június 2013

Ez az a nap!

Ma van Budapesten a híres Ez ez a nap! Én itthon vagyok, most kivételesen nem mentem el rá.

Bocsánat, kedves Barátaim és fenntartók, ha ez most kicsit technikai lesz, de most ilyet csinálok az evangelizációért. :)

Csütörtökön, amint írtam előzőleg tehát nekiestem a CRM Core modul tanulmányozásának. Egész megörültem neki, mert nagyon kis ügyes dolog, de délutánra rájöttem, hogy nem fogom tudni alkalmazni. Egyedül a kapcsolatok modult tudtam volna belőle használni, a többi két típus nem jó arra, amire nekünk kellene. Úgyhogy este elkezdtem egy másik csomagot tesztelni a RedHen-t. Este már úgy feküdtem le közi után, hogy talán ebből lesz valami.

 • Jóbel

RedHen first_name és last_name módosítás

Csak bejegyzem egy el nem vesző helyre, hogy mit kell módosítani a RedHen-en ahhoz, hogy a first_name és a last_nem a magyarnak megfelelő sorrendbe kerüljön.

redhen/modules/redhen_contact/redhen_contact.module 811. sor

/**
 * Callback to get $contact->full_name.
 */
function redhen_contact_property_full_name_get(RedhenContact $contact, array $options, $property_name, $entity_type) {
 //$name = $contact->first_name . ' ' . $contact->middle_name . ' ' . $contact->last_name;
 $name = $contact->last_name . ' ' . $contact->middle_name . ' ' . $contact->first_name;
 drupal_alter('redhen_contact_name', $name, $contact);
 return $name;
}

/redhen/modules/redhen_contact/includes/redhen_contact.forms.inc 36. sor

Egy hétvége szolgálattal

Áh nem, most nem kurzuson voltam, hanem a gép előtt szolgáltam. Erika tanult, gyerekek nagyszülőknél, én Era mellett ültem a gép előtt. Építem a közös nyilvántartási rendszert. Ez most már nem tanulás, nem teszt rendszer, hanem élesben megy. Itt a weboldalon. Egyelőre még nincs hozzá senkinek hozzáférése, csak képeket tudok mutatni róla.

Egy szokásos nap

A hétfői nap híre: Pepétől kaptunk levelet, hogy a lengyel püspöki kar megalapítja a saját evangelizációs iskoláját. Erre novemberben kerül sor, meghívták rá Pepét, kurzust fog tartani és bekerül az iskola a lengyel evangelizációs fórumba. Váó! Gratulálunk a lengyeleknek. Nem tudom náluk milyen az egyházi helyzet, de ha ilyen történne Magyarországon, az kész csoda lenne.

1364/1880

Kedden reggel befejeztem az Isten Mosolya közösség János kurzus meghívóját, feltettem a webre. Gyertek erre a János kurzusra! Fiatalos lesz, zömmel egyetemisták lesznek és szép helyen. De minden nagyon egyszerű lesz. Még kb. 10 hely van a kurzuson.

Aztán Katival egyeztettünk egy sort az ima után: új magot kell elvetni, hogy Isten fává növeszthesse. De erről majd később.

 • Jóbel

Pepe fontos levelet küldött

Szerdán a hírlevél volt a nap fő célja. A húzós április után a május eleje is még az volt, úgyhogy rájöttem, hogy kimaradt a szokásos havi értékelő és tervező a hónap elején. Meg is látszott rajtam :). De ezt most először pótoltam, aztán összeszedtem a májusi eseményeket, végül összeállítottam a munkatársi hírlevelet, Kati átnézte, kiküldte. Kész.

Most kaptunk felkérést a Hungario-ra :(. Miután februárban és márciusban hiába kerestük a kapcsolatot, most hívnak. Körbenéztem, a legjobb embereink már mást csinálnak.

Este még tanulmányoztam az Adatvédelmi Nyilvántartásba való bejelentkezést, meg végiggondoltam a mostani adatvédelmi folyamatot, még a belső szabályokat. Minden nem lett világos. Jogász segítségét kértem, remélem kapok. Jövő héten benézünk ebbe a hivatalba.

És persze fejlesztettem az nyilvántartást is: fejlesztés blokk, regisztráció súgó...

