hírek

Minden egyéb hír.

Vírushelyzet miatt elmaradó kurzusok

FIGYELEM: A közös istentiszteletek felfüggesztésével összhangban nem tartunk kurzust addig, ameddig az egyházi szüneteltetés fennáll. Kurzusra jelentkezni lehet, de a szervezés és a kurzus megtartása az országos helyzethez igazodik. (márc. 19.)

FIGYELEM: A koronavírus miatti országos és egyházi intézkedésekkel összhangban a márciusra meghirdetett kurzusaink ELMARADNAK. (márc. 16.)

A későbbre tervezett kurzusokat egyelőre nem mondjuk le, hanem az országos helyzet alakulásának függvényében döntjük majd el, mikortól tarthatjuk őket meg. Tehát jelentkezni továbbra is lehet kurzusainkra.

91. zsoltár

Éves program 2009.

Kedves Testvérünk! Olyan 2009-es évet kívánunk, amelyben kapcsolatodat Istennel megerősítheted, amelyben Isten Országa körülötted lesz, amit mások észre is vesznek és így tanúságot tehetsz a leleplezett titokról, Jézus Krisztusról.

Mi azzal járulunk ehhez hozzá, hogy meghívunk kurzusainkra. Örülni fogunk, ha ebben az évben is találkozunk egy neked való kurzuson.

A nyomtatható szórólap két méretben tölthető le:

 • Jóbel

Naptárak

Google naptár

Kedves Testvérek! A web egyre könnyebb és praktikusabb eszközöket ad a kezünkbe. Így mi is, ezt kihasználva és az evangélium szolgálatába állítva, egy új lehetőséggel állunk elétek: A naptár menüpontban eléritek ezután a kurzusok időpontjait naptár formában. A praktikus előnye ennek abban áll, hogy mindazok, akik használnak naptár alkalmazásokat, azok feliratkozhatnak rájuk és nem kell külön ellátogatni az oldalra, hogy értesüljenek egy-egy kurzusról. Így egy kurzusról sem maradunk le!

Sőt, nem csak az általunk használt on-line naptárral lehet ezt igénybe venni, hanem más naptár alkalmazásokkal is. Arra is lehetőség van, hogy hírolvasóval iratkozzunk fel a naptárra.

A naptárunkat nem egyedül készítettük el, hanem több – az evangelizációban működő – partnerünkkel, vagyis nem csak a saját, hanem az ő naptáraik is elérhetők ily módon.

 • Jóbel

Énekfüzet és vetítés

Kedves testvérek! Sokan a kurzusokon tanultunk meg imádkozni, dicsőíteni. Fontosnak is tartjuk ezt, hiszen ha beszélgetni sem tudunk Istennel, akkor hogyan ismerhetnénk Őt és hogyan hirdethetnénk Őt?

Ezért készítettünk egy olyan Énekfüzetet, amelyet a kurzusok után haza is vihettek, vagy otthon letölthettek a weboldalról. Ezt folytatjuk most azzal, hogy az Énekfüzet projektoros vetítéséhez adunk segítséget. Akit érdekel ez, az Énekfüzet oldalán találja az OpenSong állományokat.

 • Jóbel

Napi személyre szabható Bibliaolvasó beosztás

Halld – napi személyre szabható Bibliaolvasó beosztás

Kedves testvérek! Húsvéti ajándékunk számotokra egy egyénileg személyre szabható Bibliaolvasó sorrend. Valójában egy kis alkalmazás, amely legenerál egy napi beosztást a Biblia olvasásához. Abban különleges, hogy a könyvek sorrendje, a kitűzött napok száma egyénileg változtatható. Bővebben az alkalmazás weboldalán.

Reméljük, hogy a Biblia évében segít elkezdeni elolvasni a teljes Szentírást!

1% – 2008 május 20.

Mindenki, aki személyi jövedelemadót (SZJA) fizet, felajánlhatja adója 1%-át egy közhasznú civil szervezetnek, további 1%-át egy egyháznak. Ez az odafigyelésen túl semmibe sem kerül.

