január 2008

Öt pont a karizmatikus megújulásról

Sidó Évi a közelmúltban felvilágosított, hogy van mérce arra, hogy mi is az, hogy karizmatikus, és le lehet mérni, hogy egy közösség a karizmatikus megújulás irányvonalába tartozik-e. Nekem tetszik és lemérem a közimet. Íme az öt pont, amit kaptam, hátha másnak is újdonság Magyarországon:

  1. Érett, folyamatos személyes megtérést Jézus Krisztushoz, Urunkhoz és Megváltónkhoz.
  2. A Szentlélek személyének, jelenlétének, és erejének személyes befogadása, karizmák befogadása és használata.
  3. Rendszeres szentségi élet.
  4. Evangelizáció.
  5. Ökumenizmus.

A forrás: Az ICCRS statútumának előszava

Telefon változások

Az alapítványi telefonszámom megváltozott: +3630 380 8472 (a személyes megmaradt: 20/2543191).

Más szolgáltató, új szám, új telefon. És egy új módszer: a Thunderbird-ös címjegyzékemet tudom szinkronizálni a Sony Ericsson K510-sel ezzel a kis frankó programmal: MyPhoneExplorer (egy kis értékelés róla magyarul).

X nap alatt több sorrendben is olvasható

A két előzmény után programoztam még egy kicsit a hétvégén, és egy használható változat már elkészült, ahol ki-ki magának beállíthat könyv sorrendet és a kívánt napokra leosztja a gép. Elmenteni egyelőre nem lehet. Fejlesztői verziónak néz ki, pofája még nincs, de már funkcionálisan kész.>

Mivel a szerkesztő nagy felületet igényel, kinőtte a blog kereteit és külön oldalon látható: http://bubu.ujevangelizacio.hu/sites/bubu.ujevangelizacio.hu/files/download/365/v0/365.html

Kezd nagyon tetszeni

A már előzőekben is írt kis bibliaolvasás vezető program újabb verziójával állok elő. Új funkciók: sorrend szerkesztő, az előre elmentett sablonok módosítása. A napi beosztást a sorrendszerkesztő éppen aktuális állapota alapján generálja. Még hiányzó funkció: a könyvek tördelésének (több részre való törésének) kezelőfelülete, hogy pl. a Zsoltárok könyvét több részben több helyre is el lehessen helyezni. Lehet tesztelni, hibaüziket adni nekem.