019. július 20., szombat 15.00 –

Helyszín: 

Szállás: 

A kurzust bejárósra szervezzük.

Szükség esetén az óvoda tornater­mében jó minőségű matracokon tudunk biztosítani szállást (zuhanyzási lehetőség van) korlátozott számban. Szállással kapcsolatban keresd a koordinátort!

Hozzájárulás: 

A kurzus díja 16.000,- Ft/fő, mely tartalmazza a napi 3 közös étkezést (hétfő vacsorától – szombat ebédig), valamint a kurzus technikai költségeit. Ha anyagi problémáid vannak, kérjük, jelezd felénk.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezési feltétel az Új Élet Krisztus vagy az Emmausz kurzuson való részvétel. Ha egyik kurzuson sem tudtál részt venni, akkor plébánosi ajánlást is elfogadunk.

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet. Postai vagy e-mailes jelentkezés esetén a kitöltött jelentkezési lapot erre a címre várjuk:

Peszleg József
jelentkezes-KUKAC-mt514.hu

Kérjük, jelentkezz időben! Csak akkor jelentkezz, ha a kurzuson végig jelen tudsz maradni!

Kérjük, hogy telefonszámot, vagy e-mail címet mindenképpen adj meg, hogy visszajelzést tudjunk adni a kurzussal kapcsolatosan. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban! Ha jelentkeztél, de valami miatt mégsem tudsz részt venni, kérünk, időben jelezd!

További információ:

Peszleg József
+36 30 3929402

Jelentkezési határidő: 

2019. július 1., hétfő –

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

 • Nyitott szívet,
 • saját Szentírást (lehetőleg Jeromos félét),
 • tollat, jegyzetfüzetet,
 • váltócipőt,
 • hálózsákot, ha az oviban kérsz szállást.

Iktatószám/Azonosító: 

HU-19-18
CsatolmányMéret
PDF ikon Plakát233.95 KB
 • Jóbel