február 2012

Gép elé szögezve

Amióta újra itthon vagyok egy komoly munkával foglalkozom csak. Elkezdtem előkészíteni a honlap frissítést. Most épp egy próba frissítést csinálok Drupal 5-ről 6-ra, majd 7-re. Eddig csak olyan oldalakat csináltam (Centrum, Szent Ignác Iskola), ahol nem volt sok tartalom, ott nem is volt sok gond. Hát most van elég… A saját gépemen alakítottam ki egy környezet, lokálisan fogom csinálni majd. Erre szánom ezt a két hónapot, míg nem szolgálok kurzuson a babóca miatt.

Ezzel ment el a hétvége, és az azóta tartó napok. Lehet, hogy be kellene iratkoznom egy Drupal tanfolyamra?

Közben néhány ügyet igyekeztem elintézni Pepével, Carlos-szal, Margaritával a nemzetközi iskolából. Kaptunk egy ifi meghívást, azt igyekeztem intézni. Ma volt spanyol órám.

Dóra

Szóval, megszületett Dóra :) Tényleg nagy ajándék. Az elmúlt héten így nem igazán dolgoztam, apanapokat tartottam. Lehet, hogy hihetetlen rólam, de még csak gép elé sem ültem. :) Egyszerűen nem volt rá időm az első napokban.

Csak néhány apróságra jutott idő és most megfordult a kocka, most Kati hívogatott állandóan: na, kész vagy már ezzel és ezzel, én meg mondtam, hogy „majd, majd”. Szóval, lejártak az apanapok, most már a család új rendje is kezd kialakulni, holnap már dolgozni fogom.

  • Jóbel

Első nap

Újrakezdtem ma a szolgálati életem. Mindennemű pihenőidőm lejárt, próbáltam ma hasznos lenni a közösség számára. Még bele kell jönnöm az új családi felállásba, hogy hatékony is legyek. Mit sikerült ma? Először pótlások jöttek, levelek, munkanapló, számla postázása Katinak... Ma kezdtek három kurzust is a barátaim, bátorítottam az igazgatókat, szolgálatot szerveztem, átnéztem Kati 1%-os irományát. Aztán újra honlapok jöttek - mert ez lenne a hónapra a cél - készítettem a Drupal 7-hez a szövegszerkesztőt.
  • Jóbel

Fülöp, Fülöp, Jézus II.

Ma ért véget a Fülöp kurzus Peresztegen és Nagymácsédon, valamint a Jézus kurzust is ma fejezték be Budapesten. Na ezeket nem én csináltam, most én is a háttérimához tartoztam. Jó ez az iskola, mert fut az ige.

A hétvégén én annyit tettem hozzá az iskolához, hogy frissítettem az összes Drupa 7-t 7.10-ről 7.12-re. Közben sikerült életre kelteni az új videojs modult is. Ez jó volt, mert ezzel megoldódott a HTML5 típusú videófeltöltés a Szent András oldal számára is. Tanulok!

Jézus, légy holnap is velünk!

Web, iratok, kapcsolatok, ügyek... első ilyen nap

Hosszú nap volt a mai nap: A délelőttöt kurzusengedélyekkel töltöttem: vagy 6 kurzus volt várakozóban. Le vannak adminisztrálva, engedélyek kiadva, naptárba fölvéve, honlapra az ajánlóba kirakva. Hármat közülük a weboldalra is kiraktam meghívóval, elektronikus jelentkezés is beállítva. Egész régen csináltam ilyesmit:).

Délután néhány alapítványi hivatalos irat várt rám, amiket át kellett nézzek. Mégiscsak enyém a felelősség. Ezekből éjszakára is maradt, pont éjfél előtt 1 perccel küldtem Katinak a levelet, hogy mi sikerült, mit kell még javítani.

Azért napközben még sok-sok apróság volt: Titusz, Obo, Judit, Éva, Johanna, Timi, Julika, Jocó ügyeit intéztem: beszéltünk, írtunk.

Este vezetői körön voltam Robinál. Egyre jobb ez a kör, kezdjük nagyon jól megérteni, vigasztalni, bátorítani egymást.:)

Köszönöm mennyei Édesapa, hogy ma is rád hagyatkoztattam!

Áramszünet és leégés

Ma nem sok minden sikerült. Reggel azzal fogadott a nap, hogy a társasházba leégett az áramelosztóban valami. Szerencse, áldás volt, hogy pont arra járt a gondnok és lekapcsolta a főkapcsolót. Ha nem tette volna, most lehet, hogy nem írok ezen a gépen… vagy valami hasonló. Csak délután lett áram. Addig angolt tanultam, az volt papíron. Ez az elektronikus iroda hátránya: ha nincs áram, vagy internetkapcsolat, akkor semmit sincs.

Délután, este néhány meghívóval foglalkoztam, az online HTML szerkesztőhöz végeztem kutatást (de nem találtam megoldást).

Holnap, ha minden jól megy elkezdek egy próba frissítést a Drupal 4.7-en. Imát kérek. Tanultam hozzá sokat, de nem lesz könnyű…

Mozgalmas napon vagyok túl

A nap a gödöllői Emmausz kurzus online meghívójával indult. Jobb ötlet nem lévén retusáltam egy fényképet hozzá. Remélem jó lett.

Aztán jött egy nagy szervezkedés :) melyik kurzust hol, ki csinálja, ütközések, rossz időpontok, foglalások… az Apolló kurzus helyszíne is eldől ma. A Pál kurzus még várat magára; holnap talán közelebb kerülünk.

Kati eredményesen rágta a fülem, felraktam az 1%-os hirdetéseit a honlapokra, átnéztem, hogy a meglévő anyagok jók-e idén, módosítgattam egy kicsit. Remélem idén több 1% lesz, mint tavaly.

