november 2016

Hajtós hét

Zűrös, hajtós heteket élek. Anyósom-apósom itt volt velünk, látták...

Hétfőre egy csomó kommunikáció volt ütemezve. E mellett a videó-, kép és hanganyagokat rendeztem a hétvégéről. Dexter küldött információkat, azokat osztottam tovább. Pepével és Titusszal egyeztettem. Drupalt frissítettem. Új élet teamet tartottunk.

Kedden Budapesten voltam, reggel mentem, éjszaka jöttem: Egyeztetések miatt voltam fönn: Szellő Kati, Végh Zoli, Éva, MKKM OT előkészítő bizottság és más egyebek. Nagyon késő éjszaka értem haza.

A szerdai nap az Új élet kurzus befejezése körül forgott, azt készítettem elő.

Csütörtökön megcsináltam a kurzus utómunkálatait és az eszközök elpakolását. A MAVÁRSZ misszióról is megosztottam a videó- és képanyagot. Az MKKM OT-s anyagok elkészítését végül átvette tőlem Bicskei, ezekkel nem kellett fáradnom.

Pénteken szentmise volt Zsombón Adalberttel, zene volt a feladatom. Délután egyeztetések, MKKM vezetőképzőre való készülés folyt.

  • Jóbel

Bibliaregiszter

Mindenszentekkor igyekeztem valami kikapcsolódást találni ami másnak is hasznos. Utoljára még egyetemista koromban készítettem saját Biblia-regisztert. Húsz év alatt már eléggé lemállott a Bibliámról, úgyhogy most készítettem egy újat, jobbat. Ez otthon is elkészíthető két módszerrel is. Leírás a mellékelt PDF-ben.

  • Jóbel

A hétről hétre tartott Új élet kurzus öröme

Nagy öröm van bennünk. A szegedi csapattal egy hete fejeztük be a 8 hetes hétről-hétre tartott Új élet Krisztusban kurzust Szőregen Nagy Robi atyánál. 35 résztvevő kezdte, 32 fejezte. Egy héttel a befejezés után pedig, tegnap este 20-an jöttek el az első közösségi alkalomra.

Van néhány tapasztalat, amit érdemes leszűrni:

Még 5 nap

Ez a hét rövidebb volt :-). Hétfőn és kedden még pihenő volt, szerdán elkészültem a Biblia-regiszterrel, csütörtökön mindenféle apró feladatokkal foglalkoztam, pénteken már szinte csak az Ábrahám képzés körül forgott minden.

Szombaton Ábrahám képzés volt Budapesten. 14 résztvevő jött el. Nagyon jó volt látni, ahogy Obo vezette a napot, ahogy Kornél koordinálta, ahogy Zongi Eszti a múlt hétvégi szolgálata után ismét itt volt és főzött. A képzés nagyon jó hangulatú volt, sok jó és talpraesett emberrel találkoztunk. Örültem, amikor egyikük visszajelzése ez volt: „Az ember olyan sok helyen jár és mindenhol azt mondják neki, gyere ide, ez a tuti csapat. Jó volt látni, hogy ti nem ezt csináljátok. Akkor is hasznos volt a nap, ha valakinek, nem a Szent Andrásba van az elhívása.”

És már csak 5 nap van hátra az MKKM 25. országos találkozójáig!

  • Jóbel

Rövid hét

Ez egy rövid hét volt. Még ki se pihentem az előző hétvégét, már itt a következő hétvége szolgálata. Ezen a héten főleg a pannonhalmi BandÁsz napokkal foglalkoztunk. Én jórészt csak irányítottam, Kati, Obo dolgozott vele. Sokan leszünk, 160 felett.

A héten készülés folyt: az MKKM OT-ra (bemondók leszünk Katival), amire mindjárt utazom fel Budapestre, a tiszaalpári kurzusra is tegnap tartottunk teamet, vezetői körünk volt Szegeden. Nem volt unatkozás a héten. Szerveztem.

  • Jóbel

MKKM OT

A pénteki napom az MKKM OT előkészítéséről szólt. Budapesten voltam ár délre, Katival készültünk, finomítottuk a forgatókönyvet, este voltunk a rendezői eligazításon. Jó nagy ez a Budapest... Másnap reggel pedig kezdődött a találkozó.

Nekem, műsorvezetői szemmel kihívás volt a sok előadó, és hogy így könnyű sok kis apró csúszást benyelni, de csalódni kellett a karizmatikus sztereotípiában: nagyon is tudtak időre beszélni és felkészülten beszélni. Nagy öröm volt ez. Amikor pedig épp volt egy kis szusszanás, akkor tudtam én is elmerülni a légkörben. Itt vannak képek meg tartalmi beszámoló. Este hazajöttem autóval, hála Istennek, akadt útitárs is, nem kellett félni a volán melletti elalvástól.

Vasárnap ünnepeltük Blanka 3. születésnapját, délelőtt takarítás-rendrakás, délután vendéglátás, este matraccsere Dórának.

  • Jóbel

Megérte

Mostanság sok kapcsolatunk van a karizmatikus megújulással, de nem csak vele. Örülök, hogy látok olyan korszakot is, amikor jó az együttműködés.

A múlt hét nekem elsősorban az MKKM vezetőképzőjéről szólt. Újra a tanítványság volt a téma. Szombaton tanítottam, ezekre készültem rendesen. Megérte felkészülni, gondolkodni, jobb tanítást összeállítani, mint eddig volt szokás. Én magam is tanultam belőle.

A héten még várt rám egy halom Pepés levél, Oboval átverekedtük magunkat ezeket. Egyébként pedig Pannonhalmára készültünk, én jobbára csak a döntésekben, Kati és Obo végezte az oroszlánrészt. A Noé Bárkájával kitaláltuk a következő éves kurzusokat, azokat igyekeztem előkészíteni. Kiküldtem a hírlevelet. És igen, Obo szokta fogalmazni. Bocsi, elírtam egy mínuszt a Bandista hírlevélben a táblázatban: ezt a hónapot pluszban fejeztük be!

Pénteken találkoztam Évával, megállapodtunk a felmondás forgatókönyvében, a jövőt érintő kérdésekben.

  • Jóbel