Karácsony

A karácsonyunk elég mozgalmasra sikeredett:

19-én , hétfőn Budapesten összecsomagoltuk a karácsonyi postát. Estére készen is lettünk. Remélem mindenki magkapta már. Este még beüzemeltem az UPS-t a Synology szerver alá, aztán hazajöttem.

A következő napokban volt a teamkarácsonyunk, aztán dolgoztam is: zenélés, kurzushirdetések, bannerek, Ámosz atya kurzusra vártak még rám, hogy megoldjam ezeket a kérdéseket.

Aztán, ahogy közeledett a karácsony, egyre fokozódott a helyzet: Obo elment pihenni. Kati egész idő alatt a pályázatos autó után futott a Lacival. Azt kell mondjam, hogy Isten irgalmas: végül sok-sok küzdelem után találtak egy autót, amit meg is sikerült vásárolni és át is sikerült íratni. 30-án elküldtem a beszámolót róla. Remélhetőleg Laci a következő 10 évben így lesz mivel missziózzon.

De hogy én se  unatkozzak: úgy tűnik a Synology szerver végkép túl lett terhelve és a fájlszinkronizáció már sehogy sem működik. Szerintem valamit nagyon eltoltak a fejlesztők. De ez van: használhatatlan lett a rendszer az utolsó rendszerfrissítés óta. A lényeg: sok napon át teszteltem, meghallgattam a Synology hivatalos támogatóközpontját is az ügyben, aztán arra jutottam, hogy váltani kell. Attila segített tesztelni, kinéztünk egy gépet és megrendeltük minden szükséges alkatrésszel. Dobjuk a Synologyt, lesz egy másik, sokkal erősebb fájlszerverünk (fele áráért, mint amit a Synology javasolt nekünk) és operációs rendszert is váltunk: OMV lesz rajta Syncthing-gel. Ha megjön, összeállítjuk. Ezzel véget ér a Synology eszközök sorsa az irodánkban: 5 évet szolgált. Amiért berágtam rájuk: mert vannak szívesek egy White Paper-ben közölni, hogy a masina legfeljebb 15000 fájlt tud szinkronizálni és 30e felett pedig már szolgáltatásmegtagadásos tüneteket produkál (nekünk meg 60e fájlt kellene szinkronizálni...), de a hivatalos termékspecifikációban ezt nem tüntetik fel egyetlen terméknél sem. Szerintem meg nagyon is illene. Szóval, ezért nem ajánlom többé senkinek a Synology termékeket.

Persze jutott idő pihenésre is, meg családra is, de teljesen kikapcsolni nem tudtam. Jöhet a következő év, reménykedő vagyok!

  • Jóbel