Álomlátó József kurzus

Spanyol név: 

José el soñador

Jelleg: 

Kurzus

Nemzetközi státusz: 

Nemzetközi

Hivatalosság: 

Választható

Aktivitás: 

Aktív

Álomlátó József kurzus Pécsen

Antonio Filigno fotója a Pexels oldaláról: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/szobor-arc-ko-szem-10287306/

Ez a kurzus Isten embereinek szól, akik már sokat szolgáltak a szőlőskertjében és közben megsebződtek. Jákob fiának, Józsefnek az élettörténete tanít bennünket: Az idő és a feledés nem gyógyít meg semmit. A múltban való vájkálódás nem gyógyít, a gyógyuláshoz újra szükségünk van jövőre, álmokra. Megtanít arra, hogy ne emberhez szaladgáljunk újra és újra, hanem hogyan imádkozzunk (egyedül) úgy, hogy Isten gyógyítson bennünket. Nagy titok ez: Szembenézi a kudarcokkal, nem elhessegetve magunktól ezeket. Meghallgatni Istent a történtekről, akkor is, ha csak nagy csend a válasz. Új olvasatot adni a történteknek, újraértelmezni a múltat. Elvarrni a szálakat. És, ha eljutunk ide, hálát adni a kudarcokért, az okozóikért – így a szenvedés igazgyönggyé válik –, és hogy végül képesek legyünk dicsőíteni Istent, aki nagyobb.

A kurzus zárt körű. Információk: Holtné Dr. Helstáb Nóra helstab.nora-KUKAC-gmail.com

Kezdés: 

2022. március 12., szombat 18.00 –

Befejezés: 

2022. március 12., szombat 15.00 –

Iktatószám/Azonosító: 

HU-22-14

Álomlátó József kurzus Tiszaalpáron

Fotó: CC0 Devanath https://pixabay.com/images/id-1209658/

Ez a kurzus nem hagyományos belső gyógyítás.

Isten embereinek szól, akik már sokat szolgáltak a szőlőskertjében és közben megsebződtek. Jákob fiának, Józsefnek az élettörténete tanít bennünket: Az idő és a feledés nem gyógyít meg semmit. A múltban való vájkálódás nem gyógyít, a gyógyuláshoz újra szükségünk van jövőre, álmokra. Megtanít arra, hogy ne emberhez szaladgáljunk újra és újra, hanem hogyan imádkozzunk (egyedül) úgy, hogy Isten gyógyítson bennünket. Nagy titok ez: Szembenézi a kudarcokkal, nem elhessegetve magunktól ezeket. Meghallgatni Istent a történtekről, akkor is, ha csak nagy csend a válasz. Új olvasatot adni a történteknek, újraértelmezni a múltat. Elvarrni a szálakat. És, ha eljutunk ide, hálát adni a kudarcokért, az okozóikért – így a szenvedés igazgyönggyé válik –, és hogy végül képesek legyünk dicsőíteni Istent, aki nagyobb.

Kezdés: 

2019. július 5., péntek 18.00 –

Befejezés: 

2019. július 7., vasárnap 15.00 –

Jelentkezési határidő: 

2019. június 28., péntek

Iktatószám/Azonosító: 

HU-19-16

Álomlátó József kurzus Ménfőcsanakon

Kép forrása: http://freebibleimages.org/download/?story=FB_Josephs_Dreams&format=JPEG

Józsefet eladták testvérei, hogy ne legyen útban otthon, majd alakultak a dolgok... Ha őbenne megnézed életedet, mintegy tükörben, sok emléked begyógyulhat.

Kezdés: 

2018. október 19., péntek 18.00 –

Befejezés: 

2018. október 22., hétfő 14.00 –

Jelentkezési határidő: 

2018. október 12., péntek

Iktatószám/Azonosító: 

HU-10-20

Újra Álomlátó József kurzus!

Frissítés: 

2017. október. 16.: A kurzust megtelt. Már csak várólistára tudjunk venni a jelentkezőket.

