Apolló kurzus Ménfőcsanakon

Apollókurzus Ménfőcsanak 2024

„Hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan higgyenek, ha nem hallottak róla? Hogyan halljanak, ha nem hirdetik nekik? Hogyan hirdessék, ha nem küldettek?” Róm 10,14-15

Indul az Apolló kurzus 2024-es járata! Szállj fel te is, hogy jó igehirdetővé lehess!

Hirdetni és tanítani Isten Igéjét kisközösségben, órán, liturgián, szószékről vagy kisszékről? Aki teszi, tudja, hogy nem könnyű. Megtalálni az üzenetet, megfogalmazni, elrendezni, jól előadni – erről szól ez a kurzus, olyanoknak, akik „ékesszólóan”, hatékonyan akarnak beszélni, mint Apolló (ApCsel 18,24–28).

A kurzuson hasonlatot veszünk a pilótákról és a repülőkről. Félősek, hányósak zacskót hozzanak! Élményekkel teli repülős kaland lesz ez! A kurzus szakmai hátterét a VBT biztosítja.

A kurzus gyakorlati: egy konkrét rövid tanítás, igehirdetés összeállítása és előadása által tanulunk meg „prédikálni”.

A kurzus témáiból:

 • Repülési terv: cél és vázlat
 • Üzemanyag
 • A pilóta: az igehirdető
 • Felszállás, repülés és leszállás
 • Hét műszer
 • Az étel fűszerei
 • Hogyan adjuk elő az üzenetet?

Foglalj helyet az Apolló 2024-re!
Járatszám: VBT 2024

Figyelem! A kurzust az A! Generáció képzés résztvevői számára tartjuk, de a fennmaradó helyekre szívesen fogadunk másokat is.

„Hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan higgyenek, ha nem hallottak róla? Hogyan halljanak, ha nem hirdetik nekik? Hogyan hirdessék, ha nem küldettek?” • Róm 10,14-15

Tanúságtétel: 

„Legalább ezer szentbeszéd elmondása után is az Apolló kurzuson többször volt »aha« élményem. Megrendítően új szónoklástechnikai és lelki útmutatásokat kaptam. A kurzust minden szószékre lépő testvérnek ajánlom!” (Hajas Ámosz OFM)

„A kurzust nagyon vártam, mert éreztem, valami olyat fogok kapni, amit már 10 éve készít nekem az Úr. Mit kaptam? A félelem elvesztését. Összképet, keretet, struktúrát, válaszokat, amelyeket meg tudok tölteni, ha együttműködöm a Szentlélekkel. Örömöt és biztonságot a készüléshez.” (Simon Zoltán állandó diakónus)

„Rengeteg tudást, szempontot viszek haza, ami biztos keretet ad ahhoz, hogy jó igehirdető legyek, hogy a prédikációkkal célba juttassam a rám bízottakat.”

„A közösségi alkalmakon és az igeliturgiákon is alkalmazni fogom, már alig várom, hogy megírhassam a következő prédikációt a tanultak szerint.”

„Frissességet, jókedvet, módszertani repertoárt, ötleteket, vicceket, ismeretségeket, az összetartozás élményét (viszem haza). A csoportmunka tiszteletét.”

„Jézus megerősítette ebben a kurzusban, hogy nagy a bizalma bennem, és ehhez egy nagyon értékes szolgálati »áldást«, a prédikáció eszköztárát adta.” (M. Balázs)

„A prédikációra felkészülés közben olyan inspirációkat kaptam, amit nem is gondoltam volna ezelőtt. Újra megtapasztaltam, hogy hív és küld Isten.”

Kurzusigazgató: 

Joanovits Róbert

Koordinátor: 

Tóthné Behina Beáta

Team további tagjai: 

Bangó Beáta Klára nővér, Kocsisné Samu Csilla, Tóthné Behina Beáta, Simon Zoltán diakónus, Udvardy Márton diakónus, Mader Balázs, Joanovits Róbert

Kezdés: 

2024. március 14., csütörtök 18.00 –

Befejezés: 

2024. március 17., vasárnap 15.00 –

Helyszín: 

Szállás: 

Szállás az evangelizációs centrum 4–8 ágyas szobáiban.

Hozzájárulás: 

35 000 Ft (bentlakással, bejárósoknak 32 000 Ft), amit a kurzus kezdetekor a helyszínen, regisztrációnál kérünk fizetni. Ez magában foglalja az étkezéseket, a szállást és a technikai költségeket.

Ha anyagi gondod van, jelezd, pénzhiány miatt ne maradjon senki távol!

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet. Íméles jelentkezés esetén a kitöltött jelentkezési lapot erre a címre várjuk:

titkarsag-KUKAC-ujevangelizacio.hu

Kérjük, jelentkezz időben! Csak akkor jelentkezz, ha a kurzuson végig jelen tudsz maradni!

Kérjük, hogy telefonszámot, vagy e-mail címet mindenképpen adj meg, hogy visszajelzést tudjunk adni a kurzussal kapcsolatosan. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban! Ha jelentkeztél, de valami miatt mégsem tudsz részt venni, kérünk, időben jelezd!

További információ:

Tóthné Behina Bea koordinátornál:

06 30 3981537
behinabea-KUKAC-gmail.com

A kurzust elsődlegesen az A! Generáció fiataljainak és Szent András-os szolgálótársainknak tartjuk, de ha marad hely, másokat is szeretettel fogadunk! Add le jelentkezési lapodat, és a jelentkezési határidő után értesítünk!

Jelentkezési határidő: 

2024. március 4., hétfő

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

 • benti cipőt
 • jegyzetfüzetet
 • saját Bibliát
 • hálózsákot, ha tudsz
 • tisztálkodási eszközöket és törölközőt

További információk: 

Iktatószám/Azonosító: 

HU-24-2
 • obo