november 2012

III. BandÁsz napok

Jó volt a Bandista családunk találkozója: nem kellett mozgatni a szálakat, ment minden magától, valóban úgy voltunk együtt, mint egy család.

Csütörtökön mentem fel a családdal Budapestre. Aznap készültünk Katival a technikai anyagokkal, pakoltunk össze, én még a műhelyemre készültem. Erika és Hani is segített. Hamar nem feküdtem le.

Péntek reggel Lacival kezdtünk pakolni. Megjöttek a társak is: Anikó, Bence, Feri, Márti, Mirjam, Marietta. 11-er már Pannonhalmán voltunk. Pakoltunk a tornateremben, meg rendeztünk mindent el. Lassan igaza lesz Benedeknek: egy mobil raktárat kellene csinálni :). Estére megjöttek a testvérek. Végül összesen 95-en voltunk gyerekekkel együtt.

Erdélyi Szent András, titkár nélkül

Az elmúlt hetem mozgalmas volt.

Kedden befejeztem az Új élet kurzus videóinak konvertálását, elkészítettem hozzá a DVD borítókat, a Bandistákon megosztottam a hírt. Ez nagy öröm volt, ez hosszú feladat kész.

Szerdán a III. BandÁsz-napok műhelyeinek anyagait archiváltam és készítettem elő megosztásra: hangfelvételek, fotók. Elkészítettem a saját műhelyemből is a HF-ot, és írtam nekik egy összefoglalást arról, amit csak szóban mondhattam el. Majd hozzáfogtam a videokliphez, amit Carlos kért. Jó lett? Csütörtök hajnal lett mire elkészült, de első klipnek nekem jó :).

Egy konferencia a kérügmáért

Megérte az elmúlt hét fáradalma!

Az erdélyi kiruccanás után már vasárnap neki kellett kezdeni a következő hétnek. Hétfőn gyors tűzoltás következett, a legfontosabb feladatok élsimítása: szolgálati napló és blog, BandÁsz napos képek, Carlos anyagainak elküldése, feladatok felmérése, rendrakás fejben és manuálisan :), a triptichon módosítása, ajánlatkérések, a szórólap megrendelése csütörtökre.

Felvenni a ritmust

Azt hiszem a pontos szó rám: kimerültem. A konferencia egy végső mellbedobás volt. Rendkívül sűrű egy hónap áll mögöttem: Új élet kurzus először Magyarországon, BandÁsz napok, Új evangelizáció Konferencia 1.

Vasárnap vendégeink voltak Vajdaságból, rokonok. A feleségem hagyott pihenni. Reggel felkeltem, reggeliztem, majd elaludtam :), ez muris volt. De aztán segítettem Erának és szép napunk volt.

Hétfőn még pihegtem, próbáltam felvenni a ritmust. Igyekeztem olyan dolgokat csinálni, amik kikapcsolnak, pl. megoldottam Kati csatlakozási problémáját a szerverhez.

Jövő évi kurzusok tervezése

Csütörtök és péntek:

Gáspár István atyának több napon át szedtem össze az anyagokat a konferenciáról, megkaptam Angélától az email címet, el is tudtam neki küldeni végre :).

A mögöttem lévő egy hónapot lezárandó szokásos visszatekintést, értékelést, tervezést csináltam: szolgálati naplót, blogot...

Majd egy kíméletlen projekt: a 2013-as kurzusokat egyeztettük. Telefonok, egyeztetések, naptár, tervek órák hosszat. Ami már kialakult, azt a naptárba fel is vettem, meg lehet már nézni. Az év eleje már sűrű.

Aztán az idei Ábrahám képzésekre írtam meghívót.

Majd nekiálltam a Fenntartói Klub és a Bandista hírlevélnek. Ez nem egy rövid feladat. Most mentek ki. Kb. így néz ki kicsiben a két hírlevél:

Misztériumjáték

No, most is olyan csináltam, amit még nem. A betlehemesek világa nem épp az enyém. Valahogy soha nem tartottam fontosnak, mert nem láttam meg benne az evangéliumot, vagy elég halványan: megszületett a kis Jézus, amit valamiért csodálnunk kell - ennyi az üzenete. Kaptam egy felkérést, hogy egy vajdasági misszióhoz készítsek „betlehemest”. Kissé kitágítva a műfajt, karácsonyi misztériumjátékot írtam. Olyat, ami meghirdeti az evangéliumot :). A tegnap meg ma készítettem. Kicsit nagyobb lélegzetvételt igényelt. Csak ezt csináltam. Remélem jó az ötlet és a püspök atya sem fog elküldeni melegebb éghajlatra, amikor látni fogja. Mellékelve.

Aztán még este most nekiálltam egy csomó elmaradt email-nek. Néhány óra és bepótoltam néhány hiányzást. Utána a Bandistákra engedélyeztem néhány munkatársi hozzáférést, levelező listát. Pepe szinódusi felszólalását küldtem be a Hírlevélbe, egy plébánosi megkeresést próbáltam egyengetni.

  • Jóbel

Dexter

Szerdán reggel néhány aprósággal kezdtem a szolgálatot: a diplomás munkatársak adatait kergettem, az ún. „minimum feltételeken” gondolkodtam, egy kis pakolás-rendezés várt rám, majd találkoztunk Jenci atyánál a paptestvérekkel az egyházmegyéből, akikkel együtt szolgáltunk már kurzusokon. Utána Zmijan atyának próbáltunk még segíteni, majd Marával egyeztettünk a pénteki Noé Bárkája találkozóról.

Utána végre hozzáláttam Dexter (nemzetközi igazgató-helyettes) és Pepe aktuális kéréseinek. Néhány tucat levelet és hozzászólást kellett megérteni a nemzetközi tanács tagjaitól, majd megfogalmazni a válaszunkat, ami nem rövid. Éjjel csináltam és csütörtök napközben. Lehetetlen helyzet a szoros határidő miatt, de végül le is lesz fordítva.

  • Jóbel