március 2013

Együtt

Csütörtökön a hó utolsó napja volt, tehát elkészítettem a havi szolgálati beszámolómat és hírlevelet állítottam össze és küldtem ki. Danival egyeztettem az Ábrahám képzésről. Hála Istennek a hónapért, még ha sok betegeskedés is volt benne.

Pénteken a zalaegerszegi Jánosról egyeztettem Attilával, aztán még Orsival, Adalberttel, Zolival, Tóth Anikóval, Danival. A nap fő tevékenységét az tette ki, hogy fogalmaztam a Fülöp kontra Új élet Krisztusban témakörről a nyílt levelet. El is készültem vele, a tanácsnak elküldtem véleményezésre. Egy hét múlva kiküldöm a munkatársaknak. Örülök, hogy ez sikerült. Nehéz a kérdés, mert újra kell tanuljunk valamit, és ugyanakkor sokat apró, de fontos javítanivaló is van a kurzuson. A mostani szegedi mindenesetre biztató volt, hogy nem állunk távol a céltól.

  • Jóbel

3 forrás ikon

Hétfő: először is a zalaegerszegi Jánossal kezdtem. Gyorsan jött az ötlet, hogy miből csináljak reklámcsíkot és felraktam a meghívót a weboldalra.

Várt rám néhány levél, Katival is egyeztettük a tapasztalatainkat a hétvégéről (máshol voltunk). Még emlékeztem, hogy Ildikó kért Anna nővérnek anyagokat. Beszéltem Tündivel erről, majd elintéztem a feladatot.

  • Jóbel

Két napja csak ezt csinálom

Itthon ülök a gép előtt és nem Budapesten vagyok. Pedig ott kellene lennem és most épp András képzést kellene tartanom. Csakhogy csütörtökön lefújtuk Katival. Összesen 9-en jelentkeztek a képzésre. Ez elég nagy csalódás a számomra...

De végül a kudarcból erőt merítve elővettem egy régóta rám váró feladatot. Az asztalomon itt van az ógörög nyelvkönyvem, a héber is, Biblia, konkordancia, Bibliai lexikon, görög szótár, spanyol szótár. Bele vagyok bújva ebbe az egy feladatba. Most vettem észre, hogy a még csak ez emailt sem írtam két napja. Csütörtök óta csak ezt csinálom. Ha jól haladok, akkor talán ma estére készen leszek.

Na, mit csinálok?

Timóteus kurzusért

Min dolgoztam három napot reggeltől éjfélig? A Timóteus kurzus új vázlatának és munkafüzetének (igen, ennek is van munkafüzete) fordításán! Ezért volt minden héber, görög, spanyol cucc az asztalomon.

Készen vagyok a memoQ-os részével: proofread. Végigolvastam a fordítást, összevetve a spanyollal, hibákat javítottam, lábjegyzeteket szövegeztem, hivatkozásokat javítottam és le kellett cserélnem minden görög szöveget benne. Ez utóbbi nem szokványos feladat. Még hátra vannak a plakátok, egyelőre csak átkonvertáltam őket AI-ból és CDR-ből SVG-be. Valamint a vázlatba be kell illesszem még a lábjegyzeteket, címoldalt kell készítsek hozzá és a tördelését kell megnéznem. Ez most már a János kurzus utánra marad, de nagyon örülök, hogy idáig sikerült eljutni. :) Nagy menet volt. Húsvétra kész lesz.

Miután végeztem vele tegnap, Andrisnak, a fordítónak összefoglaltam, amit csináltam. A memoQ licencel foglalkoztam utána.

Felhívás

Két hét múlva elkészült a Timóteus kurzus vázlatának (és munkafüzetének) új magyar nyelvű kiadása.

