augusztus 2013

Boldogok

Na, kedves barátok. Ma vége lett a Boldogok vagytok kurzusnak. Vasárnap este óta vagyok Budapesten. 4 nap készülés, majd megérkezett Dexter és péntek reggel kezdtük a kurzust. 50 körül voltunk. Most csak annyit, hogy megérte a sok fáradtság. Köszönöm neked Jézus, hogy erőt adtál!

  • Jóbel

Újra itthon

Újra itthon vagyok. Vasárnap este érkeztünk haza. Tegnap már a gép előtt ültem: Elkészítettem a Boldogok vagytok kurzusról a helyi team beszámolóját/értékelését, amit el kell küldeni a kurzus után a nemzetközi irodának; javaslatokat írtam a kurzusról a záró team alapján. Aztán Dexter kérésére javaslatot küldtem Pepének a szerdai nemzetközi tanács megbeszélésre, hogy az erdélyi iskola legyen önálló iroda és a tanács teljes jogú tagja. Ehhez elkészítettem a statisztika spanyol fordítását is. 714 kurzust és képzést csináltunk eddig :), ennek 10% volt Erdélyben.

Aztán levelek, telefonok, chat-elések vártak rám. Rám cuppantak a testvérek, ahogy megláttak :). Este elrendeztem a Boldogok vagytok képeit és hanganyagát. Feltöltöttem és kiküldtem a résztvevőknek az értesítő emailt. Mivel Kati még a János kurzusról nem csinálta meg ugyanezt, azt is megcsináltam egy füst alatt. Most szépen töltögetem fel a saját szerverünkre az anyagot.

  • Jóbel

D7.23

Kedden tovább folytattam a Boldogok vagytok kurzus archiválását, a videókat is feldolgoztam. A nap fő tevékenysége a honlapok Drupal motorjának frissítése volt 7.23-ra: mentés, frissítés, ellenőrzés minden oldalon. Az ifi oldalon beállítottam normálisra a SPAM-szűrést. A feltornyosult leveleket is sikerült feldolgozni. Elkészítettem az egyetemista Fülöp kurzus és a Bandifi legyél igazi kurzusának ajánlóját és feltettem őket a weboldalra. És belealudtam a napba :); még mindig mínuszban vagyok, úgy érzem. De hála neked Jézus!

  • Jóbel

Eddig 103

Pénteken két rendkívüli esettel is foglalkoznom kellett: az egyik a pécsi János kurzussal kapcsolatos, de erről majd talán később számolok be. A másik kérdés pedig egy két munkatársat érintő konfliktus volt. Aztán néhány kisebb feladat után folytattam a munkatársi adatbázis feltöltését. Most már csak a három nagy egyházmegye maradt: a szombathelyi, a pécsi és a kecskeméti. Minden más megvan, a megszűnt iskolaközösségek is. Eddig tehát 103 aktív tagot, 66 már nem tagot, 1 érdeklődőt és 4 vendégtanítót tart számon az adatbázis. Néhány konfúz elnevezést rendbe raktam és súgót írtam az adatbázis néhány mezőjéhez. Szombatra ez készen is lett.

A szombat hátralevő részét és a vasárnapot pihenéssel töltöttem, hogy készüljek az előttem lévő kurzusra.

Ma visszaérkeztek Dolli jóvoltából a pécsi Jánosról a plakátok, feltettem az András képzés meghívóját, szolgálati beszámolót és értékelőt készítettem...

Jézus, köszönöm ma Dolli tanúságtételét!

  • Jóbel

Készülés a János kurzusra

Hétfőn elkészítettem még a tanács számára az összefoglalót a Dexterrel történt rendkívüli tanácsülésről és a megállapodásokról. Futottam még egy kört az erdélyi Mária kurzus ügyében.

Ezzel lezártam az irodai dolgokat és már egyedül a János kurzusra koncentrálhattam. Egyeztettünk még Szonjával néhányat, és még sokakkal... Kedden már csak a tanításaimra készültem. Elkészítettem a névre szóló mellékleteket. És írtam néhány oldalt a János kurzus adaptációs jegyzetébe. Összepakoltunk Erával a kurzusra. Pilisszentivánon lesz a kurzus. Holnap, szerdán találkozik a team nagy része Budapesten. Csütörtök este kezdünk 28 résztvevővel :). Kialudtam magam a hosszú hétvégén, jöhet a kurzus!

Köszönöm Szentlélek, hogy vezettél.

A pilisszentiváni János kurzuson jártam

Aug 21-én, szerdán indultam a János kurzusra, Mikivel és Szonjával. Budapesten még aznap készültünk, rendeztük a dolgokat, vásároltunk, majd másnap reggel indultunk a kurzusra. A pilisszentiváni plébánia közösségi házában volt a kurzus. A helyszín teljesen jó volt és az időjárás is irgalmas volt hozzánk. A résztvevők is megérkeztek, úgyhogy Robi atya, Zsolti, Kati, Bibó, Szellő, Marci és Szonja társaságában szolgáltam a kurzuson. Meglepő volt, hogy milyen könnyedén fejezték ki hitüket a fiatalok :). A kurzus imádságai és dinamikái így kicsit hosszabbak voltak, és tényleg 11kor fejeztük be a programot este. Kifejezetten keveset aludtunk. De nem bántam meg ezt a kurzust! Nagyon jó volt. Volt rajta néhány barát és sok értékes testvér, akit most ismertem meg.

Kedden éjszaka érkeztem haza a kurzusról, hoztam Mikit és Kristófot vissza Szegedre. Képeket itt találtok a kurzusról.