szeptember 2013

Új iroda

Új irodám van. Mármint úgy kell érteni, itthon. Készülve arra, hogy hamarosan öten élünk idehaza, beköltöztem a hálószobánkba a nappalinkból. Itt nagyobb eséllyel lesz csend. A nappali és a konyha lesz a kicsik játszószobája és ahol a közi össze tud jönni, a lányok szobájában van a három ágy és a Hanna asztala. Az asztalomat pedig bepasszíroztuk a hálóba.

Szerda reggel felkeltem és csütörtök estig ezt csináltam. Méricskélés, bútorpakolás, faljavítás (gipszelés, glettelés, festés), fúrás, vezetékezés, WIFI hálózat kiépítése, takarítás... Készek lettünk, most már az új helyemen vagyok.

Pénteken a család dolgait intéztem, vásároltunk, ami elmaradt a nyáron, iskolára készültünk. A hétvégén pedig itt volt Szegeden a nővérem, úgyhogy a nagycsalád körül forogtak az események. Tegnap este évnyitón voltunk, elkezdődött Hanna 3. éve az iskolában. Ma reggel már Dóra egyedül van itthon az Erával.

  • Jóbel

Irodai napok

Hétfőn új időszámítás kezdődött, csatlakozott a csapathoz Sidó Éva. Törökbálinton lakik, a budapesti irodában dolgozik Katival. Egyelőre még koránt sincs meg a fenntartói klub mögé, de reméljük, hogy mihamarabb összejön. Szóval, hétfő óta így csináljuk.

Én hétfőn a pilisi János kurzus hang-, kép, és videóanyagán verekedtem át magam: megnézni, elnevezni és címkézni, konvertálni, tömöríteni, feltölteni... Nem szeretem ezt a feladatot, de kész lettem vele estére. Mehet Szonjának az összefoglaló levél a linkekkel. Átnéztem még a szeptembert, tervet készítettem és augusztusra tekintettem vissza. Az augusztus durvára jött ki óraszámilag, már értem miért aludtam olyan jókat a János kurzus után :).

Kedden a felgyülemlett ügyekkel foglalkoztam: Norbi, Johanna, Andi, Éva, Pepe, magyar tanács, Szilvi, OLI, Anita, Szonja, Obo, Andrea, Sebi, Zsuzsanna... Kb. velük foglalkoztam. Egy igazi irodai szervezési napom volt :)

Köszönöm Jézus az erőt és a fáradtságot!

  • Jóbel

3.napom

3.napom is lassan végéhez közeledik...

3.napom itt az irodában...

mivel is telt? hm... sok mindennel...

volt itt ismerkedés - és még lesz, merthogy minden nap vannak új arcok... s a neveket nehezen jegyzem meg...

volt még sok-sok technika, egy részét már értem, a többit majd menet közben... - kicsit szőke vagyok ehhez? :P

volt sok hirdetés, 1000-rel nyomjuk a "Legyél igazi!"-t: FB-on, emailekben, ma egy újabb videót tettem fel, hirdetések...

volt sok telefon: promó - rádiós műsorokra megbeszélések, hogy hirdessük a Bandifit meg a Legyél igazit...

volt sok kolduló levél és beszélgetés, mert hogy még messze nincs meg az anyagi keret amire szükség volna...

Szóval jó sok minden... Néha az az érzésem, hogy nem haladunk, mert kb.100 dolgot csinálunk egyszerre, de most, hogy így felsorolom, magam is elcsodálkozom rajta: Jé!!! ennyi mindent csináltunk!

  • éva

Orsi férjnél van

János kurzus vázlattal foglalkoztam... de a nagy esemény nem is ez volt, hanem, hogy Orsit férjhez adtuk a hétvégén. Ez volt a nagy esemény, amit már rég óta kértünk az Úrtól :). Nagy öröm volt számomra ez a hétvége.

Na még valami: van egy világítós Jézusom (egy kereszt, fair play játékért kaptam még középsuliba). Dóra lányom így szórakozik: leveszi Jézust a keresztről, majd Jézus két kezét fogva meglóbálja a karjai körül és közben mondja: „Hí-ta, hí-ta”.

Rádiózunk

Újabb hét kezdődik az irodában. A múlt hét elég mozgalmas volt: elhelyezkedés, ismerkedés, vázlat javítás, videók, rádió riportok, emailek, FB a Legyél igazi hirdetésére. Minden lehetséges fórumot körbejártam. Rádió riportokban egész jó kérdésekkel találtam szemben magam. Élveztem! :) Ezen a héten folytatom a vázlat javítást, team-felkészítést, szervezést. Pénteken bemegyek a Benedek Iskolába hirdetni, ezt is elő kell készíteni és folytatódik a hirdetés, reklám-kampány. Két hét múlva lesz egy műhely-konferencia az Iskolai Evangelizáció témakörében, amire mindenképpen el szeretnék menni. Addig még szórólapokat és névjegykártyát is kéne készíteni, hogy legyen, amit adni... Adj, Uram, kreativitást és még több lelkesedést hozzá!
  • éva

Tanácsülés lesz

Tegnap a fő feladat az volt, hogy összeállítsam a hétvégi tanács témáit, a meghívót. Sikerült. Van téma bőséggel, valószínű válogatni kell. Egy témafelvezetőt is elkészítettem. Egyeztettem Titusszal, Zsoltival, Katival róla, mindent sikerült megszervezni. A szokásos napi teendők mellett az üllési misszióra készültem, szervezés és témavázlat írás. Aztán este pedig Üllésen voltunk Adalbert atyánál és a közösségnél Marával, Csabával és Mártival, Kristóffal. Este, amikor hazaértem már nem volt előrébb mozdítani semmit. Ma névjegykártyát készítek Évának és adminisztrálom a még hiányzó munkatársakat (tervek szerint).

Adminisztrációs maraton

Kedd reggeltől az volt a fő projekt, hogy befejezzem a magyarországi iskola munkatársainak feltöltését az új adatbázisba. Jelentem, sikerült, mindenki fenn van: 223 jelenlegi munkatárs, 119 volt munkatárs, 6 vendégtanító vagy érdeklődő; vagyis összesen 354 testvér. Közben kiszűrtem néhány duplikátumot, üres felhasználót... Nagy maraton volt: kedd, szerda, csütörtök eszt csináltam végig (Szombathely, Pécs, Kalocsa-Kecskemét, Veszprém). Jelenleg tehát 20 iskolaközösségből áll az iskola (8 megszűnt, vagy nem is született meg). Az adatokat majd még értékeljük, de most már a rendelkezésünkre állnak.

Most megyek Budapestre. Még két tanítást meg kell írnom ma, aztán kezdődik a tanács :).

Köszönöm Jézus a kitartást, amit adtál és az erőt, hogy a nem látványos adminisztrációt is elvégezzem.

Budapest

Pénteken reggel tehát Budapestre indultam, végig az új M0-son. Ez már szupi, vége az életveszélyes szűk M0-nak :).

A tanácsra készültünk Katival és Évával, Lacival. Ilyenkor minden aktuális budapesti úgy úgyis rám zúdul. Aztán este még megírtam egy tanításvázlatot hétfőre Marának. De péntek este tehát elkezdtük a tanácsot, kevesen voltunk, nagy volt az egyetértés :). Szombaton már mindenki ott volt, aki ígérte magát, és csodák-csodájára vasárnapra szinte minden fontos ügyes sikerült megbeszélnünk. A munkatársak hamarosan küldök majd beszámolót is, hogy miket tárgyaltunk. Jó tanácsunk volt. Este 6-ra hazaértem Budapestről, elmentünk a családdal sétálni, majd egy jót aludtam.

Szentlélek, valóban megvigasztalod a szomorkodókat és gyászolókat. Köszönöm, hogy velünk volttál!

  • Jóbel

Nagybecskerek

Egy hete szept. 17-én Németh László püspök atya hívására Lacival, Ildikóval és Marival meglátogattuk a őt. Azért hívott bennünket, hogy legyen az egyházmegyében Szent András Evangelizációs Iskola. Jelentem, lesz! A felkérést elfogadtuk :). 3-5 éven belül, reméljük már saját lábán működő iskola lesz az egyházmegyében. Nagyszerű élmény volt! Szentlélek, áld meg gazdagon a püspök atyát és a tervet, ami kialakult.

Azt mondtam Lacinak a nap végén (Padén ragadtam a misszión), hogy félig már meghalhatok, álmaim egy rész már teljesül: egy püspök meghívott bennünket.

Kedves Fenntartóink, örüljetek velünk együtt.

  • Jóbel

Betegség

Sajnos, némi bacit hazahoztam a padéi misszióból. Szerdán pihenő napot tartottam, csütörtökön elkészítettem a tanács dolgait. Meghallgattam néhány panaszt. Elintéztem néhány sürgős dolgot, aztán este szegedi közös közi volt, készültem is rá. Ott este már éreztem, hogy kampec leszek. Ott sste meg reggel még kaptam egy ráadást és ez teljesen kiütött. A hétvégén semmit nem tudtam csinálni, feküldtem, pihentem, olvastam, gondolkodtam, gyötrődtem...

Tegnap összeszedtem magam, összeállítottam az aktuális üllési palánta tanítást és egy szórólapot próbáltam összeállítani Angéla kérésére. El is készültem, de még hiányzik róla infó. Egyáltalán nem vagyok 100%-os, de próbálkozom legyőzni a betegséget.

  • Jóbel

Névnap

Tegnap ünnep volt a számomra: Szent Gellért ünnepe. Motivál a példája.

Befejeztem az OLI szórólap első változatát. Kb. így néz ki. Aztán meg Katiék problémájával foglalkoztam, mi szerint a belsó hálózat nagyon lassú. Tényleg az. Teszteltem, más protokollt is használtam mint a SMB-t, adatokat gyűjtöttem más környezetekről... arra jutottam, hogy a router 10/100-es hálózata a legszűkebb keresztmetszet, de olyan sok eszköz van a hálózaton, hogy nem biztos, hogy egy cserével számottevő növekedést érünk el. Az biztató, hogy Zsoltinál ugyanez a szerver lényegesen gyorsabb, kb. 10×es sebességgel megy, de nem WIFI-vel. Lezárom ezt a témát.

Szórólap1

  • Jóbel

A válasz

Szerdán az OLI szórólappal kellet még foglalkoznom. Nem összefogott, kész infókat kaptam ugyanis, nekem kellett összehozni 3 helyről. :(. Ez elég sok idő, egyeztetés, türelem. Aztán mindenki óhaja szerint módosítani a szórólapot 10×. A lényeg, hogy elkészült és találtam egy nagyon türelmes nyomdát, akik elfogadták, ha éjszaka küldöm be az anyagot, úgy reggel elkezdik gyártani. Jött is csütörtök reggel egy visszajelzés, hogy a gyártást elkezdték.

  • Jóbel

RedHen fejlesztések

A hétvégén a vajdasági eseményekkel és ügyekkel foglalkoztam legelőször. Adód voltam már vele még a betegség napjai óta. Tanácsot informáltam elsősorban.

Kati szólt, hogy Ábrahám nap mindenképpen lesz, mert egyre csak emelkedik a jelentkezők számra. Eldőlt, hogy kedden akkor felmegyek Budapestre és a hetet fenn töltöm. Remélem a családom kibírja.

Elhoztam péntek délután az OLI szórólapot, kifizettem, feltettem a budapesti buszra. Grafikai szempontból szerintem a végső változat nem olyan jó, mint az eredeti kidolgozás, de hát mindegy: ez közös mű.

Aztán hozzáláttam a közös résztvevői adatbázis faragásához. Kijött augusztusban a RedHen 1.4, majd hamarosan az 1.5. Először is váltottam az új verzióra, lekövetve és dokumentálva minden javított hibát és még javításra váró hibát, amit kézzel módosítottam a forráson. A váltás sikeres volt, hibát, elromlott dolgot nem észleltem.

Aztán új dolgokat fejlesztettem,