A Szent András Evangelizációs Alapítvány még nem tudja fogadni az 1%-ot. Kérjük, adóbevallásakor gondoljon ránk, adja 1%-át valamely egyházmegyei iskolánk alapítványának:

Pannonhalmi Területi Apátság
A kedvezményezett neve: Evangelizáció 2000 Egyesület
A kedvezményezett adószáma: 18525948-1-08
Pécsi Egyházmegye
A kedvezményezett neve: MOHA a Rászorulókért Közhasznú Alapítvány
A kedvezményezett adószáma: 18321823-1-02
Szeged-Csanádi Egyházmegye
A kedvezményezett neve: Szeretetben és Egységben Katolikus Alapítvány, Szeged
A kedvezményezett adószáma: 18464427-2-06

Kényelmesebbeknek előre kitöltött rendelkező nyilatkozat letölthető innen. A lapon szerepel a Katolikus Egyház és a 3 alapítvány lapocskája. Kérjük, a kívántakat (egy egyház és egy civil szervezet) vágja ki!

 • Jóbel

Hogy minden kurzus megtalálható legyen

Kedves kitartó és rendszeresen visszalátogató testvér! A te kedvedben akartunk járni, amikor elhatároztuk, hogy 2008-ban nem csak két-három hónappal előre rakjuk ki a weboldalra a kurzusokat, hanem azonnal, ahogy beindul egy kurzus szervezése. Tehát már lehet is látni a kurzusajánlóban (mely a címoldalról érhető el legkönnyebben) az erre az évre bejegyzett kurzusokat országszerte és a határon túlról is, amelyeket az egyházmegyei és helyi/plébániai iskolaközösségek szerveznek, vagy ahova meghívták az iskolát.

Reméljük, hogy minden kurzusról tudunk időben részletesebb információkkal is szolgálni, hogy a kapcsolatot fel tudják venni az érdeklődők. Ezzel is legyen igaz az, hogy „Isten Igéje nincs megbilincselve”. (2Tim 2,9).

Országos kurzusok 2008.

Szent András meghívó 2008.

Kedves szentek, türelmesek és már türelmetlenek! Íme, ma elkészült a 2008-as országos kurzusokra a meghívó. A kurzusok tehát:

 • Mózes – Szeged, jan. 29-febr. 3.
 • Üdvtörténet – Kalocsa, júl. 2-6.
 • János – Vál, júl. 25-31.
 • Jézus – Kunszentmárton, aug. 1-6.
 • Pál titka – Győr-Ménfőcsanak, aug. 7-12.
 • Közösség – Nagytevel, aug. 19-24.
 • Pál – Kunágota, okt. 18-26.

A szerkesztett, bővebb meghívó PDF formátumban tölthető le (870 KB). Elkészült 700 db levél is, aki volt 2006-ban és 2007-ben kurzuson, annak remélhetőleg hamarosan megjön borítékban is!

 • Jóbel

A dicsőítő Lukács, avagy az alapos dalgyűjtő = új énekfüzet

Mivel már sokan megkísérelték rendben lejegyezni a köztünk időnként vagy gyakrabban hallható dalokat, amint előadták azt nekünk azok, akik kezdet óta fültanúi és szolgái voltak Isten dicséretének, jónak láttam én is, miután mindennek elejétől fogva gondosan a végére jártam, neked, kedves … – aki kezedben tartod ezt a füzetet –, rendbe szedve leírni, hogy jól megismerd azon énekeknek bizonyosságát, amelyekre téged oktattak.
– idézet az énekfüzet előszavából a Lk 1, 1–4 után szabadon

Aki idén nyáron már volt kurzuson, az már láthatta, használhatta, szorongathatta, vagy éppen hiányolhatta – amikor kellett volna – az új Énekfüzetet, merthogy végre elkészült! Vegyétek (=töltsétek le), használjátok, hisz nektek készült.

Oldalak