február 2011

János + betegség

Az elmúlt hévégén egy kis csapattal Kaposváron voltam, ahol János kurzust tartottunk a Szent Imre Plébánia Tanítvány-képzés programjának keretében: Era, Majoros Ildi, Ságity Mari és Tóth Anikó tartott velem. A „Jézus egy napja” című témát fejeztük be vasárnap. Jó élmény volt a kurzus, mert Jézus ott volt velünk :-)

Hogy miért csak most számolok be róla? Hát, hazaértem, aztán másnap délben már magas lázam volt, és sikerült megdönteni legalább 10 éves rekordomat a 39,5 °C-szal. Szóval, valami vírus, meg valami tüdőnyavalya gyötört, és három napig az ágyat nyomtam. Örülök, hogy ilyen gyorsan kijöttem belőle. Legalább újra kipróbáltam a „Jézus-ima” erejét, ugyanis magas lázzal, félkómásan, álmatlansággal szenvedve pont ezt volt az, amire képes voltam. Most kezdek dolgozni.

Iskolaközösségvezetők napja

No, ez volt az első nap, amikor összehívtuk a magyarországi iskolaközösségek vezetőit. Kár, hogy nem jutott ez eszünkbe előbb! Tegnap erre készültem, ma pedig volt a nagy nap. Rövid volt. Nagyon gyorsan eltelt. Képanyagot és hangfelvételt a Bandistákra tettem fel.

Az biztos, hogy a zsinatot nem szabad egy naposra összehívni. Rövid az idő, csak az fér bele, amit előre eltervezel.

Kornéliusz

Tegnap és ma az új Kornéliusz kurzust szültük. Az alapötlet már megvolt rá, csak részleteiben is ki kellett dolgozni. Minden témáról a címet, célt, fő tartalmi pontokat, vezérgondolatot, spiritualizációt vagy gyakorlatot, hidat, dinamikát.

A lényeg, hogy tegnap Mátyás Krisztinél dolgoztunk rajta, ma pedig az irodában. Fárasztó volt, de megérte, nagyszerű lesz ez a kurzus. Ja miről szól? Fülöp kurzus utáni közösségalapításról. Egy hétvége, hogy megalakuljon az új közösséged!

Április elején lesz az első.

Köszönöm Krisztinek, Anikónak és Jocónak!

  • Jóbel

Pannonhalma, csendes napok

Azt hiszem legközelebb ki kell írnunk valahova, hogy „elmentünk 3 napra félrevonulni ‒ mint a tanítványok ‒ csak Jézussal foglalkozni.” Sokan kerestetek bennünket. Ez azt jelenti, hogy alapvetően számítotok ránk?

Szóval az elmúlt három napot Pannonhalmán töltöttük (Kati, Anikó, én). Csendben voltunk. Imádkoztunk a szerzetesekkel. Sétáltunk. Naponta volt közös beszélgetés is, de a lényeg a megpihenés volt Jézussal csendben.

Jó volt! Emlékeztetett, hogy Pannonhalmán hoztam meg életem egyik legfontosabb döntését is.

Aztán ma még volt egy gyors bevásárlás, mert a titkársági szerverben tönkre ment az egyik lemez, és ki kellett cserélni. Izgultam és egyszer jó felment az adrenalinom, amikor nem indult a gép, de EkZsoltinak köszönhetően újra megy minden.

Korintus kurzus

Ma „kiadtam” a Korintus kurzus vázlatát. Ez a kurzus a közösségről szól, egészen pontosan a közösségi élet újjászületését célozza meg, mert már olyan meglévő közösségeknek szól, akik több évet megértek már és felismerik, hogy rászorulnak a benső életük megújítására és akarják is a megújulást.

A kurzust 2001 óta tartjuk már, utoljára 2009-ben volt, a mostani esemény az, hogy papíron van, nem csak a fejekben. A kurzus megírásában igen sokan részt vettek, végül Köblös Jocó írta le.

Istennek legyen hála érte!

  • Jóbel

Előkészítés

Ma kurzusszervezések és előkészítések tették ki főleg a napomat:

  • A becsei (Vajdaság) kurzusra készültem, időhálót készítettem hozzá, elosztottam a kurzust két hétvégébe, egyeztettem a helyi teammel. Nagyon örülök, hogy tisztán vajdasági csapat fogja tartani az Apolló kurzust ott! (Hisz én is vajdasági vagyok) 
  • A kaposvári János kurzus második hétvégéjét osztottam be. Készültem rá.
  • Valamint a missziós referatúra vezetőjével, Marik Jóskával :-) egyeztettem a missio canonica ügyében, valamint a március 19-i lehetőségről.
  • És részt vettem a városi vezetői körön este.
Remélem, hasznára voltam Jézusnak.
  • Jóbel

Békességszerzők

Ma az NSZB nagyköveteként Marschalek Zoli volt a vendégem, akivel a karizmatikus megújulás és az iskola kapcsolatáról, múltról, jelenről és jövőről beszélgettünk. Célunk a béke és az együttműködés volt. Remélem, amiről beszéltünk megvalósul, mert az Isten Országának javára válna.  

