tothaniko blogja

Kaposvár Emmausz kurzus

A múlt hétvégén Kaposváron tartottunk Emmausz kurzust Szücs Bence zenélt és segített plakátolni, Szalai Szonja eszközölt, a két helyi a Marci és a Gyuri tanított, dunaharasztiból a Pákozdyné volt a koordinátor. Most elsősorban a szolgáló csapatról szeretnék írni nektek. Marci nagyon klasszul megszervezte a kurzust de örült mikor megjelentünk, mivel elismerte a szervezés nem az erőssége. Gyuri imádságos lelkületével tett sokat a kurzushoz és a humorával, valamint ahogy figyelt a résztvevőkre. Bencével már több kurzuson szolgáltam, mindig maximálisan meg voltam vele elégedve, szívét lelkét beletette a szolgálatba, figyelt a résztvevőkre. Volt két ujoncom a Szonja és a Pákozdyné.Életük első szolgálatán mind a ketten nagyot alkotta, Szonja fiatal kora ellenére olyan figyelemmel és szeretttel szolgált, hogy még engem is meglepett. Hát ilyen eszközösöm még nem volt. Pákozdyné már nem a fiatal korosztályhoz tartozik,-velem egy idős- de zseniálisan koordinált.Isten nagyon boldoggá tett általuk, sok terhet levettek a válamról.

  • tothaniko

Két nap összefoglalása

Tegnap késő este mentem el, így elmaradt az írás..Tegnap több megbeszélés volt ittt a Titkárságon, levelekre válaszoltam és kurzusokat készítettem tovább elő.

Befejeztem a Tanácsra a vásárlási lista megírását és Anikóval megszerveztem, hogy ma mikor és hogy megyünk el bevásárolni.

A mai reggel levelekkel és jelentkezés továbbítással kezdődött, Majd kurzus anyagokat küldtem el testvéreknek. Anikóval elindultunk a nagy bevásárlásra, amit egyikünk sem kedvel nagyon de ezt is meg kell tenni valakinek. Most ez az én feladatom volt. Főzést és a  konyhai szolgálatot nagyon szeretem végezni de a bevásárlás nekem nyűg, még a magam részére is nehezen szánom rá az időt.. Tudom, nem vagyok igazi nő. Bő két óra alatt végeztünk, már a hűtőbe is bekerült, aminek ott volt a helye. Majd újra átszámoltam a Tanács költség vetését, hogy benne vagyok-e még, a tervezett összegbe.Örömmel állapítottam meg, hogy nem léptem túl a keretet, sőt...de majd a végén örülhetek csak.

  • tothaniko

Tartozás

Már régen nem jelentkeztem és tartozom felétek egy beszámolóval a Korintus kurzussal kapcsolatban.

Innen a Mátyás Kriszti, Varga Petrocs, Karvas Ágó, Köblös Jocó és én indultunk útnak Hargitafürdőre.

Zenészt illetve koordinátort a helyiektől kértem, spórolás és tanulás címen. Valamint az összes eszköz beszerzését, ami nem volt egyszerű feladat a helyiek számára.

  • tothaniko

Finis

Tegnap és ma is már a Korintus kurzus finisébe érve apró és részletes egyeztetések történtek.Sok telefon, nyomtatás. témákban utolsó simítások.

Ma beszéltem a helyi szervezővel Zsolttal, aki már eddig is nagy szerű munkát végzett, már most ötülök neki, hogy vele szolgálhatok.

Még holnap Jocóval egyeztetünk, pakolunk és szombaton hajnalban indulunk.

Bevásárlás, a saját holmim pakolása és vasalás vár rám.

  • tothaniko

Vagyok és élek

Sziasztok szentek ! Hát az elmúlt napokban oly sok minden történt velem, hogy azt csak több órában  írhatnám le.Így próbálom röviden összefoglalni.

A nagy melegben többször rosszul lettem itt, az irodában és mikor haza mentem, akkor sem volt jobb a helyzet. Kelj fel Jancsit játszottam, keltem és feküdtem...a vérnyomásom vacakolt  -tudjátok, mint a Surdának, van, aki még emlékszik arra a sorozatra-. Elkezdtem az orvosi procedúrákat, erről többet nem is írok..gondolom. ti is ismeritek a nagy magyar valóságot.

