október 2013

1 Szeged, 2 Budapest

Kedves Fenntartók, Barátok! Hétfőn Szegeden voltam, reggel az édesapámnak segítettem, aztán hozzáláttam a szolgálathoz: Tündinek készítettem kinevezést, OLI-nak a számlát intéztem, jelentkezéseket és regisztrációkat adminisztráltam az adatbázisban, a NAIH projekten belül a jelentkezési lapot vizsgáltam. Aztán elkészítettem az üllési tanítást és voltunk együtt Csabival, Mártival Üllésen a palánta misszióban. Este pedig Maránál voltam megbeszélésen. Egy szokásos hétfői nap.

Kedden későn feküdtem korán keltem, az első vonattal indutam Budapestre, vonaton aludtam, hogy 9-re felérjek az irodába a megbeszélésre. A keddi nap a megbeszélések napja volt:

Lassan de biztosan

Hú, sok minden történt az elmúlt 2 hétben. Sajnos a "Legyél igazi!" elmaradt jelentkezők hiányában, pedig Timivel rengeteget dolgoztunk a hirdetésén. :( Viszont jó hír, hogy alakul az a tréning-sorozat, amit februárban indítunk a Lelkes team-mel közösen... Alakulnak az iskolai evangelizációs programok, egyre több a felkérés, adventre kezd nehézkes lenni az időpont-egyeztetés, de már nagyböjtre is van jó pár program betervezve... Jó volt az iskolai lelkigyakorlatos műhely konferencia a Sapientián! Ma volt itt egy csoport a Szent Angélából, akiknek bemutattuk az új evangelizációt és kicsit belekóstolhattak a Bandifibe. Ketten jelezték is, hogy meghívnának... A fenntartói klub kiterjesztése is komoly feladat, de bízom benne, hogy az Úr megszólítja azokat, akik támogatni tudják az ifi-evangelizációs munkát. Készülünk a 18-i csapatépítő hétvégére... Remélem lesz elég jelentkező rá! Aztán jön a Bandász napok, majd az Új evangelizáció konferencia III.

Ábrahám nap

Pénteken, Szent Ferenc napján, Évához és Lacihoz jöttek fiatalok a Szent Angélából, de mivel Laci nem volt, ezért Kati és én ugrottunk be helyette. Jó kis program volt, Éva ügyes volt. Nem volt időnk rá, de nem hagyunk egy barátot pácban.

Így gyakorlatilag délután kezdtük az Ábrahám anyagait összepakolni: kellékek, terem, fénymásolni valók, mappák, vacsora bevásárlás, készülés... Szombat lett bőven, mire végeztünk Katival a felkészüléssel. És reggel, mire felkeltem az első csapat már ott is volt az irodában. Milyen ügyesek :). 22-en voltunk ezen az iskolabemutató napon. A résztvevők kétharmada új volt, nagyon új, így nem is lépett be senki az iskolába, de időben megismerték, hogy mi is az. Ez jó. Volt néhány régi tag, akiknek nagyon örültem. Szombat este még összepakoltunk, feltakarítottunk, WC-t mostunk, felmostunk, aztán kirohantam a vonathoz. Éjfélre hazaértem.

A vasárnap a családdal telt. Egy tanításvázlatot állítottam csak össze hétfőre.

  • Jóbel

Iskolai evangelizáció

Nagyon-nagyon izgi dolgok történnek! Sok-sok felkérés van iskolák felé és ez nekem is elég új terep... Mármint csináltam sok ilyet, de még nem született igazi Bandis, továbbadható, ütős, kérügmatikus, kreatív, interaktív, és még sorolhatnám milyen program... Minden iskola más, van, hogy kis csoportokhoz hívnak, van hogy oriási létszámhoz, van hogy ujonnan átvett, van, hogy hagyományokkal rendelkező "régi" katolikus iskolába, szóval nagyon-nagyon sok különbség van 1-1 szolgálat "koordinátái" körül... Na de most! Most születőben van néhány igazán Bandis, továbbadható, ütős, stb. vázlat... Még vajúdok vele, de már nagyon izgalmas, már nagyon-nagyon alakul... Most ennyi! Számítok az imáitokra!

