Amire erőm volt

A péntek fárasztó volt 4 óra alvással. Amíg volt erőm, addig próbáltam hasznos lenni: beszéltem Katival a kurzusukról, Angélával az evangelizációról, elkészítettem a Twitter blokkot a honlapra, lementettem a honlap smink anyagait. Levelet váltottunk Margairtával a nemzetközi iskolából. Ja, és kaptam egy megragadó tanúságtételt a mőcsényi Ászáf kurzusról, öröm volt olvasni. Gergely Sanyival gondolkodtunk közösen a honlap tárhelyén. Kb. ennyi fér bele mielőtt végképp kidőltem.

A hétvégén pihentem, aludtam nagyokat, nappal is. Rám is fért. Közben készültem újra a tördelési feladatokra, mivel ebben az évben két könyvet is tervezünk kiadni. Néztem miféle tördelési lehetőségek vannak most. Szombaton a Scribus fejlesztői verziójával foglalkoztam: egy csomó jó fejlesztést tettek bele, csak mikor lesznek már benne OpenType képességek? Ez az egy hiányzik belőle, hogy jó legyen. Másnap a ContTEXt-et néztem, de nem látok benne változást. Ami nagyon jó benne az a baseline grid támogatása, de nem látom hogy javították volna az MkIV-ben és hiányzik a hz funkció is ebből. A LaTeX3 nem tűnik úgy, hogy lehetne használni, vagy legalábbis én nem akadtam nyomára. Néztem a sima LaTeX-et is (az Effetát készítettem még ezzel), találtam két modult, de nem azok, amik nekem kellenek. Végül a Prince-t próbáltam ki: HTML és CSS segítségével készít PDF-et. Egész ígéretes, a fejlesztője világhírű szakember. Ha a könyvre nem is lesz jó, elgondolkodtató, hogy a vázlatoknak legyen webes és PDF-es változata. Kristóf biztos örülne neki :).

És nagyon jó volt egyedül énekelni a virágvasárnapi passióban ezt a mondatot: Ez az ember valóban az Isten fia volt. Köszönöm Jézus a hétvégét és az egész mögöttem lévő hetet. Adj erőt a következőhöz.

  • Jóbel