aktuális kurzus

Pál titka

Szeretnél hatékonyan evangelizálni? Ezen a kurzuson megismerheted a nagy apostol titkát! Azt, aminek köszönhetően néhány év alatt sok-sok helyen elterjedt az evangélium, és Jézus Krisztus köré gyülekező közösségek jöttek létre. Szent Pál tudta, mitől hatékony az evangelizáció, és ezen a kurzuson neked is át akarja adni ezt a titkot! Ha már evangelizálsz, ha evangelizáció szervező vagy, ha másokat vezetsz a misszióban, ez a kurzus nélkülözhetetlen számodra! Várunk!

Pál apostol Jézus Krisztus atlétája volt (1Kor 9,24; 2Tim 2,5), így mi is azok leszünk: ezért az egész kurzuson sportfelszerelésben veszünk részt!

A kurzus átöleli Pál apostol életútját: • Tarzusz: állampolgárság, műveltség, vallás • Jeruzsálem: az egyházat üldöző farizeus • Damaszkusz: találkozás Jézus Krisztussal • Arab sivatag: felkészülés a szolgálatra • Antióchia: a missziós munka kezdete • Missziós utak • Róma: fogság, életének vége.

A kurzus Pál apostol élete missziója által bemutatja a Szent András Evangelizációs Iskola látását és stratégiáját: Kérügma, Karizma, Koinónia hármasát, és a titkot, amely által mindez hatékony evangelizációvá válik!

Kezdés: 

2024. július 30., kedd 17.00 –

Befejezés: 

2024. augusztus 3., szombat 14.00 –

Jelentkezési határidő: 

2024. július 15., hétfő

Iktatószám/Azonosító: 

HU-24-16
  • matyas.krisztina

Dünamisz kurzus Ménfőcsanakon

A kurzus célja, hogy a Szentlélekkel eltelve evangelizáljunk, a Szentlélek kenetével hirdessük a kérügmát = a Jézus Krisztusról szóló örömhírt, oly módon, hogy az embereknek kedvük támadjon Jézus közösségéhez (=az egyházhoz) tartozni, és ők is hirdessék másoknak Jézus Krisztus örömhírét. Ez az a bizonyos KEKAKO alapelv. Nincs pünkösd evangelizáció nélkül. Nincs evangelizáció pünkösd nélkül.

Szent VI. Pál pápa azt kéri, hogy az evangelizáció legyen új módszereiben, új lelkesedésében. Ehhez nélkülözhetetlen a Szentlélek segítsége, az új, személyes pünkösd.

A kurzus végén (18-án délután) lesz egy nyílt evangelizációs alkalmunk, melyen a résztvevők szolgálhatnak. Erre szeretettel várjuk azokat is, akik régebben végeztek Pünkösd kurzust, meg azokat a testvéreket, akik szeretnének (újra) találkozni Jézussal.

Kezdés: 

2024. augusztus 15., csütörtök 17.30 –

Befejezés: 

2024. augusztus 19., hétfő 14.00 –

Jelentkezési határidő: 

2024. augusztus 5., hétfő

Iktatószám/Azonosító: 

HU-24-34
  • matyas.krisztina

Emmausz kurzus Ménfőcsanakon

Az Emmausz kurzus alkalom arra. hogy felfedezd milyen kincsed van a Bibliádban, ahogy az emmauszi tanítványok is felismerték Jézust, és lángoló szívvel futottak tanúságot tenni Róla.

Kezdés: 

2024. augusztus 8., csütörtök 17.30 –

Befejezés: 

2024. augusztus 11., vasárnap 14.00 –

Jelentkezési határidő: 

2024. augusztus 1., csütörtök

Iktatószám/Azonosító: 

HU-24-33
  • matyas.krisztina