7vége - 7eleje

Pénteken már javában a Tanács lázában égtem és a konyhában tevékenykedtem. Előkészítettem az edényeket, elmostam őket, mivel már régen voltak használva. Nagy termet előkészítettük, minden flottul állt - mi is - a szombati kezdésre.

Szombat hajnaltól vasárnap délutánig a konyhába serte-pertéltem, némi rövid szombat éjszakai alvást kivéve. Hálás vagyok Istennek, mivel segítségem is volt a konyhában Böncus Dunaharasztiról két gyerkőcével.( A többi három és a férje otthon maradt. ) A tállalást és mindent ami az étkezéssel kapcsolatos mi végeztük,  Vasárnap nem csak a nagy terembe szállt fel a füst, hogy lett új - régi -igazgató, hanem délelőtt a szállás konyhájában is. Aminek szintén meg lett az eredménye, megszóllalt a füst jelző, mivel szalonnát sütöttem a túrós tésztához. Ez sok füsttel járt és az érzékeny jelző jelezte, hogy ez bizony neki sok - sokk- és "köhögni" kezdett. Űgy sípolt, hogy nem csak a tanács tagok riadtak fel, mély tanácskozásukból, hanem a gondok is itt termett, aki hangos övültéssel adta tudtunkra, hogy már megint velünk van a baj. Valóban, nem ez volt az első riasztós esetünk. Végül tegnap kultúráltan megbeszéltem vele, hogy mi volt a gond és mivel ő gond-nok ne veszekedjünk, mert még egy jó ideig egymást el kell hordoznunk. Közös békülés és kedves elköszönéssel lezártuk a témát. Ezért is hálás vagyok Istennek, mert ez az Ő műve volt, mivel  evvel a pasival, csak Isten tud bánni, mi nem.

Délután kitakarítottunk és fáradtan de örömmel mentem haza vasárnap, mert a választasnál is Isten cselekedett. Hétfő délelőtt alvással és pihenéssel telt el. Délután már itt voltunk Katival, én neki álltam a szervezéseknek illetve a még megmaradt takarítani valót elrendeztem.

Postára mentem, mint ahogy tegnap is és ma is tenni fogom. Postán már jobban ismer a biztonsági őr, mint az ott dolgozókat. Tegnap szintén szervezés, és a Katinak segíítettem a Fülöp cumókat összekészíteni a 7végi váli Fülöp kurzusra. Telefonok és egyeztetések.

Ma pedig már a Karizmatikus találkozóra készültem, Bibliai kvíz játékkal. Neten kerestem ötleteket illetve ismerős hitoktatótól kértem segítséget a gyerekek részére, hogy mit lehetne nekik az imádsággal és az Igével kapcsolatban.

Írtam néhány testvérnek, akiket kértem segítsenek ötletelni, hát kevés segítséget kaptam, szám szerint o de én reménykedem...

Köszönöm Jézus, hogy ma is sikerült sok mindennek örülnöm, pl; Moór Isti igent mondott egy kurzus  szolgálatra, hogy ma is velem voltál a munkámban és a kapcsolataimban.Legyen álldott az esti munkám, Dunaharasztira megyek a Mustármag Közösség teamjére és az Emmausz kurzus szervezése is a 2. lépcsőre kerül ma este. Istennek legyen hála!!!

  • tothaniko