október 2011

Zizi nap

Reggel a Shalom Közösség lelkigyakorlatával foglalkoztam. Aztán nekiláttam Pepe leveleit feldolgozni a római nemzetközi tanáccsal kapcsolatban. Ékes spanyol nyelven írogat mindenki, nem nagyon élvezem. Én angolul próbálkozom válaszolni.

Laci ma szólt, hogy ha lesz 7 fiatal kurzus Vajdaságban, akkor az december második hétvégéjén lenne.

Ma sokat gondolkodtam a jövőképen, főleg azon, hogy mit jelent az inkubátor és a 3 hatékonysági stratégia.

Majd elkészítettem a BandÁsz napokra a meghívót és fel is raktam. A hírlevél majd holnap megy ki róla, a mai napba már nem fért bele.

Jézus, és szinte mindig többet tervezek a napba, mint amit el tudok végezni :-) Jó, hogy neked a 6 napba minden belefért, amit akartál és a végére jutottál. Köszönöm a mai napot.

  • Jóbel

Gyors váltás

A mai nap mozgalmas volt. Reggel elvittem Hannát iskolába, onnan egyből a vonatra mentem ki és nekilódultam Budapest felé. Közben a vonaton megszövegeztem a hírlevelet, előkészítettem a HTML formátumát. Leszálltam, utazás BKV-val az irodába, ott elsőként befejeztem a hírlevelet, betördeltem és egy gyors ebéd után kiszórtam (Bandistákra fel, címeket lekérni, levelet kiküldeni).

Aztán néhány apróság jött: egy vallomás, megbeszélések, fordítások.

És pakoltunk össze a Shalom lelkigyakorlatra, imádkoztunk Lacival és Katival a lelkigyakorlatért, s majd beültünk Laci autójába és mentünk. A lelkigyakorlaton ma ismerkedés volt. Hm, az biztos, hogy szeretnek táncolni, összeszokottak. A Marcello, Rafael, Carolina, Vanessa pedig befogadtak minket. Szerintem is egy Lélek van bennünk :-). Köszönöm Jézus az erőt!

  • Jóbel

Szamba

Jövök haza vonattal Szegedre. A Shalom lelkigyakorlat fantasztikus volt, nekem legalábbis élmény. Gyakorlatilag egy SZAM (Szent András misszió) volt. A Fülöp kurzus alapján tartottunk egy kérügmatikus hétvégét. Összeszokott csapattal találkoztunk, akik befogadóak, nyitottak és szeretik egymást. Ennél jobbat nem is kell róluk mondani. Ami különleges volt bennünk, hogy folyton táncolnak: minden dicsőítést így kezdenek és ha volt egy kis szabad idő, máris szólt a tam-tam és lendültek a lábak. Nem számított, hogy nem tudom a koreográfiákat, bevontak, megmozgató volt, közösségi. Öröm volt ez az evangelizáció.

És amit el kell még mondani a Shalom Közösség stílusáról: kérügmatikus, karizmatikus és koinónikus. Egyszerűen üdítő volt a találkozás velük.

Köszönöm Jézus, Rafaelt, Marcellót, Carolinát, Vanessát és minden résztvevőt!

  • Jóbel

Kaposvár Emmausz kurzus

A múlt hétvégén Kaposváron tartottunk Emmausz kurzust Szücs Bence zenélt és segített plakátolni, Szalai Szonja eszközölt, a két helyi a Marci és a Gyuri tanított, dunaharasztiból a Pákozdyné volt a koordinátor. Most elsősorban a szolgáló csapatról szeretnék írni nektek. Marci nagyon klasszul megszervezte a kurzust de örült mikor megjelentünk, mivel elismerte a szervezés nem az erőssége. Gyuri imádságos lelkületével tett sokat a kurzushoz és a humorával, valamint ahogy figyelt a résztvevőkre. Bencével már több kurzuson szolgáltam, mindig maximálisan meg voltam vele elégedve, szívét lelkét beletette a szolgálatba, figyelt a résztvevőkre. Volt két ujoncom a Szonja és a Pákozdyné.Életük első szolgálatán mind a ketten nagyot alkotta, Szonja fiatal kora ellenére olyan figyelemmel és szeretttel szolgált, hogy még engem is meglepett. Hát ilyen eszközösöm még nem volt. Pákozdyné már nem a fiatal korosztályhoz tartozik,-velem egy idős- de zseniálisan koordinált.Isten nagyon boldoggá tett általuk, sok terhet levettek a válamról.

Rómában

Szóval Róma: igen, én is jártam az új evangelizátorok találkozóján Rómában, melyet az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa szervezett „Új evangelizátorok az új evangelizációért címmel” október 15–16-n. Tudtommal 5-en voltunk magyarok: Németh László püspök úr, Dolhay Lajos professzor és mi (Kati, Ildikó és én). Nagyon vártam hátha találkozunk még magyarokkal, de nem láttunk senkit. Persze én sem azért lehettem benn a konferencián, mert Magyarországról valaki is küldött volna, hanem mert a Szent Andrást meghívták és 10 igazgató benn lehetett. Hogy pontosan mi történt, azt a munkatársak a Bandistákon olvashatják.
  • Jóbel

Hála

Köszönöm Jézus, hogy ma segítettél megfogalmazni, leírni a római tapasztalatokat, megosztani a képeket. Köszönöm a pannonhalmi ötleteket. Köszönöm az Obót a velencei gyors miatt. Köszönöm Ágót és Pétert, hogy vezeted őket az András-Péter viszonyban. Köszönöm az apróságokat: a Friciék szállását, a vallomásokat (Péterét), a Bandi felhasználók jogosultságainak megoldását, az OpenLP-t … és köszönöm, ami nem sikerült és ami már nem fért bele a napba. Adj holnapra erőt, bölcsességet és vezetést.
  • Jóbel