február 2016

Négyen négyfelé

Hoppá, ezt a bejegyzést egy hete akartam megírni, de úgy tűnik elfelejtettem.

Szóval a január 22-24-i hétvégén négyen négyfelé voltunk: Éva romaevangelizáción járt, Kati az Ászáf 2-n szolgált, Obo a Közösségvezető képzőn, én pedig Robi atyánál Szőregen az Új élet kurzuson. Munkás hét volt mindenki számára. Büszke vagyok a csapatra.

Apró ügyek hete

Az elmúlt egész hét kis ügyekből állt számomra: kurzusszervezések, énekfüzet Ászáf csomagja, levelek, telefonok, biztonsági frissítések, jegyzőkönyv, csiszer.hu. Nagyobb feladat volt még a szőregi Jézus kurzus teamjének összeállítása. Egyszóval sok-sok apróságot csináltam, ami már felgyülemlett, hogy egy nagyobb lélegzetvételű dolognak is neki állhassak

Amiről érdemes tudni, imádkozni: formálóban van egy magyarországi városmissziós szövetség több első-evangelizációban érdekelt csoport között. Formálódik a missziós légkör is az országban! Azt hiszem, hogy ez nagy jelentőségű lesz. Keressük a helyünket benne. Remélem meglelem, amit Isten nekünk szán.

Gellért

Egy hét itthon

Nagy változások elé nézünk a családban: idén el akarunk költözni. Ez elég nagy terhet ró rám, úgyhogy idén visszább kell vegyek a teljes bedobásból egy normálisabb tempóra, hogy ez a projekt beleférjen a családomnak idén. Már aktívan folyik minden nap a projekt. A részletekről itt nektek nem fogok írni, csak azért mondom el, hogy tudjátok és imádkozzatok értünk, hogy bírjam.

Hétfőn kezdtünk a tanítókkal készülni a Jézus kurzusra, Robinál találkoztunk.

Kedden honlapépítés volt a fő projekt. Ismerkedem a Drupal 8-cal.

Szerdán hamvazó szerda volt, délelőtt Adalbert atyánál voltam misén. Napközben a Jézus kurzuson dolgoztam. Este Robi atyánál talákozott a vezetői kör.

Csütörtök honlaptervezéssel folyt. Péntek is. Szombaton és vasárnap itthon voltam: a családdal is és a szolgálattal is telt, hogy bepótoljam a heti elmaradásokat.

Most egy nehezebb hét jön sok munkával és a hétvégén szolgálattal.

  • Jóbel

Hálás vagyok

A mögöttem lévő héten olyan sok minden történt, hogy igazán hálás vagyok Istennek.

Hétfőn: Vezetői körrel, a Kilgray licencekkel, az OpenLP 2.4 tesztelésével és hibakeresésével, az OpenLyrics fejlesztői találkozóval, plébániai meghívással, Jézus kurzus teammel foglalkoztam. Kitöltötte a napot! És meglett az Új élet kurzuson eltűnt fényképezőgép!

Kedden: Felkérést kaptunk egy állami szervtől, ennek jártam utána, egyeztettem az ügyben, időpontot találtunk. Kedden is Budapesten kell lennem. Elkészítettem az OpenLP 2.4-ről és az Ászáf csomagról a bejelentést sok helyen. Hírlevelet segítettem szövegezni Katinak. Készültem a Come to me!-re.

  • Jóbel

Egy püspök a misszió élén

Tegnap részt vettem az alakulófélben lévő Magyar Városmissziós Szövetség első plenáris ülésén. Felemelő volt. Láttam egy püspököt a népe élére állni az evangelizációban és úgy tanítani, mint egy próféta. Ez csírájában már az az Egyház, amiről álmodtunk. Ez az, amiről álmodtunk. Az világos, hogy felsorakozunk mögötte.