Törökkanizsa

A hét második felében szülőföldemen evangelizáltam az ottani egyházmegyei evangelizációs csapat részeként. Lacival utaztam, Ildikó volt a főnök, Mari volt vele, Zsolti nem jött Heni miatt, Zoli érkezett egy nappal később, Veronika pénteken. A helyiek közül Vince testvért még gyermekkoromból ismertem, János atyára is emlékeztem a coenaculumokról. Szóval, otthon éreztem magam. Igehirdetés tartottam templomban, tanúságtételt, iskolákban alsósoknak és felsősöknek, plébánián elsőáldozásra készülődőknek, és persze mindig Laci mellett vokáloztam (pedig nem vagyok sem lány, sem szép :), és a szombat délutáni TŰZ evangelizációt és misét koordináltam. Aztán a jezsuita templom zarándokai hazahoztak szombat este. Mari egyszer interjút készített a helyi Mária Rádiónak velem, a végén rájöttem, hogy ez élő adás volt :). Szóval egy csomó jó evangelizációs élmény ért és külön élmény Erzsi kosztján élni néhány napot :).

  • Jóbel

Itthoni napok

Elkezdtem az itthoni műszakot. Irodai munka irodai munka hátán. A kurzusokon való szolgálatot decemberig meghagyom a többieknek. Legalább jobban imádkozom értük. :)

Szóval mi történt itt hétfő óta? Várt rám egy halom levél. Először a sürgősekre válaszoltam, intéztem, amit kértek, utána pedig visszamenőleg is minden „későbbre halasztva” megjelölt levelet átnéztem. Egy kb. egy napi munka volt :). Dec. 7-re kért Dexter éves beszámolót.

Hétfőn este voltam Üllésen újra Csabival és Mártival, gyorsan írtam egy tanításvázlatot és egy összefoglaló táblázatot a kérügmáról. Ha esetleg kell valakinek, mellékelve.

  • Jóbel

Jöhetnek újra a képek!

Pénteken a NAIH2 projektnek estem neki, vagyis a képek publikálásának a weboldalon. A jogi dolgok már körbe voltak járva, tehát csak elkészítettem egy ODT sablont (öröm: sikerült kitalálni olyan formátumra, amit gyorsan ki lehet tölteni), egy PDF formanyomtatványt, ha nincs a kurzuson nyomtató, leírást a változásokra és ment is fel a Bandistákra. Magyarul: Jöhetnek a képek most már a kurzusokról!

Katit felraktam a buszra itt Szegeden, elment Medjugorjéba :).

Kapcsolódás társ adatbázishoz

Továbbra is az adatbázist fejlesztem elsősorban. Frici segítségével sikerült befejezni a „Kapcsolódás társ adatbázishoz” funkciót. A legnehezebb feladat végül egy ártatlan súgószöveg megjelenítése volt. A lényeg, hogy sikerült. A résztvevők/munkatársak össze tudják majd kapcsolni a több adatbázisban is szereplő adataikat. Arnold a tesztalany, ahol lehet látni a funkció erdményét. A dokumentációt is befejeztem hozzá, amikor teljesen készen lett.

Aminek nincs vége

A Band-Ász napok körül forogtak ezek a napok. Készültem rá, Era is akart jönni rá. De sajnos a jelentkezések nem úgy alakultak, ahogy jó lett volna: kb. a fele jelentkezett annak, amit vártunk. Így lemondtuk. Nem jó kimondani, hogy valami fontos nem sikerült, de most meg kellett tenni. Hibáztunk mi is, de jövőre megpróbáljuk más időpontban megszervezni. Fontos a munkatársi találkozó, fontos, mert erősíti az összetartozást és együtt sikerülnek a dolgok.

Együtt sikerülnek a dolgok, erről írtam Carlosnak és Pepének is.

Felvidéken lesz újra Fülöp kurzus, ennek nagyon örültem. Meg annak is, hogy milyen ügyesen bemutatták a helyi egyháznak a Szent Andrást a testvérek. Gyorsan fel is vittem az iskolájukat és a munkatársaikat az adatbázisba.

Katival elkezdtük tervezni a 4 szóróanyagot, amit novemberben kell megvalósítani.

  • Jóbel