Pál kurzus - Kisszállás

Evangelizátor

Régen csak a megtérteket keresztelték meg. Ma a megkeresztelteket kell megtéríteni. A Pál kurzus elsősorban erre tanít meg.

A kurzus célja megismerni a kérügmát (az örömhírt) az üdvösségterv keretében, hogy hatalommal és megfelelő módon, új módszerekkel és új eszközökkel hirdessük az Evangéliumot.

Ez az Evangelizátor-képző kurzus, az Iskola „gerince”, mert iskolánk célja az új evangelizáció számára új evangelizátorok képzése, akik képesek átadni a kérügmát, Jézus Örömhírét, hiszen ez a keresztény élet alapja. Ebben az értelemben ez a kurzus a legfontosabb és legszükségesebb képzése a Kérügma • Karizma • Koinónia programnak.

A kurzuson megtanulunk új módszerekkel és kreatívan dolgozni úgy, hogy saját környezetünkben evangelizációs közösségeket hozzunk létre. A Pál kurzus egyáltalán nem elméleti, hanem nagyon gyakorlatias, sok dinamikával, közösségi és egyéni feladattal, éles evangelizációval, mert evangelizálni csak evangelizálva tanulunk meg.

Tartalom

A kurzus témáiból:

 • Az evangelizátorrá válás négy feltétele
 • Az egyházi tanítóhivatal az evangelizációról
 • Az evangelizáció három területe
 • A kérügma és a katekézis különbsége
 • Jézus kérügmájának tartalma, célja, eszköze
 • Az apostolok kérügmájának tartalma, célja, eszköze
 • Az üdvösség terve
 • A ma kérügmája
 • A kérügmatikus tanúságtétel
 • A Szentlélek erejével evangelizálni
 • Az evangelizáció három szereplője, stb.

Beszédem és igehirdetésem nem a bölcsesség meggyőző szavaiból állt, hanem a Lélek és az erő bizonyságából, hogy hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Isten erején nyugodjék. (1Kor 2,4-5)

Tanúságtétel: 

„Isten kegyelméből 1994-ben Rómában vehettem részt Pál kurzuson. Amit ott Isten a szívemre helyezett, egész további éltemre meghatározó lett. Száz húszan voltunk a kurzuson a világ minden részéről. Egy napon elindultunk Pál börtönébe. Senki más nem volt ott, csak a kurzus résztvevői. Minden ajtó és ablak becsukódott mögöttünk. Csend lett és sötét. Így telt el egy óra. Belekapaszkodhattam a falból kiálló széles vaspántokba, amelyekhez Pál odaláncolva élt.Döbbenet volt a szívemben, amikor elgondoltam, milyen hatalmas, lobogó szeretet élt Pálban Jézus Krisztus iránt, hogy ebből a súlyos helyzetből élő hittel, bizonysággal, erővel és lendülettel tudta hirdetni az Evangélium örömhírét, és képes olt erre buzdítani másokat is. Azt hiszem, mindnyájan, akik ott voltunk, a Szentlélek kiáradását kértük, hogy lehessen bennünk Pál apostol lelkülete, amikor kilépünk innen. Akkor gyertya fénye lobbant, a sötétséget betöltötte a fény, és a Szentlélek kiáradt a szívünkbe. Elindultunk a Colosseum felé. És ott, a vértanúk vérétől ázott földön egyenként felálltunk a kőfal párkányára, szemben a Colosseum nagy Keresztjével, és Bibliánkat a magasba tartva belekiáltottuk a világba hitvallásunkat sokféle nyelven. Én magyar nyelven hirdettem és vallottam, hogy Jézus Krisztus az egyetlen Úr és egyetlen Megváltó, s hogy hirdetem űt, és megvallom életem minden helyzetében, utolsó csepp véremig. E hitvallás után a Szentlélek örömében jártuk végig énekelve a turistáktól hemzsegő Colosseumot, majd a Vértanúk Templomában a befejező szentmisén egy gyufaszálat vehettem el az oltárról, hogy hazahozzam jelképül, hogy itthon is fellobbanjon az Evangélium örömteli hirdetésének tüze. És fellobbant. És a tűz továbbterjedt. Azóta felépült a csanaki Evangelizációs Centrum, és velem együtt sok testvér éli meg és hirdeti Jézus Krisztus Evangéliumát. Erre hívunk most Téged is, Testvérünk! Hogy minél többen legyenek, akikhez eljut az Evangélium. Mert mi sem hallgathatunk arról, amit láttunk, átéltünk és megtapasztaltunk. Legyen örök dicsőség a mi Urunknak! Amen.” (Maros Ildikó SSS, Győr)

Letölthető szórólap: 

Kurzusigazgató: 

Nagy Zsolt

Koordinátor: 

Soós István

Kezdés: 

2005. július 8., péntek 16.00 –

Befejezés: 

2005. július 18., hétfő 16.00 –

Helyszín: 

Kisszállási Római Katolikus Plébánia,
6421 Kisszállás, Felszabadulás út 23.

Szállás: 

A szállás a helyi iskola kollégiumában lesz. 30 fő részére tudunk ágyat és ágyneműt biztosítani, ezért kérünk, hogy ha tudsz, hozz magaddal polifoam-ot és hálózsákot.

Hozzájárulás: 

10.500,-Ft. Ebben benne van a reggeli, ebéd, vacsora, szállás, kurzus „technikai költségei”. Senki se maradjon távol anyagi okok miatt, hanem előre jelezze.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezési feltétel: Mivel a Pál kurzus a Kérügma • Karizma • Koinónia képzés második lépcsőjébe tartozik, akkor tudsz eredményesen részt venni rajta, ha már előtte a főbb első lépcsős kurzusokon részt vettél.

Jelentkezést csak a mellékelt jelentkezési lapon fogadunk el (lásd alább), amelyet a fenti postai címre kell küldeni. Kérjük, küldj felbélyegzett válaszborítékot, vagy írd meg e-mail címed, hogy visszajelezhessünk, tudunk-e fogadni a kurzusra!

További információk: Soós István sovarisoos@kukac@freemail.hu, 30/9680-207 (mobil) 77/457-045 (plébánia)

Jelentkezési határidő: 

2005. június 28., kedd –

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

 • teljes Szentírást,
 • jegyzetfüzetet,
 • hálózsákot és polifoam-ot

Iktatószám/Azonosító: 

HU-05-2
 • bubu