éva blogja

Iskola-roham

Ebben a hónapban már 4. iskolai lelkigyakorlat programján dolgozom. Az esztergomit követte Szobon a Legyél igazi 27 izzig-vérig kamasszal! Komoly kihívás volt, izgalmas. A legjobb poén az volt, hogy Ádámmal ketten tartottuk és a gyerekek nem akarták elhinni, hogy tényleg ez a becsületes nevünk: Ádám és Éva :D Na de az Úr nagyon jó volt! A sok-sok készülődést és imát megáldotta és magokat ültetett. Számunkra erőteljesen tapasztalható volt Isten jelenléte, segítsége, gondoskodása. A résztvevőkben ez valószínüleg később fog láthatóvá válni. Szombaton este értem vissza Szobról és hétfőn reggel már jött is a következő: 120 gimis a 13. kerületben.
  • éva

Iskolai lelkigyakorlatok

Elindult a hajsza: szombaton Esztergomban voltunk Zubay Timivel. Helyben Roli és Györgyi segítettek buzdítani a kb.200 kamaszt. Őszinte leszek: megizzadtunk! De Isten kegyelmes volt és nagyon sokan MEGTAPASZTALTÁK Isten szeretetét, érintését! Dicsőség az Úrnak! Hétfő óta teljes gőzzel a Legyél igazi prezijein dolgozom. Ma egyeztettünk Zsoltival és Ádámmal, hogy ki-mit szeretne még bele... Hátra van még 3 prezi javítása és letöltése. Holnap du. indulás Szob-ra, Mikessy Andris osztályával, ahol kb. 30 kamasszal megtartjuk a Legyél igazi!-t - a legújabb változatában :P Kicsit kimerítő, hogy hétköznap is 8.20-18.00 között irodázok, és hétvégéken is zsinórban szolgálok. De majd eljön a pihenés ideje is! Jöjj Szentlélek!
  • éva

Advent - készülődés, várakozás

Advent = előkészület a Karácsonyra = iskolai lelkigyakorlatok. A következő 3 hétben 4 iskolai lelkigyakorlatos meghívása van a Bandifinek. Ebből 1 Legyél igazi. Tehát ez most elsősorban a felkészülés időszaka lesz, és a bevetéseké... Az elmúlt hetem vázlatírással-javítással, előkészületekkel, szervezéssel, mentortájékoztatóval telt. Ez most is folytatódik. A Legyél Igazi vázlat 3. témájának áttekintésénél tartok (kellékeket, időket, kapcsolatokat, stb. ellenőrízni, összeírni). 4 téma van még hátra. Ezt követi a prezik elkészítése. Az 1. megvan, a többit teljesen át kell írni, mert annyit változott a kurzus, hogy újra kell szerkeszteni mindet. Csak azért, hogy képetek legyen arról, hogy ez mit jelent: 1 prezi 5-10 órát igényel. Közben még egyeztetések az iskolákkal, osztályfőnökökkel, munkatársak képzése... Tehát egy nagyon forgalmas 3 hét áll előttem. Imáitokra számítok!

Vázlatok

A hét eleje vázlatírással telt. A Legyél igazi! vázlat tanításai már megvannak (átírva, újrahangolva), most már csak a részletek vannak hátra, meg a preziket átírni, legalább 2 hét munka... Az iskolai lelkigyakorlatokhoz is külön vázlatokat írok, most éppen az esztergomin dolgozom, ahol több, mint 200 diákkal leszünk együtt bő 4 órát. Nem sok idő, de az Úr ennél kevesebb idő alatt is tett már csodát és mi az Ő követeiként megyünk oda, várva, készülve a csodára! Hajrá!
  • éva

Új Evangelizáció Konferencia III.

Tegnap kint voltam Máriabesnyőn az Új Evangelizáció Konferencián. Nekem jutott az a megtiszteltetés, hogy az iskola műhelysávját kitöltsem, a Bandifi bemutatásával. Úgy gondolom nagyon jó volt. Kati sokat segített :) Hazatértem után elkészítettem a prezit a bemutatóhoz, ami sokat dobott rajta. A Szentlélek nagyon ott volt. Köszönöm, Uram! Sok-sok kérdéssel bombáztak a végén, amiből látszott, hogy érdeklődnek. A végén többen is odajöttek konkrét kapcsolatfelvételre, és a meghívások módját egyeztetni (iskolából és plébániáról egyaránt). Dicsőség Neked, Urunk! És kérünk Jézus, te nyiss ajtókat és adj kegyelmeket az igéd hirdetésére!

