Aminek nincs vége

A Band-Ász napok körül forogtak ezek a napok. Készültem rá, Era is akart jönni rá. De sajnos a jelentkezések nem úgy alakultak, ahogy jó lett volna: kb. a fele jelentkezett annak, amit vártunk. Így lemondtuk. Nem jó kimondani, hogy valami fontos nem sikerült, de most meg kellett tenni. Hibáztunk mi is, de jövőre megpróbáljuk más időpontban megszervezni. Fontos a munkatársi találkozó, fontos, mert erősíti az összetartozást és együtt sikerülnek a dolgok.

Együtt sikerülnek a dolgok, erről írtam Carlosnak és Pepének is.

Felvidéken lesz újra Fülöp kurzus, ennek nagyon örültem. Meg annak is, hogy milyen ügyesen bemutatták a helyi egyháznak a Szent Andrást a testvérek. Gyorsan fel is vittem az iskolájukat és a munkatársaikat az adatbázisba.

Katival elkezdtük tervezni a 4 szóróanyagot, amit novemberben kell megvalósítani.

A családban idehaza a szülésre készülünk, összepakolás befejezve, átbeszéltük mit kell tenni. Néhány napra csak velem lesznek a lányaim idehaza.

Hétfőn este az üllési palánta misszióban voltunk Csabival, Mártival és Ildikóval. Meg Hani is elkísért, hisz szünete van :). A Szentlélek adta pünkösdi evangelizációs bátorság volt a téma, és meglepően nyitottan álltak hozzá a testvérek, a Szentlélek oly egyszerűen áradt ki MINDENKIRE. Nagyon jó élmény volt ez. Meg is jegyeztem magamnak, hogy azért sokat ér a bizalom ilyenkor, hogy már fél éve ismernek bennünket. Ezt szeretem csinálni! Sokkal jobban, mint a gép előtt adminisztrálni vagy épp adminisztrációs rendszert csinálni. Épp mondta a feleségem, aki rájött a fészekrakó ösztön, hogy „a takarításnak sosincs vége”, és meg hozzátettem, hogy „meg az adminisztrációnak”. De hát ez a szolga feladata, teszem, amit tennem kell.

Új funkció készült el az adatbázisban: a jelentkezési lapok archiválása. Ilyen funkciót eredetileg nem terveztem, de a NAIH-os egyeztetés során kiderült, hogy erre mindenképpen szükség van. Ha vallásos adatokat kérünk valakitől, azt nem csupán nagy gonddal kell őrizni, hanem bizonyítani is kell tudni, hogy nekünk ő ezt átadta. Ilyen a jog. Szóval ez is elkészült. Maga a feladat adatbázisos része, rutinfeladat volt, csak a felülettel bajlódtam egy kicsit, hogy olyan legyen, amit gyorsan lehet majd használni. Most írtam saját kódot is, igaz csak egy JavaScript parancsfájlt, elvégre valaha ehhez értettem. Jól belebonyolódtam még a jogosultságokba is, de (talán) minden ilyen jellegű hibát sikerült megtalálni.

Tovább is haladtam: a hétvégén próbáltam teszt jelleggel jelentkezést beállítani és így vettem észre, hogy nekünk nem lesz megfelelő ez a modul, amit a RedHen ad. Ugyanis a jelentkezés nem névjegy alapú, hanem felhasználókat rögzíti (esetleg email címeket). Nem tudom mit csináljak. Rendesen utánajártam, a meglévő modullal nem tudom működtetni a rendszert. Saját modult kellene fejleszteni, vagy módosítani a meglévőt, de erre nem vagyok képes. Imát kérek, hogy megleljem a megoldást.

Jézus, maradj velem!

  • bubu