január 2017

Karácsony

A karácsonyunk elég mozgalmasra sikeredett:

19-én , hétfőn Budapesten összecsomagoltuk a karácsonyi postát. Estére készen is lettünk. Remélem mindenki magkapta már. Este még beüzemeltem az UPS-t a Synology szerver alá, aztán hazajöttem.

A következő napokban volt a teamkarácsonyunk, aztán dolgoztam is: zenélés, kurzushirdetések, bannerek, Ámosz atya kurzusra vártak még rám, hogy megoldjam ezeket a kérdéseket.

Aztán, ahogy közeledett a karácsony, egyre fokozódott a helyzet: Obo elment pihenni. Kati egész idő alatt a pályázatos autó után futott a Lacival. Azt kell mondjam, hogy Isten irgalmas: végül sok-sok küzdelem után találtak egy autót, amit meg is sikerült vásárolni és át is sikerült íratni. 30-án elküldtem a beszámolót róla. Remélhetőleg Laci a következő 10 évben így lesz mivel missziózzon.

  • Jóbel

Január első fele

No, túl vagyok a januári nagy hajtáson, most nyugisabb napok jönnek. Szóval januárt azzal kezdtem, hogy a szervert próbáltam beüzemelni, ami első nekifutásra nem sikerült, de Attila ellátott annyi jó tanáccsal, hogy másodszorra már igen: OpenMediaVault a rendszer, a Lukács nevet kapta. Beüzemeltem az új szinkronizációs rendszert is, a Syncthing-et, ez nagyon szépen teszi a dolgát, nincs teljesítménybeli probléma.

És közben szerveztem a szőregi tanítóképzést, amit megérte megcsinálni, nagyon jól sikerült, sokat tanult belőle a csapat. Nagyon jól jött Orsi és Erika segítsége, hogy ne egyedül tanítsak végig.

Közben volt egy Bandifis találkozóm is.