április 2014

Énekfüzet 4. kiadás (korrektúra verzió)

Hétfőn először elintéztem a szokásos kurzusadminisztrációt: igazgatói kurzusértékelő, fényképek a webre, hanganyagot lementeni, koordinátornak emlékeztetőt, hogy mit várok tőle, beszámolót a Bandistákra. Várt rám néhány fontos szervezési ügy, meg a mélykúti Emmausz, ezért sürgősen hozzáláttam az Énekfüzetnek. Amit megküldtek azt bedolgoztam hétfpn, a többi pedig kedden kaptam meg Lacitól. Szóval, kedd éjszakára kész lett. Minden ének benn van, indulhat a tesztelés, hibakeresés. Augusztusok nem nyúlok hozzá, addigra végeznek a zenészek a korrektúrával. Ma még megnéztem, hogy miből is áll az OpenLP állományok frissítése (hát, nem olyan egyszerű, mint gondoltam). A Bandista oldalon lehet hozzáférni a kész, korrektúrázandó verzióhoz.

És készülünk az Emmauszra: hétfőn Petit és Marikát készítette este, kedden Imit, ma team lesz... Készülök.

Emmausz kurzus Mélykúton

Előző hétvégén a keceli csapattal, Adolfékkal és Katival karöltve voltunk Emmausz kurzust tartani Mélykúton. Az előtte való csütörtöki nap a készüléssel telt, pénteki csomagolás és délben indulás. A helyszín különleges volt, mert a plébános nagy nyitottsággal szervezte a kurzust és a résztvevők pedig mindenfélék voltak. A kurzus abban normális volt, hogy teamképzés volt alatta, mivel a keceli csapat tagjainak még nem sok gyakorlatuk volt. Ez örömmel töltött el. Az időbeosztást úgy csináltuk, hogy vasárnap a választás miatt hamar vége legyen. Ergó nem sokan aludtunk, de vasárnap este már itthon voltam és ki is csomagoltunk, elrendeztük Erával az eszközöket. Istennek legyen hála!

Hétfő pihenőnap volt, a családdal voltam és családi ügyeket intéztem.

Bandifi és PIÁR

Csütörtökön a szegedi PIÁR 9C osztályának tartottunk lelki napot Orsival és társult hozzánk még Lele Robi is. Érdekes volt. Évától kaptuk a programot, azt csináltuk. A nap legérdekesebb két mondata: „Három éve tanulunk hittant... de szerintem Isten nem létezik.” Azért voltak kifejezetten nyitottak is közöttük.

Rajzolás

A héten kedden az előző kurzust adminisztráltam, pakoltam. Erre volt csak erőm.

Szerdán nekiláttam a rajzolási feladatnak: a Band-Ász napokra terveztem, hogy elkészítünk egy golyófejű stílustárat. Na, most fejeztem be. Szerda után, ma még ezt csináltam egész nap és készen lett. Nekem tetszik. De nem váltottam meg vele a világot, ez egy oktatási anyag. Munkatársak láthatják a Bandistákon. :) Istennek legyen hála!

  • Jóbel

Jézus él!

A húsvét előtt 5 napot Nyíregyházán töltöttük a családdal. Nagycsaládosként kaptuk a lehetőséget az államtól. Köszönjük! Jól jött, mert már évek óta nem tudtunk így pihenni. A szolgálatom miatt nem találtunk nyári időpontot, így voltunk most Hanna tavaszi szünetében. Kirándultunk, sétáltunk, bicikliztünk, sakkoztunk, állatkerteztünk, átvészeltünk egy kollektív vírusfertőzést, aludtunk nagyokat.

A húsvétot Siófokon töltöttük, meglátogattuk a szülőket, akiket még Blanka nem tisztelt meg eddig a jelenlétével. Az ünnepek alatt nagyon megérintett a hit, hogy Jézus valóságosan él. Él.

Hétfőn estére érkeztünk haza egy rövid látogatás után az én szüleimnél.

Kedden munkába álltam. Várt rám egy halom levél, adminisztráció, megbeszélés, kis és gyors feladat. A nap célja, hogy előkészítsem az egy hét múlva következő tanácsülésre a rövid anyagokat (Alapokmány módosító javaslatokat, Képzési program javaslat módosítás) és a meghívót. Ezt sikerült is elérni.

  • Jóbel

Bezárkóztam :)

Az elmúlt három nap csak az Új élet kurzus adaptációs vázlatával foglalkoztam. Nagy örömmel, igaz fáradsággal is. Nem lettem kész, a 4. témáig van meg, az 5. és 6. témák hiányoznak. Igaz, oda nem akarunk nagy módosításokat, csak az Eutichusz-os dinamikát, azt meg elkészítettem már. Most alszom, holnap tanácskozunk Budapesten.

  • Jóbel