2017. márc. 31.: A kurzust elhalasztottuk az eredeti március 17-19-i időpontról október 27-29-re. Eddig új időpontig a kurzus módszertanát átírjuk, hogy ne csak 50 fővel lehessen megtartani és ne igényeljen olyan sok férfi résztvevőt.

Fotó: CC0 https://pixabay.com/photo-483874/

Ez a kurzus belső gyógyítás, de nem a hagyományos módon. Isten embereinek szól, akik már sokat szolgáltak a szőlőskertjében és közben (természetesen) meg is sebződtek. Az álomlátó Józsefről szól, Jákob fiáról. Az élettörténete és titka fog bennünket megtanítani: Az idő és a feledés nem gyógyít meg semmit. Nem gyógyul meg semmi, ha csak a múltban vájkálunk, a gyógyuláshoz újra szükségünk van jövőre, álmokra. Megtanít arra, hogy ne emberhez szaladgáljunk újra és újra, hanem hogyan imádkozzunk (egyedül) úgy, hogy Isten gyógyítson bennünket. Nagy titok ez: Szembenézi a kudarcokkal, nem elhessegetve magunktól ezeket. Meghallgatni Istent a történtekről, akkor is, ha csak nagy csend a válasz. Új olvasatot adni a történteknek, újraértelmezni a múltat. Elvarrni a szálakat. És – ha eljutunk ide – hálát adni a kudarcokért, az okozóikért, így a szenvedés igazgyönggyé válik, és hogy végül képesek legyünk dicsőíteni Istent, aki nagyobb.

Kezdés: 

2017. október 27., péntek 18.00 –

Befejezés: 

2017. október 29., vasárnap 15.00 –

Jelentkezési határidő: 

2017. október 13., péntek

Iktatószám/Azonosító: 

HU-17-3

Álomlátó József kurzus Ménfőcsanakon

Frissítés: 

2015. febr. 12.: A kurzus betelt! További jelentkezéseket várólistára tudunk felvenni.

2015. febr. 23.: A jelentkezést lezártuk, nem fogadunk többet. Hamarosan választ adunk, hogy kit vettünk fel a kurzusra.

Fotó: cc Lucy Nieto: Telas de colores - SMA Guanajuato México 2008 1376, forrás https://www.flickr.com/photos/lucynieto/2361505638/

Ez a kurzus nem csupán kurzus, inkább álom, éveken át álmodott álom. Azokhoz szól, akik vágyakkal, álmokkal telve várják, de szól a kiábrándultakhoz is, akik a csalódástól és újabb rémálmoktól való félelmükben már felhagytak az álmodozással. A kurzuson Jákob fia, József, az álomlátó tárja fel életének titkát: álmai mozgatták, és még a legnagyobb megpróbáltatások sem oszlatták szét álmait. Így Isten általa mentette át Ábrahámnak tett ígéretét a jövő nemzedékei számára a Kánaán földjét sújtó éhínség idején.

Ezen a kurzuson az élet és a szolgálat okozta sérüléseink gyógyulnak. Nem csupán behegednek, és nem csak fájdalomcsillapítást kapunk, itt ennél többről van szó: a gyógyítás nem a szenvedés megszűntét jelenti, hanem azt, hogy a múlt sebeit igazgyöngyökké alakítjuk át. Ehhez Isten nem mások közbenjáró imáját fogja eszközül használni, gyógyulásunk itt saját magunkon múlik: a gyógyszer maga Isten Igéje!

Anélkül, hogy elszakadnánk gyökereinktől, örökségünktől és múltunktól, és nyitottan a jövő felé, álmokkal, vágyakkal, célokkal telve megtanulunk a saját élettörténetünkben megtalált összhangban élni jelenünket.

Pepe ezen új kurzusán eddig hárman vettünk részt Spanyolországban, illetve Olaszországban és most fogjuk együtt először megtartani Magyarországon.

Kezdés: 

2015. március 6., péntek 17.00 –

Befejezés: 

2015. március 8., vasárnap 14.00 –

Jelentkezési határidő: 

2015. március 1., vasárnap

Iktatószám/Azonosító: 

HU-15-3