április 2012

Amire erőm volt

A péntek fárasztó volt 4 óra alvással. Amíg volt erőm, addig próbáltam hasznos lenni: beszéltem Katival a kurzusukról, Angélával az evangelizációról, elkészítettem a Twitter blokkot a honlapra, lementettem a honlap smink anyagait. Levelet váltottunk Margairtával a nemzetközi iskolából. Ja, és kaptam egy megragadó tanúságtételt a mőcsényi Ászáf kurzusról, öröm volt olvasni. Gergely Sanyival gondolkodtunk közösen a honlap tárhelyén. Kb. ennyi fér bele mielőtt végképp kidőltem.

Ezernyi tennivaló és öröm

Tegnap reggel összeírtam egy 24 pontot teendő listát. Gondoltam, hogy a nap végére, nem lesz kész. De ezek sikerültek:

Pótoltam a szolgálati naplót és blogot. Tájékoztattam a tanácsot, hogy lesz két Fülöp kurzus a közeljövőben, amit nem az iskola tart. Tündének és Obonak átadtam memoQ fordítást. A János könyv rajzairól kértem segítséget a tanácstól, hogy vajon szerintük is gáz minőségűek, és valamit csinálni kellene velük. A hozzászólások alapján újra kellene ezeket rajzolni.

Archiváltam a Prince-es kutatásaimat, hogy máskor meglegyen, este folytattam a ConTEXt-el, de sikerre nem jutottam. Meg kell találnom, milyen eszközzel tördeljem majd ezt a két könyvet: LaTeX, ConTEXt mkii vagy mkiv, Scribus és most beszáll a Prince és a Libreoffice is a versenybe.

Levelek... levelek...

Hát, a tegnap napom viszonylag egyszerű volt. Két témám volt: Összeállítani az iskolaközösség-vezetők napját és kiküldeni rá a személyes meghívókat. A másik téma pedig a Fenntartói Klub összegzése. Nem tudom megbecsülni sem, hogy mennyi telefont bonyolítottam le. Sokat. És még nem értem a végére. Gyakorlatilag egész nap tényleg ezt csináltam.

Este nekiálltam végére járni a tördelőprogram kiválasztásának a két könyvhöz. A vizsgálati szempontok alapján a Price kiesett a licence miatt. A vázlatra jó lesz (Zárójel: meg lehetne vele csinálni az online vázlatot, amit webböngészővel lehetne nézni, mondjuk egy tábla gépen; minden munkatárs írhatna hozzá saját kiegészítést; és mindenki generálhatna saját PDF-et, amiben benne lennének a saját jegyzetei, vagyis is személyre szabott vázlatok lennének... Hm, hm, nem is rossz). A LibreOffice és a ConTEXt mkiv vetekszik most. Nálam most a ConTEXt áll győzelemre.

Két nap küzdelem.

Kaptunk tegnap reggel Pepétől egy meghívót Rióba a nemzetközi ifjúsági világtalálkozóra, először azt fordítottam magyarra a tanácsnak. Elkészítettem a havi beszámolómat és az áprilisi terveket. Évának segítettem az Ifi-Bandi programot hirdetni. Majd szépen újra nekiálltam a Fenntartói Klubnak: telefon, telefon, telefon... Este a honlapon még két apróságot javítottam: az IE8 hibajelzőt és az email-cím megjelenítést. Ezt írtam konkrétan.

Rendhagyó

A mai napom egy elég rendhagyó volt. Azzal indult, hogy miután tegnap este hazaérkeztünk a családdal az éjszakát a Hanna mellet töltöttem, mert hányós-hasmenős vírust kapott el. Éjjel 4-kor Erácskám leváltott (ő addig a Dórival volt). Szóval kicsit megcsúszva kezdődött a nap :).

Mit is csináltam ma? Foglalkoztam a Fenntartói Klubbal. Van újabb csatlakozó. Néhányan adatot pontosítottak. Rendbe raktam az alapítványi iktatót. A Betlehem szerveren rendszert frissítettem, előtte biztonsági mentést készítettem. Válaszoltam az ünnepek alatt gyűlt levelekre.

  • Jóbel

Készülök

Spanyol órával kezdtem: Ildikó lektorálta a tegnapi fordítást :). Ezt később javítottam itt.