Keresek valakit, aki már volt egyszer Timóteus kurzuson, akinek van ideje és vállalná azt, hogy záros határidőn belül végigcsinálná egy szűz Biblián az új kurzus színezési/jelölési részét. Elég komoly munka: a munkafüzetben 10 oldalon keresztül sorakoznak a bejelölendő igék. Szép érzék, idő és türelem kell hozzá. Akit érdekelne ez, jelentkezzen nálam. Sokat segítene nekem.

Frissítés: Mirci bejelentkezett a feladatért és meg is kapta. Köszönöm! (2013. márc. 10. 20.32)

  • Jóbel

Kecskemét

Hétfő, azaz tegnap mozgalmas nap volt. Reggel azzal kezdtem, hogy megírtam a Karizmatikus Megújulás hírlevelébe a kis 2000 karakteres cikkünket. Aztán hozzáláttam a János kurzus előkészítésének: mellékletek, koordinátori cuccok, eszközök... Este csináltam délutánig. Összepakoltam és elindultam Budapestre. Útközben találkoztam Kecskeméten Friciékkel és arról beszélgettünk lesz-e Kecskeméten iskolaközösség? Úgy tűnik, van rá akarat. Lackóval is beszéltem erről utána. Budapesten Kati várt, megbeszéltünk a legsürgősebbeket, aztán hozzáláttam az informatikai karbantartásokhoz: Mózes gépen dist-upgrade, szerveren is rendszerfrissítés, szinkronizálás a gépem és a szerver között, szerverről biztonsági mentés, Mózes gépén programok telepítése... Éjfél után lett, mire ennek vége lett. És a nap külön öröme: Dexter írt, jönne hozzánk, tegnap lefordítottam a válasz levelét, várom a tanács hozzászólását.Hála Istennek a tegnapi nap örömeiért! Ma foglalkozhatom az előttünk álló János kurzussal.
  • Jóbel

Budapesten

Kedden és szerdán Budapesten volta: Mózessel és Katival töltöttem a napot. Lacival is találkoztam. Elsősorban az előttünk álló János kurzussal törődtünk: mellékletek, eszközök összepakolása, felkészülés a tanításokra... De másra is sor került: Mózest tanítottam az interaktív vázlatra, hogy csinálhassa az Emmausz kurzus adaptációjának egybegyűjtését. Marcival egyeztettem, hisz véget ér az István kurzus náluk. Angélának iktattam új kurzusokat. És Dexter útjának megvalósíthatóságát vizsgáltuk. Ancsától kértem árajánlatot, Oboval és Andrissal egyeztettem, számoltunk, véleményeket kérdeztünk... Az Énekfüzet ügyét megbeszéltem Lacival és Ritával. Elkészítettem Franciskával az új evangelizációs konferencia jelentkezési lapját.

Hála Istennek. Igyekeztem mindent lezárni, amennyire csak lehet, hogy a János kurzus alatt nyugodt legyek.

  • Jóbel

Fantasztikus János

Igen, ez volt Angéla záróvéleménye a zalaegerszegi János kurzusról. Valóban velünk volt Isten.

Amikor megérkezett a hóvihar, akkor gondolkodtam el: ha eredeti időpontban hagyjuk - csütörtöki kezdéssel - nem kezdődik el a kurzus, mert nem érünk oda a hó miatt. Isten akarta a kurzus. Jelen is volt végig. Mi néha kételkedtünk, hogy lehet-e ilyen rövid idő alatt kurzust tartani, de Isten eldöntötte, hogy ő akar! :)

Nekünk nagyon fárasztó volt, mert 5-en voltunk, 4 tanító. Reggel kezdtük 8-kor, este fél 10-ig tartottuk a témákat. Éjjel 2-kor feküdtem. Délután visszaértünk az étteremből és máris kezdtük a délutáni tanításokat: Angéla, Zsolti, Kati, Bibó voltak velem. Attila koordinált. Ha nincs velünk Bíborka, nem működött volna, nagyon engedelmesen és szorgalmasan készített elő minden témát, eszközt. Hiba nem volt a szolgálatában 4 nap alatt.