szeptember 2014

Itt a szeptember :)

Ma reggel elkísértem Hannát az iskolába. Vége a nyárnak, itt a szeptember!

Azt hiszem még nem sokszor írtam le az évek alatt, hogy voltam egy hét szabadságon :). De így van. Itthon voltam, de rábíztam az iskolát a többiekre, én nem olvastam emailt, telefonon nem sokan kerestek. Pihentem. Örülök, hogy végre megtehettem.

A láblógatás azért még nem jár ki nekem. A család dolgait intéztem. Új lakást/házat keresünk a családunknak, kinőttük a mostanit. Szóval meghirdettük a lakásunkat, és elkezdtünk más lakásokat, házakat nézni. Ez volt a hét fő programja. A következő fél évben szeretnénk döntésre jutni. Ha valakinek van ajánlata, ne titkolja!

Most megnézem mi vár rám a héten.

Köszönöm Jézus!

Elkészült a plakát!

Hétfő, szeptember 1. Szép nap volt nektek? Én lelkesedéssel vetettem bele magam a feladatokba. A nap fő pontja, hogy Pepének kellett vizsgálódnom az ügyben, hogy hogyan lehetne hatékonyabbá tenni az nemzetközi tanácsot érintő írásos kommunikációt és a konferenciabeszélgetéseket. Ha valakinek van tapasztalata jól működ ingyenes konferenciabeszélgetős szoftverről, amiben 15-20 ember és részt vehet a világ bármelyik szegletéből, szóljon nekem! Ilyeneket kerestem, hasonlítottam össze. Este pedig nemzetközi tanácsmegbeszélésünk volt Skype-on.

Ezen kívül: A napot egy titkársági megbeszéléssel és imával indítottuk mind a négyen. Elintéztem a várakozó ügyeket: rendrakás, hanganyagok, Tomi lábpedál ötlete és weboldala, Misivel a tolmácsgép, Titusszal időpont egyeztetés.

Nyugisabb

Rájöttem, hogy a szeptembert nyugisabbra kell vennem, mert utána októberben és novemberben szinte mindig megyek valamerre. Hát nyugisabbra vettem. A stratégiám az, hogy nem új dolgokba kezdek, hanem próbálok befejezni minél több korábbi projektet, kérést, feladatot. Jól haladok pl. ilyenekkel:

  • meghívókat készítettem és híreket a Bandistáknak (pl. az Alapokmányról)
  • elkészült a színes szórólap
  • kiküldtem a hírleveleket (ezeket most már Obo szövegezi, juppi!)
  • biztonsági frissítéseket raktam fel a portálmotorra, végre elkészítettem a lokális verziót a weboldalakból (fejlesztői környezetet a további fejlesztésekhez)
  • szerveztem az őszi kurzusokat
  • memoQ licencekkel foglalkoztam
  • routert cseréltem itthon, eszközöket szereztem be
  • és ilyenek.

Örülök ennek a kis szusszanásnak, mert nem vagyok jó abban, hogy egyszerre mindent csináljak.

  • Jóbel

Jézus elindult, József megérkezett

Múlt szombaton megtartottuk az alcsúti Jézus kurzus első fordulóját. Maga a kurzus jól sikerült, szép volt. A résztvevők érdeklődők és együttműködők. Jó a szünetekben az efféle mondatokat hallani: "teológiát végeztem, de még soha nem hallottam így az evangéliumokról". Isten újra és újra megerősíti, h. van vmi különös és egyedi abban, amit a mi kurzusaink által akar az embereknek elmondani. Sokszor az a benyomásom, hogy már az a tény, h. érzelmileg is komolyan vesszük, amiről beszélünk, kérügmatikus erővel bír... Ez nem az Egyház kötelező tanítása, csak némi morfondírozás részemről. ;)