Feltettem a szegedi Fülöp kurzust a weboldalra. A meghívót elkészítették hozzá ügyesen én csak a forgó ajánlót készítettem hozzá. Szerveztem a vasárnapi napot. Segítettem Évának az Ifis nap meghirdetésével. Egy picit foglalkoztam a Fenntartói Klubbal.

De a nap hátralévő részében a vasárnapi iskolaközösség-vezetői napra készültem.

Köszönöm Jézus a kreativitást! Holnap Budapesten!

  • Jóbel

Budapesten

Fenn vagyok Budapesten. Először Dóri születése óta.

Reggel utaztam fel Marával és két koleszossal, akik Tündihez mentek tovább Ménfőcsanakra.

Ahogy fölérkeztem, elsősorban a vasárnapi képzési nappal foglalkoztam: Befejeztem a rövid kis vázlatot: "Az iskolaépítés öt fázisa" címmel. Leszinkronizáltam a szervert a gépemre. Lacinak tömörítettem a mőcsényi Ászáf kurzus hanganyagát és töltöttem fel fájlmegosztóra. Megkaptam Jonathantól, Mexikóból a Timóteus kurzus teljes anyagát: vázlatot, munkafüzetet, címlapot, plakátokat spanyolul. Ha Angéla fog tartani Timóteus kurzust, akkor indulhat a vázlatfordítási projekt is. És egy kicsit ma is építettem a Fenntartói Klubot.

Ma találkoztam itt az irodában Zitával, akivel még anno együtt kezdtük el kurzusokra járni :).

Nagyon ki vagyok merülve, alszom. Salom Jézus!

  • Jóbel

Előkészület és TŰZ evangelizáció

Ma reggeltől három óráig a holnapi vezetői napot készítettem elő Katival. Délután még nem lettem kész, de már nem álltunk rosszul.

Elmentem az Új Jeruzsálem Közösség TŰZ evangelizációjára. Már ős régen voltam. Találkoztam régi ismerősökkel. Meghallgattam Dombi Vera tanúságtételét, aki az elmúlt budapesti Fülöp kurzuson tanított is. Aztán beállítottak vetíteni :).

László Viktorral beszéltük, hogy mit lehet tenni, mert októberben pont egy időben lesz az Új Élet kurzusunk az Ez az a nap!-pal. Hát, egyelőre nem tudom lehet-e valamit tenni.

Le vagyok maradva

Távirati stílusban. STOP :)

Vasárnap: Budapesten Iskolaközösség-vezetők napja. Szuper volt. Utána egy óra tanácsülés. Majd takarítás, pakolás és utazás haza Szegedre.

Hétfő: Alvás, pihenés… :) Nagymácsédi Fülöp kurzus meghívó a weboldalra + ajánló reklámcsík elkészítése, közösségi oldalakon megosztás. Kurzusengedély Zalaegerszegre. Este vezetői kör.

Kedd: Angol óra Ildivel. Utána megvettem a széket. Végre van min ülni munka közben :). Utána Zsoltinál voltam néhány órát, hogy összerakja a Karizmatikus Találkozó plakátját. Délután itthon hétvégi anyagok rendezése. János kurzus megbeszélés Katival. Váci kurzus plakátja.

  • Jóbel

Beszámoló a püspök úrnak

Ma hajnalban megérkeztek a képek és a szöveg Danitól, úgyhogy reggel miután elvittem Hannát a suliba egyből ehhez kezdtem hozzá. Délre már itt volt a kezemben kinyomtatva, két példányban, spirálozva, postakész állapotban. Remélem elsőbbségivel odaér holnap Pécsre, hogy hétfőn mehessen vele Tibi atya és Dani az Udvardy püspök úrhoz. Jó, hogy tegnap éjszaka elkezdtem, így be tudtam fejezni.

Lezártam a webtárhely keresést, maradunk a jelenlegi szolgáltatónál. Az erdélyi honlapok is ide fognak költözni. Racionalizálunk, spórolunk.

Volt néhány levélváltás, aztán még nekifogtam a '98-as Timóteus kurzus magyar és spanyol szövegének párhuzamosításához. Először úgy tűnt, hogy kifog rajtam, mert a szövegben időnként spanyol és magyar oldalon is kriksz-krakszok jelentek meg, de végül találtam egy jó megoldást. Ezzel sikerült eljutni a 1400-ig szegmensig az 1500-ból.