Már lassan kezd beállni normálisan a vérnyomásom, nem vagyok rosszul, egész nap talpon tudok lenni és ma már egész napot itt töltöttem az irodában. A betegségem miatt  lemaradtem több mindenről; az Új Aratás táborról, a Titusznál, tett látogatásról és a pannonhalmi Ászáf kurzusról. Nehéz lemondások voltak, főleg az Ászáf, mivel a Laciék számítottak rám. Az a helyzet, mire megyünk Erdélybe-aug.8-akkorra rendbe kell jönnön, mivel a Korintus nem lesz könnyű kurzus..

  • tothaniko

Sietős nap..

Reggel korán Müller Gyuri atya keresett meg, vele is régi a kapcsolatom, kapcsolatunk, Hosszan beszélgettünk, majd kért egy személyes találkozót, hogy szóban folytassuk a megkezdett tervezést. Erre ma kora délután lesz alkalom. Nem sokára megyek hozzá.

Bejöttem az irodába és a rutin szerű, napi munkát, levelek, jelentkezések, posta láda kiürítése, iroda takarítás és virág locsolást elvégeztem.

Zsolttal cseteltünk a Korintus kapcsán, még készültem is belőle.

A Magyar Kurirban elolvastam néhány cikket a nagy városok missziója kapcsán, hát remélem, evvel is lesz dolgunk.

  • tothaniko

Csöp, csöp, csöp,

A mai nappal kezdem, nem volt ma az élet itt fenékig tejfel az irodában, mert a kutya melegnél is melegebb volt, oly annyira, hogy rosszul is lettem, pedig ettem és ittam. 1x, csak el kezdtem szédültem és izzadtam, mint a ló, izzadságom az asztalra és a gépre hullott...egy kis lefekvés azért segített, mivel a gyerek szobában hűvösebb van, mint itt az irodában.

Majd folytattam a munkát, leveleket írtam, tovább dolgoztam az Ászáfon és a Korintuson. Majd Máray Anikónak -aki nincs bent itt az irodában- kért tőlem segítséget, amit meg is tettem.

  • tothaniko

HAHÓ ITT VAGYOK ÚJRA

Hétfőn kicsit furcsa volt itt lennem az irodában, mivel egyedül voltam. Kora délután ismét felmondta a szolgálatot a számítógépes hálózatunk, amin Gellért és az informatikusunk dolgozott a múlt héten. Nem is tudtunk dolgozni  a gépeken az egész irodába. Így virág locsolás után haza mentem, otthon készültem a Korintusra. Jocóval újabb egyeztetés napirend terén. Mivel bizonytalan volt, mikor áll rendelkezésre a számítógépes park-kedd kora délutánra ígérték, némi bizonytalansággal-így kedden egy meghívásnak tettem eleget. Dunaharasztin van az ifi "Bogarak tábora és a hitoktató illetve András atya meghívott, ahová este ki is mentem volna, így viszont már délelőtt kimentem. A megkezdett kapcsolatot és a meg kezdett munkát folytathattam a helyiekkel és megismerkedtem az "utánpótlás, fiatal keresztény palántákkal", akikből néhányat már ismeretem. Kis csoportot vezettem náluk, Jézusról és az evangelizáció fontosságáról beszéltem nekik, este táncház volt. Ma reggel levelekre válaszoltam, készültem a folyamatban levő kurzusokra.

  • tothaniko

Jézus velünk...

Ma később jöttem be az irodában, mivel otthonról is a Korintus kurzust szerveztem és ez itt is folytatódott. Arnolddal beszéltem, majd megtörtént a nagy csoda..Végre a világhálón összeakadtam a Zsombori Zsolttal a Forrás közösség vezetőjével, másfél órát beszéltünk skype-on nagy öröm lett a szívemben, mivel sok mindent tisztáztunk és egyből szebbnek látom a kurzushelyzetét, mint eddig és nagy remény van bennem. Jó lesz nagyon Isten Lelke nagyot fog alakítani. Istennek legye hála!!!

Jocóval is egyeztettem, már a napirend is alkulóban van..nagy örömmel készülök életem első erdélyi kurzusára...

Áldott 7végét nektek...

 

  • tothaniko

Oldalak