Bátorít, gyógyít, megláttat...

A kurzuson, ahogy haladtunk Isten üdvtervében, szemlélve az Ószövetség szereplőit és eseményeit, a szívemben folyamatosan visszhangzott egy-egy karakter, egy-egy történés jellemzője. Szemlélve a ókor nagyjait, gyengeségüket-erősségüket, bűneiket-erényeiket felsejlett a magam személyiségének néhány jellemvonása. Ábrahám hite és bátorsága egy új dolog elkezdésére példaként áll előttem jelenlegi élethelyzetemben, de éppúgy magamra ismertem Mózesben, aki az ösztöke ellen rugdalózott, amikor Isten hívta.

Megérintett Isten irgalmának nagysága, hiszen Ő a bűneinket nemhogy "csak" megbocsátja, de saját üdvtörténetünk szempontjából hasznossá is fordíthatja. A kiscsoportos megosztásoknál megható volt tapasztalni egy-egy testvér saját történetét, ahogy Isten átvezette a pusztán, vagy kiszabadította a babiloni fogságából. Különösen szép pillanat volt számomra, ahogy a Lélek fellobbantotta bennem a már szinte csak pislákoló tüzet az én Vőlegényem visszavárására! MARANA THA!!!

Hazaérkezve a kurzusról elhatároztam, hogy még többet szeretném Isten Igéjét forgatni, és nemcsak imádkozni, hanem tanulmányozni is, hogy még teljesebben megértsem. A kurzuson nincsenek látványos dinamikák, de Isten mégis hatalmasat tud cselekedni - bátorítani, gyógyítani, megláttatni...

Perjési Anita

  • Anita