Vajdasági misszió 1.

Ma találtam WIFI-t, úgyhogy írok nektek, mi is történik a misszióban.

Csütörtök este érkeztünk: Cs. Laci, Kunzsabó Zoli, Gézu, Bíborka meg én Magyarországról. Csókán csatlakozott hozzánk Ildi, Mari, Erzsi és Sándor. A misszió vezetője Pozsár Ildi, a helyszíne pedig Kisorosz (11 km-re Kikindától, ez édesanyám szülőfaluja - ezért jöttem). Másnap csatlakozott hozzánk még Robi atya és mások is.

Vajdasági misszió 2.

Vasárnap délelőtt egy gyógyító szentségimádáson szolgáltunk, majd délután a misszió bérmálással ért véget, ahol mi is szolgáltunk. Utána pakolás, vacsora a püspök atyával, pakolás újra és utazás hazafelé. A határon gyorsan átjutottunk, 10 környékén itthon is voltam estére. Nekem nagyon tetszett ez a missziós csapat, sokféle karizma és tehetség volt benne, igazi közösségi evangelizáció volt.

Nagyon jó volt a gyermekkorom falujában evangelizálni. Nagyapámnál sokat voltam kinn Kisoroszon és Erős Lajos nagybácsimról is egy csomó történet eszembe jutott, hogy ő hogyan járult hozzá az életemhez. Amikor a tájházban evangelizáltunk, átmentem a szomszédos temetőbe nagyapám és nagyanyám sírjához is. Sajnos a rokonokat, akik jöttek köszönteni, már nem nagyon ismertem meg :).

Köszönöm Jézus ezt a missziós utat. Magvetés volt. Adj erőt és lelkesedést, örömet a következő hét evangelizációjára is.

Van újra net!

A T-Home tegnap karbantartást végzett, délelőtt nem volt net-kapcsolat, de aztán délután sem volt, mire megállapították, hogy eszközhiba van. Ma reggel kijött a szerelő, és kicserélte a modemet, mert hogy ez már nem támogatott a karbantartás óta :). Zseniális, hogy nekem kell bejelenteni a hibát. Mondta, hogy erre a cserére elvileg volt ember, aki elvégezte, de ezek szerint nem teljes körűen. A lényeg, hogy most már működik és tudok tovább dolgozni idehaza.

A hétfői napot pihenéssel töltöttem, aludtam nagyokat, néhányszor egyeztettünk a a János kurzusról, a webtárhelyet rendeztem, jelentkezőket. Összekészítettem a Timóteus kurzus fordítását Andrisnak, de még nem tudtam kiküldeni, mert még nem ért fel a megosztó oldalra. Aztán kedd reggel nettelenség fogadott. Délelőtt Ildikóval spanyoloztunk, aztán megkészültem a tanításaimra. Era szerint isteni ajándék, hogy nincs net, mert legalább rendesen készülök a tanításokra. Szóval a tegnap a János kurzussal telt.

  • Jóbel

Jó hír Vajdaságból

Ezt a bejegyzést most már Budapesten írom. Miután megjött a net otthon és hozzáfértem a szerverhez nekiláttam a névre szóló mellékletek elkészítéséhez a János kurzushoz. Tanításra készültem még ezen kívül.

Pepével értekeztem a könyvek ügyében: igen, a János könyvhöz újrarajzolhatjuk a képeket. Pepe buzdított, hogy ne mondjunk nemet a riói ifjúsági világtalálkozóra, jobban mondva az Ifjú Szent András világtalálkozóra. A mai nap jóhíre a Pozsár Ildi: magyar Szent Andrásos ilyen magas egyházi feladatkört még nem kapott ebben a minőségében :). Végül, miután megkött a net, sikerült Andrisnak átadni a fordítást.

Budapestre Ildivel jöttünk fel este, az autó tele van a János kurzusos cuccokkal. Este itt az előbb még Serbán Attilával tartottunk egy Skype-os megbeszélést az Emmausz kurzusról, ami péntek este fog kezdődni Pécsen.

Ennyi fért bele a mába. Holnap ébredünk és kezdődik a János kurzus első napja.

Köszönöm a mai nap örömeit és a jóhírét, Jézus!