október 2015

Hétvégén újra kurzus!

Juhhé, a hétvégén újra kurzust tartok! A fárasztó hét után igazán öröm lesz!

Hétfőn irodás napom volt: Rendet tettem a titkárom online fiókjai körül, hogy végre átadhassam neki a közösségi média kezelését. Levelek vártak rám, köztük Pepétől is, ezeket feldolgoztam. Jövő héten lesz Pepével megbeszélésünk Skype-on. A koldulásról volt titkársági megbeszélésünk, elkészítettük a szöveget, amit Titusz kért. Elkészítettem a közösségvezetőknek a hétvégi beszámolót az OT-ról. És készültem a mélykúti Boldogok vagytok kurzusra, frissítettem az mellékleteket, este teamünk volt.

Mélykút

A hétvégén Boldogok vagytok kurzus volt a szeretett Mélykúton csupa ismerős testvérnek. Akikkel szolgáltunk: Kati és Laci a szokásos módon, Andi jött még tanítani, Era jött velem a szegedi csapatból, ő volt az az eszközös és Kecelről jött a kismama Marika, ő koordinált.

Péntek reggel még készültem a témáimra, aztán érkezett Era, vele átvettük az eszközlistát, elutaztunk. János atyával ebédeltünk már együtt az egész csapat Mélykúton a plébánián, aztán gyorsan pakoltunk, berendeztük a közösségi házat és 5-kör kezdtük a kurzust. Laci és Kati vasárnap reggel mentek fel Budapestre, onnantól négyen folytattuk. Vasárnap ötre lettünk készek, megjött Peti, Marika férje, ő segített elpakolni, teameltünk és fél hétkor indultunk haza.

Igazából jó ezt a kurzust tartani. Örömteli és mélyen érintő a kurzus (ahogy mi tartjuk). Az volt a nagy örömöm még, hogy most már elmondhatom, hogy értjük a kurzust, melyik téma miről szól és egységben is van a kurzus…

  • Jóbel

Diakónusok

Sok fáradtság és öröm is volt a mögöttem lévő héten.

Hétfőn még pihentem.

Kedden a Boldogok vagytok utómunkáit végeztem: elpakolás, fotó, dal, hanganyag archiválása, megosztása, új anyagok és vázlat frissítése, valamint az összes anyag feltöltése a Bandistákra, bejelentés róla mindenhol. Pepével volt megbeszélésünk: a jó hír, hogy könyvekben zöld lámpát kaptunk, csak az eladott könyvek után kell szerzői jogdíjat fizetnünk kb. 1 €-t. A magyar könyveinek pedig utána kell járjak. A 20 éves meghívót zártuk le a titkársággal. Vajdasági sulinak vettem papírszeletelőt. Utánajártam, hogy ki lesz velem a diakónus konferencián. Pörgős első nap volt.

A szerda nyugisabb volt. A fő feladat az énekfüzet OpenLyrics dolgai voltak. Egyelőre az új dolgok tervezésénél tartok. Laci weboldalát javítottam, FB és G+-os megosztásokat csináltam. Patront rendeltem a fénymásolókban és Adalbert masináján fejeztem be a vírusirtást.

  • Jóbel

Nyugisabban

Kedves Barátok, Fenntartók! Véget ért számomra az őszi hajtás. A hétvégén elmarad az Ábrahám nap: 8 jelentkező volt. Nem jó ez így, nem tudom mi a megoldás erre. De lényegében ez a hét most először nem hétvégi készületről szólt:

Hétfő: A Synology szerver nem szinkronizált néhány gépen, ezt oldottam először meg. Aztán toltuk Oboval előrébb a 20 éves konferencia meghívóit: tördelés, FB esemény, email kiküldések... A diakónus konferenciával kapcsolatosan volt még egy kis utómunka. Aztán este pedig az Ászáf énekcsomag build szkriptjén dolgoztam.

Kedd: Levelekkel kezdtem Pepének és Angelának: Pepének a Boldogok vagytok kurzus értékelését írtam meg, Angelának pedig a nyáron kért tanúságtételemet... Kicsit elhúzódott :). Aztán jött a hét sláger témája: meghívók, e-mailek, iskolaközösségi feladatok a konferencián. A szegedi Új élet kurzus volt előkészítés. És este újra a build szkriptet írtam, el is készült.

  • Jóbel

Makrózgatunk?

A hétvégén itthon voltam, szombat délelőtt temetésen, utána a gyerekekkel játszóházban, ill. Hanival görkorizni. Vasárnap a keresztfiamnak volt elsőáldozása, ott voltunk egész nap. Este jöttek a siófoki mamáék. Ez lesz a hét programja itthon.

Hétfő: néhány apróság után nekiálltam az Énekfüzet webes verziójának. Már él az aldomén és a rendszer is telepítve van: enekfuzet.ujevangelizacio.hu. Egy éve adtuk ki a 4-es verzióját az Énekfüzetnek és már akkor tervbe volt ez véve, csak nem készült el. De most, hogy kijött az OpenLP 2.2 és az Ászáf 2 dicssulit is meghirdették a Laciék, valóban itt az ideje elkészíteni. A cél most, hogy elkészüljön a keret, hogy fel lehessen tölteni az oktatóvideókat.

  • Jóbel

Online Énekfüzet készül

Kreatív heten vagyok túl, amit fűszerezett, hogy itt voltak nálunk anyósomé, apósomék. Sok érdekes eset volt a lányokkal, apósom kissé lehidalt a lányoktól...

Kedden főleg a fenntartói adatbázison dolgoztam, hogy minden kapcsolati adat a RedHen-ben legyen. El is készült és készítettem Katinak egy másik módszer ajánlatot, megismerkedtem a kimutatástáblával. Megjött a OTA-7, simulékonyabban viselkedik a telefon, a videókészítést leszámítva. Megjelent az OpenLP 2.2, telszteltem, beletették az összes általunk készített OpenLyirics-et ömlesztve. Ezzel még valamit kezdeni kell.

Szerdán délelőtt szemészetre vittük a lányokat. A nap fő feladata az énekfüzet weboldal volt: a tartalmak struktúráján dolgoztam. Ezen kívül biztonsági frissítések, szervezések, és Noé Bárkája team volt.