Kudarc

Tegnap délután nagyon nevettem magamon. Visszaemlékeztem az András képzés egyik tanítására, ami hangsúlyt kapott, hisz több testvér nem így gondolkodott: a kudarc nem vereség, mert a kudarcok által közelebb jutok a megoldáshoz. Amit tegnapra terveztem (a közös nyilvántartási rendszeren), ugyanis nem sikerült. Megrekedtem egy problémánál (felhasználó nevének visszaszinkronizálása a kapcsolatba): egyszerűen nem tudtam összehozni a szabályt (rules modul), talán hibába ütköztem, talán csak nem értem, hogyan kellene használni. Rengeteget olvastam, sokféleképpen próbáltam, de sehogy sem sikerült. Úgyhogy amikor abbahagytam a probléma feletti rágódást, csak erre tudtam gondolni. Majd legközelebb!

Hála Jézus a kudarcokért is! Már közelebb vagyok a megoldáshoz, mint előtte.

 • Jóbel

1172

A hétvégén szombaton itthon voltam, az elektronikus jelentkezési adatok feldogozásán dolgoztam: 1172 jelentkezés volt eddig. Végül 180 új, és 470 meglévő névjegyet készítettem elő. Kézzel kellett feldolgozni, persze, ami lehet a gép segített. Az újakat sikeresen fel is vittem, de a meglévők frissítése nem sikerült. Itt egyelőre megállt a tudomány. Elakadtam. Ez volt szombat este. Úgyhogy jobb híján a fordításra koncentráltam, mással nem tudtam haladni. És sikerült megtalálni a contact fordítását: „névjegy” lesz.

Vasárnap igyekeztem pihenni: család, takarítás, gyerekmise, kikapcsolódás. Aztán még megírtam a Mara számára a vázlatot a hétfői üllési misszióra. Végül Fricitől kértem segítséget RedHen ügyben és kaptam is. A következő hét elsősorban szervezésről fog szólni: Új élet és nyári kurzusok.

 • Jóbel

Pörgés és futás

A hétfői nap egy nagy futás volt az idővel és pörgés.

 • Először is reggel eldöntöttük, hogy megtartjuk az Új élet kurzust, utána egyeztettem Lacival és Zsoltival, Katival. Megrendeltem az ichtüszöket a kurzusra.
 • Évinek segítettem.
 • Marával egyeztettem az esti tanításáról, utána megszerveztük az utazást - kétszer is :) - majd Zsoltinak segítettem a bibliai regiszter elkészítésében (a protestáns-katolikus kánon különbségeiről meg az érintett könyvek hosszúságáról). Aztán kinyomtattam ezeket, elkészítettem a közös igeolvasásra is lapocskát.

Egy hajtós keddi nap

A keddi napom sem volt rövid.

Próbáltam segíteni Varga Laci barátomnak, intézni az leendő kecskeméti iskola ügyeit.

Katival készültünk az Új élet kurzusra, kelléklista, egyebek.

Fricivel dolgozunk a RedHen finomhangolását, reggel és este is ezt nyomtam. Helyesebben ő dolgozik, én csak örülök, hogy kész egy hiba. Ezzel kapcsolatban még megcsináltam, hogy kapjunk levelet, ha új regisztráció van és ki kell keresni az adatlapját. Feldolgoztam még a Bandista személyi lapokat is. 175 új személy, 240 meglévő. Az újakat fel tudtam tölteni, a meglévőeket egyelőre nem tudom. Az előző adaggal 713 sor vár beimportálásra. Remélem, Frici meg tudja oldani majd ezt a hibát és ezzel kész lenne a személyed adatok feldolgozása, ami rendelkezésre állt a honlapokon.

Learchiváltam az üllési anyagokat hétfőről.

Este még Évának átállítottam az ifi.ujevangelizacio.hu sminkjét.

Örömmel pihentem le este. Jó volt Jézusért szolgálni.

Bandifi erősítés

A legfontosabb szerdai esemény az volt, hogy megszületett a megállapodás: Sidó Éva, aki most Csongrádon fejezi be az iskolai évet, szeptembertől jön Budapestre (Törökbálinton fog lakni), egészen pontosan teljes idejű szolgálónak, az alapítvány alkalmazásába. A feladata a Bandifi projekt kiépítése lesz :) Világos számunkra, hogy ez Isten akarata. Tegnap minden részletet tisztáztunk, a vezetőség (Titusz, Zsolt, Kati, én) teljes egyetértésben vagyunk ebben. Örülök. Legyen több fiatal az új evangelizációban, úgy ahogy én is 20 évesen kezdtem. Kedves fenntartók, hamarosan jelentkezem, hogy aki még nem ismeri őt, az megismerhesse és a BandIFI projektet is.

Újra Budapest

Már régen voltam Budapesten. Csütörtök reggel otthon kezdtem, elintéztem a legfontosabb leveleket, aztán felutaztam Budapestre. Túléltem az általam eddig látott legnagyobb dugót az M0-son. Először Lacival beszéltem át az Új élet kurzus tanítását, utána Katival és Zsoltival. Ez volt a nap fő tevékenysége, mármint időben.

