október 2006

Új időszámítás

A két Pepés kurzus után újra munkában. Persze pihenni is kellett, mert jól kihajtottuk magunkat. Új időszámítás, mert sok munkát toltunk a kurzusok utánra és sok minden meg is változott Ménfőcsanakon a másfél hét alatt. Most először – az aktuális kurzusok mellett – újra tervezünk egy kicsit. Csütörtökön lesz titkársági megbeszélésünk.

2007-es tervezett kurzusok

Csütörtökön (2006. okt. 12.) titkársági megbeszélésünk volt az Irodában és – többek között – elkezdtük a következő évi országos kurzusok előkészítését. Ha minden jól megy lesz jövőre: Emmausz, János, Közösség, Pál, Apolló, 7 fiatal, József Barnabás. Amint az igazgatók, helyszínek és árak fixálódnak mindenki meg fogja tudni!

Ja, és megküzdöttem az irodai Ovislink WL-5460AP firmware frissítésével. Még nem tudom ki került ki győztesen…

GParted LiveCD

Két éve még nem gondoltam, hogy ennyi fénykép és hangfelvétel fog összegyűlni egy-egy kurzusról, az adminisztrációs anyagok 6kb. .8 GB-ot tesznek ki jelenleg. Így hát a partíciók átméretezését tűztem ki a hétvége feladatának. Biztonsági mentés, lemeztöredezettség-mentesítés után nekiindítottam a jól hangzó Partition Magic programot, ami egyből kinyírta a Kubuntus partíciómat. Itt kimúlt minden bizalmam a Windows-os particionálók felé és gyors guglizás után letöltöttem a GParted (Gnome Partition Editor) LiveCD-és változatát. Hiba nélkül megcsinált mindent. Szép, grafikus felülete van. Legközelebb egyből ezzel kezdem, ajánlom mindenkinek.

Legalább igy kipróbálom az Edgy-t.

Új embléma

A mai munkám: Pepe látogatásával számost dolgot nyertünk és egy-két dolgot veszítettünk: a saját jól megszokott, csinos kis emblémánkat. Pedig már úgy megszerettük. De készül az új. Helyesebben nem új, hanem felújított: a nemzetközi iskola emblémáját rajzolom újra – mivel az eddigi ívei kissé csúnyácskák. Erre jutottam eddig. Ha Pepe visszajelez, folytatom.

Jól emlékszem? Elhangzott egy ilyen kulcsmondat: „Az nyer, aki képes veszíteni.”