március 2014

Barlangba bújva

A sok ki apró feladat után nekiálltam néhány nagyobb lélegzetvételű szolgálatnak. Elbújtam a barlangban és dolgoztam. Félretettem a napi feladatokat, hogy haladjak azokkal, amire egyszerre nagyobb figyelmet kell fordítani.

Van új fordítani való: az interaktív vázlat és a vázlat sablon. A könnyű részen átestem, de a nehezebbre felkértem Andrist.

A webszerver biztonsági mentésével foglalkoztam. Végül arra jutottam, hogy minél előbb szolgáltatót kellene váltanunk, ha már úgyis megszűnik a jelenlegi szolgáltatás ez évvel.

A RedHen CRM modult frissítettem az új kiadásra. Ezt elég óvatosan teszem, tesztelés, biztonsági mentés mellett. Jó lett, élesben is megcsináltam. Továbbá teszteltem a készülő új modulunkat, ami a regisztrációt fogja végezni, dokumentációt írtam hozzá.

  • Jóbel

IV. BandÁsz napok

Kedves Fenntartók és Barátok! Az elmúlt egy hét húzós volt, nem írtam nektek semmit a szolgálatomról. Ennek oka van, minden energiát a Band-Ász napok előkészítésébe kellett fektetni. 3 műhely előkészítésében vettem részt: az Énefüzet, a számítógépes rajz és az analógiák műhelyben. A munkatársi találkozó jól sikerült, mintegy 90-en vettünk rajta részt, ennek egyharmada gyerek volt. Lesznek képek is hamarosan róla, most egyelőre a rajz műhelyből mutatok valami :).

Énekfüzet jegyzék

A hétfői pihenő nap után kedden hozzáláttam a szolgálatnak: Megcsináltam néhány könnyű és gyors feladatot. A szolgálati naplót, felraktam a fényképeket a hétvégéről, megszerveztem a szerdai teamet, frissítettem a Sonology szervert és a felhő klienst, elköteleződéseket adminisztráltam. Emmausz kurzus teamünk volt még.

Aztán hozzáláttam a nagy falatnak, az Énekfüzet jegyzéket átnézni, befejezni. Most két és fél napot toltam még ebbe bele, de végére értem. Krepelka Márti volt most segítségemre. Így állunk. Kezdem a szerkesztést.

Csak türelem és kitartás kell ehhez.

Énekfüzet 4. kiadás készületben

Pénteken sikerült az eddig összegyűjtött adatokat betördelni az Énekfüzetbe. Egész gyorsan haladtam egy makróval, amit sikerült összehozni. Krepelka Márti közben folyamatosan új adatokat küldött, korrektúrázott, úgyhogy haladtunk.

Márti vette észre, hogy a strófajelzések időnként, véletlenszerűen elcsúsznak. Úgyhogy némi gondolkodás után egyszerűsítettem a készítésüket és írtam egy újabb makrót, ami átalakítja a már meglévőket. Ez elég stabilnak bizonyult. :) Öröm!

Aztán a fődokumentummal akadt probléma, mert össze-vissza tördelte le, amikor összerakja a fejezeteket. Németh Laci segítségét kértem, adott is, bevált! Egyedül a strófajelzések csúsztak még mindig el. Egy újabb kis makróval azt is megoldottam.

A LO Basic makró írás nem tartozik az erősségeim közé, úgyhogy nagy hála neked Jézus, hogy adtál erőt, kitartást és vezérelted a gondolataimat, hogy jó helyen keresse a megoldást!

Készülőben a hétvégi kurzusokra

Hétfőn bolondokháza volt nálam. Egyszerre csináltam 10 dolgot, mindent, ami felgyülemlett. Estére belefájdult a fejem, de a listát végigcsináltam.

Muszáj volt, mert két kurzus áll előttem: teamet szervezek, tanítókat készítek fel. Fülöp Hódmezővásárhelyen és Emmuasz Mélykúton.

Kedd és szerda jutott időm még az Énekfüzetre, eddig jutottam vele. Minden benne van, amiről kaptam szöveget és akkordot. Még vagy 15 ének lesz bele. Remélem a jövő hétig mind megkapom és be tudom fejezni. Most már a finisben van az Énekfüzet része. Aztán jöhet az OpenLP része és végül a videók fejezet.

Fülöp kurzuson voltam Hódmezősásárhelyen

Csütörtök délután kezdtem készülni a kurzusra, a tanításaimra. Pénteken még épp sikerült Lacival beszélni, regisztráltam az Ászáf kurzust, az Andrást kurzust meghirdettem, mert Obo elküldte a meghívót.

De péntek már a Fülöp kurzusé volt, nyomtattam, eszközöket készítettem, megérkezett Ildikó, átnéztük az eszközöket és indultunk Hódmezővásárhelyre. Pityu mindig szeretettel fogad bennünket, most is :). Robi atya, Anna nővér, Répás Era, Majoros Ildi, és Tóth Hajni voltak a szolgálótársak. Ők mondták a kurzus végén: „Az volt a jó, hogy tudtunk együtt szolgálni. Helyén voltak a dolgok, minden elrendezett volt. Nyugodt volt a légkör. Nagy-nagy egység volt közöttünk, nem volt idegeskedés és furkálódás.” Nekem is nagyon jó élmény volt: a résztvevők egyszerű emberek voltak és nyitottak Istenre, a team egységes, Isten jelenléte pedig erős és cselekvő. Vasárnap fáradtan de lélekben felüdülve érkeztem haza. Hamarosan lesznek képek is.