RedHen fejlesztések

A hétvégén a vajdasági eseményekkel és ügyekkel foglalkoztam legelőször. Adód voltam már vele még a betegség napjai óta. Tanácsot informáltam elsősorban.

Kati szólt, hogy Ábrahám nap mindenképpen lesz, mert egyre csak emelkedik a jelentkezők számra. Eldőlt, hogy kedden akkor felmegyek Budapestre és a hetet fenn töltöm. Remélem a családom kibírja.

Elhoztam péntek délután az OLI szórólapot, kifizettem, feltettem a budapesti buszra. Grafikai szempontból szerintem a végső változat nem olyan jó, mint az eredeti kidolgozás, de hát mindegy: ez közös mű.

Aztán hozzáláttam a közös résztvevői adatbázis faragásához. Kijött augusztusban a RedHen 1.4, majd hamarosan az 1.5. Először is váltottam az új verzióra, lekövetve és dokumentálva minden javított hibát és még javításra váró hibát, amit kézzel módosítottam a forráson. A váltás sikeres volt, hibát, elromlott dolgot nem észleltem.

Aztán új dolgokat fejlesztettem,

  • a személyes adatlap differenciálása sima bandista szerepkör és AASZO-között (adatkezelő, adminisztrátor, szerkesztő, operátor): bizonyos személyes adatok nem látszódnak, csak amennyire feltétlenül szükség van (adatvédelem miatt kérte a tanács);
  • saját adatlap nézet készítése (bejelentkezett felhasználó);
  • a belső adatok kibővítése a személyes és saját adatlapon;
  • névjegyek listázása szerepköreikkel és gyors műveletek végrehajtása: szerepcserék (VBO) -> így gyorsan ki is szűrtem azokat, akiknek nem kell bandista szerepkör (zömében határon túli munkatársak voltak)
  • iskolaközösségi adminisztrátorok listázása és az előbbi gyors műveletek végrehajtása
  • felvittem az iskolaközösségi adminisztrátorokat, akik jelezték
  • Ágó visszajelzéseit is feldolgoztam
  • a vezetők kapcsolatait kibővítettem (meddig tart a vezetői szolgálata), úgyszintén a lelkipásztori felelősökét, de itt egy hibát fogtam, teszteltem egy ideig, próbálgattam, aztán feladtam, szerintem hiba, Fricinek jeleztem, hátha tud vele valamit kezdeni;
  • és még egy, amit a tanács kért: a megjegyzéseknél lehessen munkatársnak javasolni, ill. a problémás személyeket jelezni, ezt alaposan végiggondoltam és találtam egy megoldást erre, elkészült;

Vasárnap rendbe raktam az „irodámat”, teljesen átköltöztem a régi helyről, kialakítottam a dolgok új helyét, projekteket rendszereztem, szanáltam, időpontokat rögíztettem a naptárba, Mózesnek adtam át feladatot, szóval rendszereztem a feladatokat, hogy átláthassam a káoszt :).

Köszönöm Jézus! Most ilyen feladat jutott, semmi dicsőséges vagy sokra tartott, de jó volt és hasznos. És a családdal voltam, mivel alig leszek velük a következő két hétben. Köszönöm, hogy velem voltál.

  • Jóbel