Erdélyi Szent András, titkár nélkül

Az elmúlt hetem mozgalmas volt.

Kedden befejeztem az Új élet kurzus videóinak konvertálását, elkészítettem hozzá a DVD borítókat, a Bandistákon megosztottam a hírt. Ez nagy öröm volt, ez hosszú feladat kész.

Szerdán a III. BandÁsz-napok műhelyeinek anyagait archiváltam és készítettem elő megosztásra: hangfelvételek, fotók. Elkészítettem a saját műhelyemből is a HF-ot, és írtam nekik egy összefoglalást arról, amit csak szóban mondhattam el. Majd hozzáfogtam a videokliphez, amit Carlos kért. Jó lett? Csütörtök hajnal lett mire elkészült, de első klipnek nekem jó :).

Csütörtökön hozzáfogtam a hétvégi erdélyi program elkészítésének. A háttérfeladatok közül pedig még mindig az Új élet lezárásánál tartottam: résztvevői  és munkatársi kurzusértékelők összesítse. A nemzetközi iskolának kitölteni spanyolul az értékelőt. Megírni Carlos püspökének a köszönő levelet. Titusz jóváhagyta. Anita fordította le, vasárnap este nyomtattam ki végül. Varga Laci készített egy interjút a Carlos-szal, azt küldtem el még neki. Végül összefoglaltam a tanácsnak a kurzust. Ezzel végeztem az Új élet k. utómunkálataival egyelőre.

Pénteken néhány apró-cseprő feladattal folytattam. Jenci atya volt nálam, neki nagyon örültem. Utána még a Pepe római kérésével foglalkoztam majd hozzákezdtem a nagyváradi beszédem előkészítésének. Estére sikerült is befejezni, felkészültünk az utazásra.

Szombaton korán keltünk: Csabi és Mara kísért el Erdélybe. Az út így egészen más volt, mint egyedül :). Nagyon jó tapasztalat volt. Régen ültem már hátul a saját autómban. Az erdélyi testvérekkel a találkozó üdítő volt. A fele társaságot ismertem az előző hargitai Pál kurzusról. A beszédemet ezzel kezdtem: az iskola olyan, mint egy vonat. Egész sok párhuzamot találtunk. Szóval egy nagyon-nagyon jó tapasztalat volt az erdélyi munkatársakról ez a nap!

Egy plébánián voltunk

Este, amint hazaértem bedőltem az ágyba. Másnap, vasárnap igyekeztem jó férj lenni és mindenben segíteni itthon. Délután vendégeink voltak, majd gyerekmisére mentünk, gitároztam. Este, amikor mindenki lefeküdt, hozzáláttam az egri Fülöp kurzus meghívóját feltenni ide a weboldalra, jelentkezés, mindent amit kell, reklámcsíkot készíteni hozzá, sőt most egy plakátot is kért Kati készíteni hozzá.

Plakát

Utána még összeraktam gyorsan az olaszországi angol nyelvű levelet, amit Anita közben átküldött. Későn lett vége a napnak.

Azt hiszem tényleg itt az ideje titkár után néznem. Nem győzöm a feladatokat. Hogy is mondjam? Fejben sokkal többet csinálok meg, gondolok el, találok is, tervezek, mind amit meg is vagyok képes valósítani a két kezemmel. A mennyországban biztos máshogy lesz ez, az idő nem fog így korlátozni, de egyelőre azt hiszem marad az, hogy több kéz kell ezen dolgozzon: manuálisan megvalósítani sokkal több idő, nem egy pillanat, mint kitalálni és elgondolni. Éveken keresztül én voltam a titkár az iskolában 2003-ban kezdtem: Laci, Titusz, Anita volt a fej és a kéz, aki elkészítettem. Lassan 6 éve szolgálok úgy, hogy a magam titkára vagyok. Változtatnom kell. Jézus, köszönöm a múlt heti pörgést, hogyan valósul mindez meg, te már tudod. Legyen meg a te akaratod!

  • Jóbel