Ezután újra az Üdvtörténet vázlattal foglalkoztam és végére is értem: a fordítás ellenőrzésével készen vagyok :-) Elkezdtem a magyar dokumentum tördelését, de ebből még néhány órányi munka hátra van. Holnap még ezt kell befejeznem, meg a plakátokat elkészíteni és kiadásra kész a vázlat!

A fordítás memoQ-val készült, én is abban javítottam a magyar szöveget. A kész dokumentumot pedig PDF-ben kommentáltam az Xournal segítségével, hogy a korrektúra is megmaradjon.

  • Jóbel

Befejeztem az Üdvtörténet vázlatot

Ma mellbedobással végeztem az Üdvtörténet kurzus új vázlatával és a plakátjaival. Itt görnyedtem egész nap a gép előtt. De sikerült, elkészült, munkatársak számára kinn van a Bandistákon, visszaküldtem Pepének a magyar verziót... Szerezzen dicsőséget Istennek!

Ja, ma megjött a mexikói iskolától a Pál titka kurzus anyaga. Régen kértem tőlük, már le is mondtam róla, és ma egyszer csak megjött.

Aztán még körbenéztem, hogy állnak a következő kurzusaim: Apolló Vajdaságban, János Kaposváron. Obonak, a fordítónak voltak kérdései a memoQ-val kapcsolatban, arra válaszoltam, hogy tudjon haladni az András vázlat fordításával. Aztán meghirdettem még a munkatársak számára az András vázlatáért való kalapolást.

Szóval, most pihenek, kifüstölöm a fejem. Imádkozom, mert holnap Fülöp kurzusra indulok.

Fülöp kurzus Szegváron

A hétvégén Fülöp kurzuson voltam Szegváron. Nagyon jó volt ez az igazi kis evangelizáció. Látni embereket, ahogy megtérnek, ahogy megérintődnek, és látni Istent, amint lehajol, ajándékoz, életet ad. A Fülöp kurzuson együtt voltam Erával, Marával, Zsoltival és Rózsikával és Orsival, aki a kurzusigazgató volt.

Különös volt, mert én vezettem a zenei szolgálatot, amire már sok ideje, nem volt példa.

A szegváriak vendégszeretete is megérintett, ahogy István átadta a teljes házát, hogy ott aludjunk, lakjunk.

FRISSITÉS: Íme egy beszámoló a kurzusról: megujulva.hu/2011/02/fulop-kurzus-szegvaron/

Jézusom, áldd meg azokat, akik ott voltak, áldd meg a 2 új szegvári közösséget, hogy megszülessenek a héten.

Apolló adaptált vázlat

  • Ma napközben az Apolló kurzusra készültem és közben elkezdtem készíteni a rendes adaptált vázlatot. Hát, jutottam kb. az 1/4-ig.
  • Este SZEKA kuratóriumi ülésünk volt.
  • Aztán még a karizmatikus‒Szent András békeszövetséggel foglalkoztam.
  • Majd elkészítettem a munkatársnak a felhívást a diploma vadászatról.
Isten adott erőt, adjon holnap is!

Apolló/2 + amikor nem alkalmas

A hétvégén ezt tettem: "hirdesd az evangéliumot, állj vele elő, akár alkalmas, akár alkalmatlan" (2Tim 4,2). Ugyanis betegen voltam Becsén (Vajdaság) az Apolló kurzus első felén. Az tényleg egészen más, amikor az embernek alkalmatlan a beszéd, mert két percig se tud csendben maradni, és az előadásokat szüntelenül mélyről jövő köhögésekkel tarkítja. A zenei szolgálatot kénytelen voltam átadni szombat estére a résztvevőknek, mert egy dalt sem tudtam elénekelni. Miért mentem mégis? Mert ha nem vállalom, akkor a többiek nem tudják maguk megtartani és lemondják a kurzust. Amit pedig már hosszú ideje készítenek elő, már rég rágják a fülem, hogy mikor lesz végre nekik is Vajdaságban Apolló kurzusuk. Hát ez volt a hétvégén. Nagy hóban landolt az Apolló 2-0-1-1-es járat dacolva az időjárás körülményekkel.