április 2016

Húsvét

A kacagós Jézus kurzus után szerdán Noé Bárkája teamünk volt, kiértékeltünk, este volt elköteleződés, leadminisztráltam. Aztán voltam fönn Budapesten az MKKM vezetőképző kezdő napján, hogy megismerkedjem a résztvevőkkel, hogy találkozzam a Budapestiekkel. Közben kiküldtem a szokásos hírleveleket.

A következő héten hétfőn a zsombói lelki napra készültünk, nagykedden meg ott tartottunk az iskolában Csabival, Mártival, Anitával jó kis lelki napot. Jó tapasztalat volt. Aztán a nagyhét további napjai szabadságon voltam. Átváltottam fizikai munkába: takarítottam a telket.

A húsvét után is takarítottam, rendeztem eddig több napon keresztül, a fájlszerveren raktam rendet: 70 GB hang, kép és videóanyagot mozgattam meg, hogy rendezett legyen és el is férjünk. Most kezdek egyéb munkát is végezni. :-)

Jézus feltámadt. Ha ő feltámadt, akkor mi is feltámadunk. Hő Ő feltámadt, a reménytelen (ügyek) is feltámadnak.

  • Jóbel

Képzés képzés hátán

Remélem, jót nevettetek az április tréfán. :D

Szóval, lelépés helyett pénteken még a rendrakással foglalkoztam, szombaton már a vasárnapi képzésre készültem. Összejött a szegedi Noé Bárkája Robinál vasárnap. Mise végén elénekeltük orgonával és az új kántorral a kedvenc dalunkat: „Lelkem áldd az Urat”, majd közösségi életet éltünk: imádkoztunk, beszélgettünk, megosztottunk, ettünk és délután egy teamképzés-szerű napunk volt: átlátni a szolgáló csapat működését. Bevezetést adtunk főleg a kisebb figyelmet kapó szolgálatokba.

Tegnap, hétfőn már az hétvégi igazgató képzésre készültem. Este itt volt Szegeden Cseh Peti atya, őt fogadtuk.

A következő napok be fognak szippantani, hogy az igazgatóképzés jobb legyen, mint az előző volt. Van 18 jelentkezőnk!

Józsue

Holnap reggel kezdődik az igazgatók képzése, a friss keresztségben a Józsue képzés nevet kapta. Ezen dolgoztam a napokban: írtam a képzés vázlatát és a kézikönyvet frissítettem, gondolván az utódokra. Így már összeállt az Ábrahám, a Keresztelő János (koordinátorok és animátorok képzése), az Ezekiel (tanítók képzése) és a Józsue (igazgatók képzése) képzés. Még hiányzik egy rajz, meg majd át kell fésülni ezeket a vázlatokat, hogy mind azonos színvonalú legyen, de alapvetően elégedett vagyok.

Ma még készülök. Reggel feljöttem Budapestre.

Jézus, vezess!

  • Jóbel

Megérte

Megérte minden, amit bele kellett fektetni a hétvégi igazgató képzésbe. Mind a kézikönyvbe, mind a vázlatba ölt órák többszörös termést hoztak. Úgy láttam a visszajelzések alapján hogy sokat tanultak a kurzusigazgató feladatairól, mint a vezetésről, szereztek hasznos tapasztalatokat, a közösségi légkör otthonos volt, és Isten jelen volt köztünk. Öröm volt számomra, hogy Tóth Anikó mellém állt és volt társam a képzésben, örültem, hogy Obo végigkoordinálta az eseményt. Az is öröm volt, hogy láttam Balázst és Robi atyát megszilárdulni ebben a szolgálatban :-), lesznek itt jó Józsuék, akik folytatják Mózes szolgálatát! Köszönöm Jézus, ezt a tapasztalatot!

Most pihenés nem fér bele. Tegnap Robi atya hazahozott időben, aludtam egy jót és kezdem a hetet, mert holnap titkársági ülés Titusszal, hétvégén pedig újra kurzus Mélykúton.

  • Jóbel

Kornéliusz!

Túl vagyok egy nehéz héten, most pihenni kell majd.

Kedden Budapesten voltam, titkársági ülésünk volt Titusszal. Egész nap megbeszélésünk volt, fontos beszélgetések és döntések.

Szerdán és csütörtök idehaza voltam, ügyeket intézve, mentorálva, vezetői körözve és készülve a Kornéliusz kurzusra. Pénteken mentem Mélykútra. Először is nagyon jól esett nem kurzusigazgatónak lenni! Az szuper, amikor nem nekem kell vezetni, hanem mehetek valaki után. A hely ismerős volt, otthon éreztem magam, a testvérek többségét is ismertem már. A szolgáló csapat nagyon jó hangulatú volt. Jó tapasztalat volt, nézzétek meg a fényképeket.

  • Jóbel