Nagy levegő kellett ezután: hivatalos iratokkal foglalkoztam, újbóli ellenőrzés, hiánypótlás, online változatok, alapítványi oldal frissítése... Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen hosszú lesz meg ekkora figyelmet igényel, de a lényeg az, hogy sikerült; minden felmerülő problémát sikerült megoldani, Isten eddig adott kitartást hozzá.

Este a honlapfejlesztéssel foglalkoztam, de még produkálható eredmény nincs.

Örömteli nap

Jézus, hosszú, de örömteli napom volt.

Reggel elintéztem néhány sürgős dolgot, megírtam a beszámolómat, javítottam Katinak anyagot, szerveztem, intézkedtem… Délutánra elkapott a fejfájás, azt hittem beteg leszek. A családban eddig csak én tartottam mag. Gyorsan bektam néhány bogyót meg propoliszt és visszaültem a számítógép elé.

Megcsodáltam Csiszér Jázon László és Lakner Anna fényképét.

Ja, és beszéltem Serbán Attilával, úgy tűnik lesz Emmausz kurzus Pécsett.

Majd lementettem a Szent András oldalakat és nekiláttam az upgrade-nek. Erről nem írok sokat :), mert szakmai: a lényeg, hogy az első nekikeseredés után, ami abból fakadt, hogy igen nehezen tudtam PHP 5.2-t varázsolni a gépemre az alapból a tárolóban lévő 5.3-as helyett – de végül is forrásból való fordítással ment – most már D5-ön fut itt lokálban az oldal. Még semmi komoly nem történt, csak már az alap upgrade megvan. Majd holnap jön a flexiconvert modul.

Aki érti:

  • Jóbel

Visszatért az oldal

Lefutottam a maratont :) Visszatért az oldal. 6 napi munkába került. Ah! A 6 napi barlangba zárkózás kissé megviselt. Nagyon fáradt vagyok, közben beteg is lettem, úgy csináltam végig.

Szóval az oldalt visszatért. Egy ideiglenes kinézettel, de ezt majd még egyszer megcsinálom, ez a legkisebb feladat.

Mi történt itt? Volt egy nagyon régi Drupal rendszerünk itt. Még 2005-ben készült, és soha nem volt frissítve! Miért? Mert kissé nehéz feladat lett volna... amit a mostani 6 nap is jól mutat. Most is halasztgattam egyik napról a másikra... Már tavaly ilyenkor is vész volt, amikor a szolgáltató kicserélte a PHP 5.2-őt 5.3-ra és leállt az oldal, de akkor gyorsan megoldottam néhány trükkel. Több funkció nem működött, de elevickélt az oldal.

Aztán történt, hogy a közelmúltban feltörték az ApCsel29.hu-t és a Siloe.ro-t (ezek még mindig nem állították helyre). A mi oldalunk ezeknél jóval régebbi technológián működött. Beijedtem, ez motivált.

Hamvazószerda

Ma azt ünnepeltem, hogy szükségem van Istenre. Az éhség erre emlékeztet, Isten ereje nélkül az én erőm mindenre kevés és hiányos…

A mai napom úgy indult, hogy szervezéssel és lelkigyakorlatra való készüléssel fogok foglalkozni. Aztán gyorsan megtudtam Janitól, hogy a lelkigyakorlat igen valószínűtlen, úgyhogy végül másmilyen napom volt.

Lesz két új Fülöp kurzus! Janinak és Ágónak adtam egy-egy kurzusengedélyt ma. Holnapra végre sikerült megszervezni, hogy elszállítják a szórólapokat Budapestre. Én mostanság nem igen megyek. Az alapítványi végzéseket tettem ma rendbe. Felraktam Lakner Annát. Jelentkezéseket adminisztráltam. És generáloztam a János kurzus meghívóját miután Anikóval sikerül ma beszélnem.

  • Jóbel

Beteg lettem újra

Miután a hétvégét programozással töltöttem (online HTML szerkesztő a weboldalhoz) és nyelvet tanultam, hétfőn nekiálltam a legsürgősebb teendőknek: ezek ki is töltötték a délelőttömet teljesen. Viszont délutánra már teljesen eluralkodott rajtam a nátha, fejfájás, rosszullét úgyhogy délután kreatív dolgokat kellett volna csináljak, újat alkotni, de csak ültem felette és semmi sem jött össze… Pedig már azt hittem a hétvégén 3 zacskó (ez komoly) 100 zsebkendő után, hogy meggyógyulok. Jól mutatja a helyzetet, hogy én, az éjjeli bagoly este 9-kor csak úgy elaludtam.

Írás, tördelés, szerkesztés

Váó. Ma korán keltem és nekiláttam annak, ami tegnap nem sikerült.

Először is írtam egy rövidke kis cikket a Megújulás hírlevélbe, bátorítást a római evangelizátor találkozóról. Válogattam hozzá két képet. Remélem belefér majd. Ma volt ennek a határideje.

Utána meghallgattam Kati tanúságtételét a hétvégi lelkigyakorlatról és a szállásszervezési őrületről. Látszik, hogy nem én szerveztem... Óvj meg Jézus, hogy ilyet elkövessek valaha is.

És nekikezdtem a nagy falatnak: Veres András püspök atyának készülő anyagnak, mármint a tördelésnek. Most a 7. oldal alján tartok, majd holnap folytatom és be is fogom fejezni.

Közben még: Volt a honlapon egy újabb "To many connection" hiba, azt kérésre elhárított a szolgáltató. Jöttek jelentkezési lapok, azokat továbbítottam. Este Pityu keresett a réma és a logosz témában: segítséget kért mit is jelentenek. Jó, hogy eszembe juttattad a János könyv 70 oldalát.