Újra itthon

Múlt héten a szentföldön voltam egy konferencián. Régi álmom teljesült, és Isten messze felülmúlta, hiszen nem csak ott voltam (zarándokként), hanem sok csodának is tanúja lehettem... A Bandifis elképzeléseimet, terveimet is jól átdolgozta az Úr. Sokat beszélgettünk ott mindenkivel evangelizációról és találkozhattam olyan vezetőkkel, akik iskola-evangelizációznak már sok-sok éve. A SZAI is betévedt az utóbbi években itt-ott iskolákba, de most úgy néz ki, Istennek komolyabb tervei vannak ilyen irányba, hiszen a köv. félévben 13 ilyen felkérésünk van, és volt, amit idő hiányában le kellett mondani! Úgyhogy érdemes erre rendesen felkészülni! Ezért is örültem ezeknek a hosszas beszélgetéseknek.
  • éva

Hajsza vagy belerázódás?

Ez most kérdés bennem... Talán az utóbbi, bár kezd a fejemre nőni minden... Olyan kapkodós feeling-em van mostanában, úgyhogy hét elején összeszámoltam mi áll előttem - mármint Bandifis értelemben... A következő fél évben 16 Bandifis felkérésnek nézünk elébe! Wow! Ez rengeteg! Főként iskolai lelkinapok-lelkigyakorlatok - ezért is kezdtem ebbe az irányba mozdulni, ezért volt az okt-i. képzésnek ez a fő témája. Kis Orsival (Erdélyben a Keresztirányban volt munkatársam, most itt tanul-tanít Pesten a pszichológián) különféle iskolai lelkigyakorlatos (evangelizációs) programokat dolgozunk ki. Októberben többször is találkoztunk, ötleteltünk, aztán én összeírtam, kidolgoztam, újra átvettük, újra átírtam, stb... így készítettük elő már a képzést is együtt.

Bandifi csapatépítő hétvége

Hosszas készülődés és sok-sok reklámozás után egy fantasztikus hétvégével ajándékozott meg Isten okt.2.felében. Egy nagyon változatos csapat gyűlt össze, és egy nagyon családias hangulatban voltunk együtt. Miután pénteken este bemutattam a Bandifi-projektet, és jól összerázódtunk a játékok során, szombaton de. Kis Orsi tanított a játékokról (mire jók, mikor milyen játékot vegyünk elő, mire figyeljünk a játékvezetésben, és hogyan használjuk evangelizációs célzattal a játékokat). Minden előadást gyakorlat követett: kipróbáltunk olyan játékokat, amelyeket különböző programokban használunk (pl. Koktél, iskolai lelkigyakorlatok). Természetesen a résztvevők is vezettek "saját" játékokat és minden gyakorlatot kiértékeltünk, hogy tanuljunk belőle.

Iskolai evangelizáció

Nagyon-nagyon izgi dolgok történnek! Sok-sok felkérés van iskolák felé és ez nekem is elég új terep... Mármint csináltam sok ilyet, de még nem született igazi Bandis, továbbadható, ütős, kérügmatikus, kreatív, interaktív, és még sorolhatnám milyen program... Minden iskola más, van, hogy kis csoportokhoz hívnak, van hogy oriási létszámhoz, van hogy ujonnan átvett, van, hogy hagyományokkal rendelkező "régi" katolikus iskolába, szóval nagyon-nagyon sok különbség van 1-1 szolgálat "koordinátái" körül... Na de most! Most születőben van néhány igazán Bandis, továbbadható, ütős, stb. vázlat... Még vajúdok vele, de már nagyon izgalmas, már nagyon-nagyon alakul... Most ennyi! Számítok az imáitokra!
  • éva

Lassan de biztosan

Hú, sok minden történt az elmúlt 2 hétben. Sajnos a "Legyél igazi!" elmaradt jelentkezők hiányában, pedig Timivel rengeteget dolgoztunk a hirdetésén. :( Viszont jó hír, hogy alakul az a tréning-sorozat, amit februárban indítunk a Lelkes team-mel közösen... Alakulnak az iskolai evangelizációs programok, egyre több a felkérés, adventre kezd nehézkes lenni az időpont-egyeztetés, de már nagyböjtre is van jó pár program betervezve... Jó volt az iskolai lelkigyakorlatos műhely konferencia a Sapientián! Ma volt itt egy csoport a Szent Angélából, akiknek bemutattuk az új evangelizációt és kicsit belekóstolhattak a Bandifibe. Ketten jelezték is, hogy meghívnának... A fenntartói klub kiterjesztése is komoly feladat, de bízom benne, hogy az Úr megszólítja azokat, akik támogatni tudják az ifi-evangelizációs munkát. Készülünk a 18-i csapatépítő hétvégére... Remélem lesz elég jelentkező rá! Aztán jön a Bandász napok, majd az Új evangelizáció konferencia III.
  • éva

Oldalak