1. Történet

A Szent András Evangelizációs Terv az Úr Jézus hívására és küldetésére válaszol, hogy a föld határáig és az idők végezetéig hirdessük az evangéliumot.

Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Mk 16,15

Úgyszintén II. János Pál új evangelizációra való meghívására is válaszol, hogy az evangelizáció új legyen lelkesedésében, új a módszereiben és új a kifejezőeszközeiben.

Az idő homokórája
  • 1980 – Mexikóban megszületik az első kérügmatikus evangelizációs iskola, akkori nevén „Apostoliskola”, egy katolikus világi, José H. Prado Flores, és egy pünkösdi lelkipásztor, William Finke látásmódjának és együttműködésének köszönhetően.
  • 1985 – José H. Prado Flores és Emiliano Tardif atya egyesítik erejüket és karizmáikat, hogy létrehozzák ennek az evangelizációs projektnek a profilját.
  • 1997 – Létrejön a nemzetközi iroda Guadalajaraban, Mexikóban. Kinevezik az igazgatót, José H. Prado Florest.
  • 1999 – Emmo. Sr. Cardenal Juan Sandoval Iñiguez kinevezi Pbro. Lic. Luis Alfonso Zepeda-t, a Szent András Evangelizációs Iskola egyházi felelősévé.

2008-ban 2000 evangelizációs iskolát számlálhatunk az öt kontinens 60 országában, amelyek ugyanabban a látásmódban, módszertanban és képzési programban osztoznak.

28 éve képzünk új evangelizátorokat
a harmadik évezred új evangelizációja számára.

  • Jóbel