november 2014

Naná, hogy megölelte

A múlt hét húzós volt. Nagyon igyekeztem a tárhelyszolgáltató váltás mielőbbi befejezésével. Péntekre minden emailfiókot is sikerült beállítani, a kívánt új formába hozni. Katika és Laci fiókja igényelt különleges megoldást, de végül is sikerült. A weboldalak, domének finomhangolásával is elkészültem, működik minden redirect, PHP beállítás és elindítottam néhány új domén foglalást is. Annak is örülök, hogy az eddig erre célra költött pénzből most többet tudok kihozni és remélem tényleg stabilabb is lesz a szolgáltatás.

Szerdán a szegedi Noé Bárkájával gyűltünk össze, terveztünk. Csütörtökön Bolvári János atya volt nálam Mélykútról, szintén terveztünk 2015-re.

Közben még készítettem egy rövid kis prezentációt, mert Bartha Angéla részt vesz az Evangelizáció 2033 következő római ülésén és minket is fog  képviselni.

Bandifinek készült

Timi szerdán prezentálni fog a Bandifiről ‒ váratlan lehetőség adódott ‒ úgyhogy soron kívül készítettem tegnap erre a célra egy kis szórólapot. Remélem elég kreatív lesz. Elég sokáig eltartott, mire megjött az ihlet, aztán szépen elszöszmötöltem vele Scribus-ban. Ilyen lett:

Bandifi

Ezen kívül leveleket, email továbbítókat, domént, erdélyi iskolás, Noé Bárkás, tanácsos és alapítványi ügyeket intéztem. Egyelőre még nem tudom, hogy meg fogjuk-e tartani a hétvégén az Ábrahám képzést, de úgy készülök, hogy igen.

Missziós nap

Kedden irodai napom volt: egyeztetések, e-mailek, FB megosztások Pepéről, Bandifi szórólap javítás, Ábrahám képzés ügye... Sajnos az Áhrahám képzés elmarad 8 jelentkezővel. Nem örülök. Akikre számítottunk, az új iskolaközösségek, azok nem jönnek el. Este teamünk volt, készültünk a vajdasági Új élet kurzusra.

Szerda missziós napom volt: délelőtt Zsombón voltam Adalbert atyával és Lajos atyával, a diákmisén zenéltem. Utána volt egy órám, míg megérkezett a Laci, addig elintéztem a napi egyeztetéseket Oboval és Katival, majd indultunk Vajdaságba. Először egy megbeszélésünk volt a vajdasági iskola aktuális ügyeiről és a 2015-ös tervekről, majd Padén az ima- és evangelizációs estén szolgáltam (beugróként) a dicsőítésben és tanúságtétellel. Este még befejeztük az időpontok egyeztetését és indultunk haza Lacival.

  • Jóbel

Honlapfejlesztős napok

Elmaradt a hétvégi képzés, úgyhogy újra elővettem egy régi befejezetlen projektet: az alapítványi honlap technikai megújítását. Néhány hete a kinézetét rendbe szedtem, most a belső felépítése következett. Bár már jó ideje 7-es Drupal fut alatta, a beállított tartalomkezelési módszere csak a Drupal 4 lehetőségeit használta ki, vagyis az elindításakor beállított tartalomformákat és módszereket használtuk. Szóval egy generálozáson esett át, a Node Convert és a Views volt az én barátom most. Új tartalomformákat hoztam létre a régi hírek alapján és oda kapcsoltam minden letölthető dokumentumot. Röviden a lényeg ez volt a feladatban. Rengeteget felejtek, látszik, hogy nem napi szinten foglalkozom ezzel, idő kell hozzá, míg újra mindenre rájövök, hogyan is működik. De sikerült mindent megcsinálni!

Kecel

A keceli iskolaközösség szervezni nagyon jól tud. Egy iskolában voltunk, ahol teljesen otthonosan mozogtunk. Helyi plébános támogató. Ellátás és fogadás szuper. Elismerésem.

Új élet Krisztusban kiképzőt tartottam a hévégén Katival, Lacival, Oboval és Dani segítségével. 39 résztvevő volt rajta elég sokfelől: Pécsről, Szegedről, Dunaharasztiból, Szekszárdról, Bajáról, Mélykútról... de nem tudom mindet felsorolni. Jó hangulatban telt a nap. Tartalmilag ugyanazt adtuk, amit Csanakon és amit már Budapesten is. Örülök annak, hogy első blikkre mindenki jobbnak találta, mint a régi Fülüp változatot, pedig az is nagyon jó változata a kurzusnak.

Reggel korán keltünk, a 9 gyerekünket itthon hagytuk a teammel, mert Erikám már volt a budapesti képzésen, így ő volt a Mader-Gyuris-Ádám bébiszitter. Este a képzés után még volt egy megbeszélés Danival, addig a többiek összepakoltak. Este 10-re értem haza.

  • Jóbel

7 nap: iroda, Bp, Törökbecse

Hétfő:

  • A nemzetközi szervezések ügyében egy halom dolog volt: új „logisztika” dokumentumot kaptunk fordításra, ennek fordítását elkezdtük; az elismerések, jelvények ügyében kérdeztünk... FB ajánlásokat írtunk.
  • Lezártuk az Fülöp > Új élet Krisztusban projekt első szakaszát, belső értékelőt készítettem, tanácsnak osztottam meg, Dexternek küldtem ki értékelőt és a Fülöp, valamint az Új élet Krisztusban adaptációs adatait.
  • Az OpenLP 2.2 PJLink funkcióját teszteltem, működőképes! De a képet nem lehet továbbítani vele, csak menedzselni.
  • Megvágtam az Új élet Krisztusban kiképzőkön használt jelentek videofelvételét és közzétettem. Lehet használni a felkészülésekben.
  • Megosztottam a Keceli kiképző fotóit.
  • Készültem a vajdasági Új élet kurzusra, teamet tartottunk este.

Kedd: