A válasz

Szerdán az OLI szórólappal kellet még foglalkoznom. Nem összefogott, kész infókat kaptam ugyanis, nekem kellett összehozni 3 helyről. :(. Ez elég sok idő, egyeztetés, türelem. Aztán mindenki óhaja szerint módosítani a szórólapot 10×. A lényeg, hogy elkészült és találtam egy nagyon türelmes nyomdát, akik elfogadták, ha éjszaka küldöm be az anyagot, úgy reggel elkezdik gyártani. Jött is csütörtök reggel egy visszajelzés, hogy a gyártást elkezdték.

Szerdán a szokásos napi teendők mellett, a másnapi félegyházi iskolabemutatóra készültem. Nem volt könnyű, mert nem éreztem a szituációt, hogy milyen közegnek kell bemutatnom az iskolát. Másnap már sokkal többet tudtam, főleg utólag :). Legközelebb már egész jó lehet, ez most legfeljebb közepes lehetett ennek a közegnek. Ja, mi is volt ez? Lackó és Barbi barátunk a főkolompos a Válasz Szenvedélybeteg-segítő és Drogprevenciós Központban, ők szerveztek egy szakmai napot, ahol képviselő, polgármester, helyettes államtitkár jelent meg és beszélt az különféle (nevelési) intézményekből egybegyűlteknek. És mivel hivatalosan is az iskola a szakmai partnerük, be akarták mutatni az iskolát is. Találkoztam Máté atyával, aki rövidet, de jót prédikált, Ricsivel, Bencével. Ricsi tanúságtétele erős volt. Tényleg hála Istennek, hogy megalkotta az iskolát!

Végig részt vettem a napon, sokat tanultam arról, hogy kik és milyen motivációval, hogyan mozgatják a drog- és szenvedélybeteg ellátást, kik dolgoznak benne, mi ennek a rendszere. Az örömöm Lackó öröme volt, hiszen az új, most parlamenti vitán lévő drogstratégia azt a szemléletet képviseli, amit ők képviseltnek: nem egyszerűen tiltani, hanem pozitív példát felmutatni. Velük együtt örültem tegnap. Este még közink is volt.

  • Jóbel