Aztán Katival nekiláttunk az eszközök összevadászásának a raktárból, névre szóló mellékletet készítésének.

Este befejeztem az adminisztrációs rendszeren a duplikátumok kiszűrését: 1700-ről indultam, 1645 maradt. A többi duplikátum volt, de ez elég jó arány. Volt akinek három regisztrációja is volt :). De ez kész. Jöhet most már kézzel a munkatársi státuszok és elköteleződések feldolgozása. De ez már a jövő héten.

Amikor egyedül maradt, akkor készültem a tanításaimra, biztonsági mentést készítettem, szinkronizáltam. Aztán Zsoltival beszélgettünk az iskola aktuális ügyeiről.

 • Jóbel

3. Új élet kurzus Budapesten

Péntek reggel látogatást tettem Borka Balázs társasáhában a NAIH-ban. Olyan kedvesen fogadott bennünket az ügyfélszolgálatos hölgy. Le voltam nyűgözve. Az adatvédelmi törvény helyes alkalmazása végett voltunk náluk. Egész jók vagyunk. Kaptam néhány tanácsot. Azért mentem, hogy mivel most kiépül a közös nyilvántartás, leellenőrizzem, hogy minden rendben van-e.

Aztán pedig kezdődött az Új élet kurzus az Új Jeruzsálemmel. 16 résztvevő volt. Nagyon jól éreztem magam az Új Jeruzsálem csapattal: Császár Balázs, Bibi, Timi, Kati, Zsolt, Laci volt a szolgáló csapatban. Ez volt a 3. kurzus, amit mi csináltunk, van további néhány ötlet, hogy mivel lehet javítani. Tamás atya volt misézni. Ő is egy olyan pap, aki öröm hallgatni, amikor prédikál.

Eléggé elfáradtam, hazafelé nehéz volt ébren maradni a volán mögött, vasárnap este fél 8-ra érkeztem haza.

Forróság

Hétfőn az üllési misszió tette ki, reggel még szétpakoltam a hétvége dolgait, aztán felkészültem az aznapi tanításra, tanításvázlat, melléklet elkészítése, hogy ki lehessen osztani. Aztán Csabi, Márti, Mara, Kristóf voltunk kinn Üllésen. Ez volt a tavaszi misszió utolsó alkalma. Nyáron megmutathatják mit tanultak. Későn értünk haza.

Kedden kitört a kánikula a számomra. Ismertek, a forróságot nehezen bírom. Most pedig van benne részem, nincs rám jó hatással. Szóval kedden pihenőnapot tartottam, megpróbáltam pihenni, aludni, mert volt mit kipihenni. De nem nagyon ment, a melegtől csak fáradtabb lettem, felborult a ritmusom. Remélem, ti, barátaim és fenntartóim jobban bírtátok. Ebben gyenge vagyok.

 • Jóbel

Kolduló elkészült

A hétvégi jól sikerült pihenés után hétfőn befejeztem az idei kolduló levelet. A pénteki un-kreativitás után, végül is elég jó. Éva, Kati már átnézte, még Tituszra várok. Kb. így néz ki.

A Fenntartói Klub hírlevelének rám eső részét is elkészítettem.

Kedden a nemzetközi logisztika dokumentum szövegével foglalkoztam. Ildikótól Word dokumentumban kaptam. Először megpróbáltam átemelni a fordítást az eredeti dokumentumomba, de az első mondatkihagyásnál abbahagytam és áttértem memoQ-ra. Mivel minden mondatot meg kell nézni, elég lassan haladok. Tegnap éjszaka 51%-nál hagytam abba. Ahhoz képest, hogy úgy gondoltam, hogy ezzel nekem egyáltalán nem kell foglalkozni, csak átküldeni a tanácsnak, elég sok időbe telik. Mást terveztem a hétre. De úgy tűnik ma is ez lesz a szolgálatom. Köszönöm Jézus!

Kati egyedül hagyott

Egyedül vagyok :(. Kati elment pihenni szabadságra.

Szerdán egész nap a nemzetközi SZMSZ második felét bújtam. Nagyjából éjfélre kész is lettem vele. Már úgy értve, hogy ami fordítás megvolt belőle Ildikótól. 95%-on van, mivel egy fejezet fordítása még nincs kész. Szóval itt szépen megálltam. Learchiváltam a dolgokat, elküldtem a tanácsnak. Kipróbáltam, hogy a készülő Scribus 1.5 hogyan tudja beimportálni az IDML-t. Egész jó, de nem tökéletes, hanyagolom.

SZMSZ